Koble Chromebook til Wi-Fi

For å koble til internett, bruk et kompatibelt Wi-Fi-nettverk.

Trinn 1: Slå på Wi-Fi

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Ikke tilkoblet .
    Merk: Hvis du ser navnet og signalstyrken til Wi-Fi-nettverket, er Chromebooken allerede koblet til Wi-Fi.
  3. Slå på Wi-Fi
  4. Chromebooken søker automatisk etter tilgjengelige nettverk og viser dem på en liste.

Trinn 2: Velg et nettverk og koble til

Koble til åpne nettverk
Velg Wi-Fi-nettverket  du vil bruke.
Husk at informasjonen din kan være synlig for andre på dette nettverket.
Koble til sikre nettverk
  1. Koble til det sikre Wi-Fi-nettverket  du vil bruke.
  2. Skriv inn nettverkspassordet.
  3. Velg Koble til.
Koble til nettverk som ikke er oppført

Viktig: Når du legger til «skjulte nettverk», kan andre muligens identifisere enheten din og finne ut hvilke skjulte nettverk som er konfigurert på enheten.

Administratorer kan skjule nettverk, slik at bare bestemte personer kan bruke dem. Slik kobler du til skjulte nettverk:

1. Velg Koble til et annet nettverk .
  2. Oppgi nettverksinformasjonen i boksen som åpnes.
  3. Velg Koble til.

Informasjonen for dette nettverket blir lagret automatisk, så du kan koble til automatisk senere.

Koble til WPA2 Enterprise-nettverk

Trinn 1: Sjekk om sertifikatet ditt er installert

1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Skriv inn chrome://settings/certificates i adressefeltet, og trykk på Enter.
  3. Velg Utstedere.
  4. Se etter riktig tjenersertifikat på listen ved hjelp av informasjon fra administratoren din. Hvis tjenersertifikatet ikke er installert, kan det hende administratoren ber deg om å installere det.
  5. [Valgfritt] Hvis du skal koble til et EAP-TLS-nettverk, kan det hende du må installere brukersertifikatet.

Trinn 2: Koble til nettverket

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Under «Nettverk» velger du Legg til tilkobling og så Legg til Wi-Fi og så Avansert.
  4. Oppgi nettverksinformasjonen.
    • Hvis tjenersertifikatet er installert, velger du Standard i feltet «Tjenerens CA-sertifikat».
  5. Velg Koble til.

Finn MAC- eller IP-adressen din

Noen administratorer begrenser nettverkstilgangen for å hindre utenforstående i å se privat informasjon på nettverket. Det kan hende du må oppgi MAC- eller IP-adressen din til administratoren din før du kan bruke nettverket. Sånn finner du MAC- eller IP-adressen din:

1. Logg på Chromebooken hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg Wi-Fi-nettverket  du vil bruke.
  4. Velg Informasjon øverst i boksen.
  5. Du ser IP- og IPv6-adressen for Chromebooken. MAC-adressen er merket med «Wi-Fi».

Wi-Fi-nettverk som fungerer med Chromebook

• Åpne nettverk som ikke krever passord
  • Sikre nettverk som bruker innstillinger for WEP, Dynamisk WEP, WPA-PSK, WPA-Enterprise eller WPA2-Enterprise
    • Vi anbefaler WPA2, siden dette er sikrere enn WEP og WPA
  • Standarder: 802.11 a/b/g/n og 802.11ac for Chromebook-enheter med AC-funksjonalitet

Få mer hjelp