Koble Chromebook til wifi

For å koble til internett, bruk et kompatibelt wifi-nettverk.

Trinn 1: Slå på wifi

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Ikke tilkoblet .
    Merk: Hvis du ser navnet og signalstyrken til wifi-nettverket, er Chromebooken allerede koblet til wifi.
  3. Slå på wifi
  4. Chromebooken søker automatisk etter tilgjengelige nettverk og viser dem på en liste.

Trinn 2: Velg et nettverk og koble til

Koble til åpne nettverk
Velg wifi-nettverket  du vil bruke.
Husk at informasjonen din kan være synlig for andre på dette nettverket.
Koble til sikre nettverk
  1. Koble til det sikre wifi-nettverket  du vil bruke.
  2. Skriv inn nettverkspassordet.
  3. Velg Koble til.
Koble til nettverk som ikke er oppført

Viktig: Når du legger til «skjulte nettverk», kan andre muligens identifisere enheten din og finne ut hvilke skjulte nettverk som er konfigurert på enheten.

Administratorer kan skjule nettverk, slik at bare bestemte personer kan bruke dem. Slik kobler du til skjulte nettverk:

1. Velg Koble til andre wifi-nettverk .
  2. Oppgi nettverksinformasjonen i boksen som åpnes.
  3. Velg Koble til.

Informasjonen for dette nettverket blir lagret automatisk, slik at du senere kan koble til automatisk.

Koble til et bedriftsnettverk

Trinn 1: Sjekk om sertifikatet ditt er installert

1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Skriv inn chrome://settings/certificates i adressefeltet, og trykk på Enter.
  3. Velg Utstedere.
  4. Se etter riktig tjenersertifikat på listen ved hjelp av informasjon fra administratoren din. Hvis tjenersertifikatet ikke er installert, kan det hende administratoren ber deg om å installere det.
  5. [Valgfritt] Hvis du skal koble til et EAP-TLS-nettverk, kan det hende du må installere brukersertifikatet.

Trinn 2: Koble til nettverket

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Under «Nettverk» velger du Legg til tilkobling og så Legg til wifi og så Avansert.
  4. Oppgi nettverksinformasjonen.
    • Hvis tjenersertifikatet er installert, velger du Standard i feltet «Tjenerens CA-sertifikat».
  5. Velg Koble til.

Finn MAC- eller IP-adressen din

Noen administratorer begrenser nettverkstilgangen for å hindre utenforstående i å se privat informasjon på nettverket. Det kan hende du må oppgi MAC- eller IP-adressen din til administratoren din før du kan bruke nettverket. Sånn finner du MAC- eller IP-adressen din:

1. Logg på Chromebooken hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg wifi-nettverket  du vil bruke.
  4. Velg Informasjon øverst i boksen.
  5. Du ser IP- og IPv6-adressen for Chromebooken. MAC-adressen er merket med «Wifi».

Wifi-nettverk som fungerer med Chromebook

Åpne nettverk som ikke krever passord

• Sikre nettverk som bruker innstillinger for WEP, Dynamisk WEP, WPA/WPA2/WPA3-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise eller WPA3-Enterprise.
    • Vi anbefaler WPA2 eller WPA3, siden de er sikrere enn WEP og WPA.
  • Standarder: 802.11 a/b/g/n og 802.11ac for Chromebook-enheter med AC-funksjonalitet
Tips: ChromeOS-enheter med wifi-brikkesett fra Marvell støtter ikke WPA3.

Få mer hjelp

*ChromeOS-enheter med wifi-brikkesett fra Marvell støtter ikke WPA3.