Hitta ägarkontot på en Chromebook

Ägaren till en Chromebook har särskilda behörigheter som inga andra konton på enheten har. Bara ägaren kan ändra vissa inställningar, bland annat följande:

• Tidszon
  • Inloggningsbehörigheter
  • Inställningar för Wi-Fi-nätverk

Kontrollera om ditt konto är ägarkontot

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan är det enhetens administratör som är ägaren. I övriga fall blir det första Google-kontot som används på en Chromebook dess ägarkonto.

1. Logga in på Chromebook om du inte har gjort det.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Hantera andra personer i avsnittet Säkerhet och integritet.
  5. Om ditt konto är ägarkontot kan du aktivera och inaktivera inställningarna. Om något annat konto är ägarkontot visas något av följande meddelanden:
    • Inställningarna kan bara ändras av ägaren
    • Inställningarna styrs av en företagspolicy

Ändra ägare

Det går inte att överföra ägarbehörigheten till ett annat konto på Chromebook.

Så här byter du ägare på en Chromebook:

1. Återställ Chromebook till standardinställningarna. All data, alla filer och alla konton på Chromebook raderas när du gör detta.
  2. Konfigurera Chromebook på nytt och logga in med det konto som ska vara ägarkonto.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan är administratören ägaren. Du kan inte återställa Chromebook eller byta ägare.