Het eigenaarsaccount van je Chromebook vinden

De eigenaar van je Chromebook heeft extra rechten die andere accounts op je Chromebook niet hebben. Alleen de eigenaar kan bepaalde instellingen wijzigen, zoals:

• Tijdzone
  • Inlogrechten
  • Wifi-netwerkvoorkeuren

Controleren of je account de eigenaar is

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, is je apparaatbeheerder de eigenaar van je Chromebook. In andere gevallen is het eerste Google-account dat op de Chromebook wordt gebruikt de eigenaar.

1. Log in op je Chromebook als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Selecteer in het gedeelte Beveiliging en privacy de optie Andere mensen beheren.
  5. Als je account de eigenaar is, kun je deze instellingen aan- of uitzetten. Is een ander account de eigenaar, dan zie je een van de volgende berichten:
    • 'Deze instellingen kunnen alleen worden aangepast door de eigenaar'
    • 'Deze instellingen vallen onder een bedrijfsbeleid'

Van eigenaar veranderen

Het is niet mogelijk eigenaarsrechten over te dragen aan een ander account op je Chromebook.

Zo wijzig je de eigenaar van je Chromebook:

1. Reset je Chromebook naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor worden alle gegevens, bestanden en accounts op je Chromebook gewist.
  2. Stel je Chromebook opnieuw in en log in met het account dat de eigenaar moet zijn.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, is de beheerder de eigenaar. Je kunt je Chromebook niet resetten of de eigenaar ervan wijzigen.