Ansluta till ett mobilt datanätverk

Om du har ett dataabonnemang för Chromebook kan du ansluta den till både Wi-Fi och mobila datanätverk.

Obs! Vi rekommenderar inte att du ansluter Chromebook till din mobils datanätverk.

Kontrollera om din Chromebook kan ansluta till mobildata

1. Välj tiden längst ned till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Leta upp alternativet Mobildata i avsnittet Nätverk. Om alternativet visas kan din Chromebook ansluta till mobila nätverk.

Steg 2: Aktivera mobildata

Aktivera Verizon Wireless

Alternativ 1: Skapa ett nytt konto

1. Logga in på Chromebook om du inte redan har gjort det.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj ditt nätverk .
  4. Välj Aktivera Verizon Wireless.
  5. Logga in på ditt Verizon-konto:
    • Om du vill lägga till din Chromebook i ett befintligt abonnemang anger du uppgifterna för Verizon-kontot.
    • Om du vill skapa ett nytt abonnemang följer du stegen som visas.
  6. Välj datamängd och pris.
  7. Läs användarvillkoren och välj Jag godkänner.
  8. Välj Aktivera tjänst.
  9. Vänta 3–5 minuter tills tjänsten Verizon Wireless har aktiverats. (Använd inte Chromebook under tiden.)

När Verizon-tjänsten har aktiverats visas en bekräftelsesida.

Alternativ 2: Lägg till ett befintlig Verizon-abonnemang

Läs om hur du lägger till Chromebook i ett befintligt Verizon-abonnemang

Har du problem?

• Kontrollera att området du befinner dig i täcks av Verizon (välj förbetalt om du vill visa täckning).
  • Kontrollera att Wi-Fi-signalen är stark.
  • Om du vill använda Verizon-tjänsten med ett annat konto kan du överföra tjänsten.

Kontakta Verizon om du behöver mer hjälp.

Aktivera T-Mobile®
  1. Stäng av Chromebook.
  2. Sätt i SIM-kortet från T-Mobile® i SIM-kortsfacket tills det sitter som det ska.
  3. Starta Chromebook.
  4. Stäng av Wi-Fi:
    1. Välj tiden längst ned till höger.
    2. Välj ditt nätverk .
    3. Stäng av Wi-Fi.
  5. Välj T-Mobile® i listan över tillgängliga nätverk.
  6. Öppna en ny flik i Chrome.
  7. Försök öppna en webbplats. Du omdirigeras då till aktiveringssidan för T-Mobile®.
  8. Slutför registreringsformuläret online.

När tjänsten från T-Mobile® har aktiverats visas en bekräftelsesida.

Har du problem?

Ring T-Mobile® på 800-937-8997.

Obs! Det går inte att ansluta Chromebook Pixel LTE 2013 till T-Mobile®.

Aktivera SIM-kort

Chromebooks köpta i USA

Innan du kan använda SIM-kort måste du konfigurera operatörsinformationen på din Chromebook. Läs mer om hur du konfigurerar operatörsinformationen.

Chromebooks köpta utanför USA

1. Aktivera SIM-kortet genom att följa anvisningarna som finns i Chromebook-kartongen.
  2. Stäng av Chromebook.
  3. Sätt i SIM-kortet i SIM-kortsfacket.
  4. Starta Chromebook.

Första gången du använder SIM-kortet kan du behöva ange en pinkod (personligt identifieringsnummer). Kontakta mobiloperatören om du inte känner till pinkoden.

Obs! Om du skriver in fel pinkod mer än en gång låser sig SIM-kortet och fungerar inte.

Använda en annan mobiloperatör

Du ansluter till en annan operatörs mobilnätverk genom att konfigurera namnet på åtkomstpunkten (APN):

1. Stäng av Chromebook.
  2. Sätt in SIM-kortet.
  3. Starta Chromebook och logga in.
  4. Välj tiden längst ned till höger.
  5. Välj Inställningar .
  6. Välj Mobildata i avsnittet Nätverk.
  7. Välj Nätverk längst ned.
  8. Välj nedåtpilen bredvid Åtkomstpunkt.
  9. Välj Annat.
  10. Ange åtkomstpunktens namn, användarnamn och lösenord. Om du inte är säker på åtkomstpunktens namn kontaktar du mobiloperatören.
  11. Välj Spara.

Steg 2: Anslut till mobildata

Du kan ansluta till ett mobilt nätverk när mobildata har aktiverats:

1. Logga in på Chromebook om du inte redan har gjort det.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj ditt nätverk .
  4. Aktivera Mobildata.

Om det finns ett tillgängligt Wi-Fi-nätverk ansluter din Chromebook alltid till Wi-Fi i stället för ett mobilt nätverk. Om du bara vill använda mobildata stänger du av Wi-Fi.

Använda mobil dataroaming utomlands

Använda ett annat mobilnätverk (roaming)

Om du är på en plats där ditt mobilnätverk inte stöds kan du kanske använda ett annat mobilt nätverk. Du kan behöva betala en extra avgift för att använda roaming med vissa nätverk.

1. Logga in på Chromebook om du inte redan har gjort det.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Mobildata i avsnittet Nätverk.
  5. Aktivera Tillåt mobil dataroaming.
Använda mobildata utomlands

Chromebooks köpta i USA

Du måste konfigurera operatörsinformationen.

1. Logga in på Chromebook om du inte redan har gjort det.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Aktivera Mobildata i avsnittet Nätverk.
  5. Öppna ett terminalfönster genom att trycka Ctrl + Alt + t.
  6. Ändra operatörskoppling: Skriv modem_set_carrier Generic UMTS och tryck på Retur.
  7. Skriv exit och tryck på Retur.
  8. Stäng av Chromebook.
  9. Sätt in SIM-kortet.
  10. Starta Chromebook.
  11. Välj tiden längst ned till höger.
  12. Välj din nätverksanslutning .
  13. Välj nätverket för SIM-kortsoperatören.

Om du vill byta tillbaka till den ursprungliga mobiloperatören öppnar du ett terminalfönster och anger kommandot modem_set_carrier [carrier name]

Chromebooks som har köpts i Europa

Chromebook kan användas med de flesta SIM-kort. Vissa modeller av Chromebook kan också anslutas till CDMA-nätverk.

För vissa nätverk måste du konfigurera åtkomstpunktens namn (APN).

Åtgärda problem med mobildata