Verbinding maken met een mobiel gegevensnetwerk

Als u een gegevensabonnement heeft voor uw Chromebook, kunt u verbinding maken met zowel wifi-netwerken als mobiele gegevensnetwerken.

Opmerking: We raden u af om het gegevensnetwerk van uw mobiele telefoon te gebruiken voor uw Chromebook.

Controleren of uw Chromebook verbinding kan maken met mobiele data

1. Klik op uw accountfoto.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Zoek de optie Mobiel in het gedeelte Netwerk. Als deze optie wordt weergegeven, kan uw Chromebook verbinding maken met een mobiel netwerk.

Stap 1: Mobiele data activeren

Verizon Wireless activeren

Optie 1: Een nieuw account maken

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op uw accountfoto.
  3. Klik op uw netwerkverbinding.
  4. Klik op Verizon Wireless activeren.
  5. Log in op uw Verizon-account:
    • Als u uw Chromebook wilt toevoegen aan een bestaand abonnement, geeft u de inloggegevens van uw Verizon-account op.
    • Als u een nieuw abonnement wilt opzetten, volgt u de stappen die worden weergegeven.
  6. Selecteer een hoeveelheid data en een prijs.
  7. Lees de Algemene voorwaarden en klik op Ik ga akkoord.
  8. Klik op Service activeren.
  9. Het activeren van uw Verizon Wireless-service kan drie tot vijf minuten duren. (Gebruik uw Chrome niet tijdens de activering.)

Er wordt een bevestigingspagina weergegeven wanneer uw Verizon-service is geactiveerd.

Optie 2: Toevoegen aan een bestaand Verizon-abonnement

Meer informatie over hoe u uw Chromebook toevoegt aan een bestaand Verizon-abonnement

Ondervindt u problemen?

• Controleer of uw regio wordt gedekt door Verizon (selecteer Prepaid om de dekking te bekijken).
  • Controleer of er een sterk wifi-signaal is.
  • Als u de Verizon-service wilt gebruiken met een ander account, moet u de service overzetten.

Neem contact met Verizon op voor meer hulp.

T-Mobile® activeren
  1. Schakel uw Chromebook uit.
  2. Plaats de simkaart van T-Mobile® zo ver mogelijk in de simkaartsleuf totdat de kaart vastklikt.
  3. Schakel uw Chromebook in.
  4. Schakel wifi uit:
    1. Klik op uw accountfoto.
    2. Klik op uw netwerkverbinding Wifi.
    3. Klik op de schakelaar om wifi uit te schakelen.
  5. Selecteer T-Mobile® in de lijst met beschikbare netwerken.
  6. Open een nieuw tabblad in Chrome.
  7. Probeer naar een website te gaan. U wordt omgeleid naar de activeringspagina van T-Mobile®.
  8. Vul het online registratieformulier in.

Er wordt een bevestigingspagina weergegeven wanneer uw T-Mobile®-service is geactiveerd.

Ondervindt u problemen?

Bel T-Mobile® op +1-800-937-8997.

Opmerking: De Chromebook Pixel LTE 2013 kan geen verbinding maken met T-Mobile®.

Een simkaart activeren

Voor Chromebooks die in de Verenigde Staten zijn gekocht

Voordat u een simkaart kunt gebruiken, moet u informatie van uw provider instellen op uw Chromebook. Meer informatie over het instellen van informatie van uw provider.

Voor Chromebooks die buiten de Verenigde Staten zijn gekocht

1. Als u de simkaart wilt activeren, volgt u de instructies die bij uw Chromebook zijn meegeleverd.
  2. Schakel uw Chromebook uit.
  3. Plaats de simkaart in de simkaartsleuf.
  4. Schakel uw Chromebook in.

Wanneer u uw simkaart voor het eerst gebruikt, kunt u om een pincode worden gevraagd. Als u niet weet wat uw pincode is, neemt u contact op met uw mobiele provider.

Opmerking: Als u vaker dan één keer een verkeerde pincode opgeeft, wordt de simkaart vergrendeld en werkt deze niet meer.

Een andere mobiele provider gebruiken

Stel de toegangspuntnaam (APN) in als u verbinding wilt maken met het mobiele netwerk van een andere provider:

1. Schakel uw Chromebook uit.
  2. Plaats de simkaart.
  3. Schakel de Chromebook in en log in.
  4. Klik op uw accountfoto.
  5. Klik op Instellingen Instellingen.
  6. Plaats in het gedeelte Netwerk de muisaanwijzer op de naam van uw mobiele netwerk.
  7. Klik op Bewerken Bewerken.
  8. Klik op het tabblad Abonnement in het vak dat wordt weergegeven en wijzig de APN. Als u niet zeker weet dat de APN is, neemt u contact op met de mobiele provider.

Stap 2: Verbinding maken met mobiele data

Nadat u mobiele data heeft geactiveerd, kunt u hiermee verbinding maken:

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op uw accountfoto.
  3. Klik op uw netwerkverbinding Wifi.
  4. Klik op uw mobiele netwerk.

Als er een wifi-netwerk beschikbaar is, maakt uw Chromebook altijd verbinding met het wifi-netwerk en niet met een mobiel netwerk. Schakel Wifi uit als u alleen mobiele data wilt gebruiken.

Mobiele gegevensroaming gebruiken in het buitenland

Een ander mobiel netwerk gebruiken (roaming)

Als u zich bevindt op een locatie die uw mobiele netwerk niet ondersteunt, kunt u mogelijk een ander mobiel netwerk gebruiken.

Opmerking: Bepaalde netwerken brengen extra kosten in rekening voor het gebruik van roaming.

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op uw accountfoto.
  3. Klik op Instellingen Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Netwerk op Mobiel.
  5. Verwijder het vinkje uit het selectievakje Mobiele gegevensroaming uitschakelen.
Mobiele data gebruiken in het buitenland

Voor Chromebooks die in de Verenigde Staten zijn gekocht

U moet informatie van uw provider instellen:

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op uw accountfoto.
  3. Klik op Instellingen Instellingen.
  4. Schakel Mobiel in het gedeelte Netwerk in.
  5. Open een terminalvenster door op Ctrl + Alt + t te drukken.
  6. Wijzig de gekoppelde provider: typ modem_set_carrier Generic UMTS en druk op Enter.
  7. Typ exit en druk op Enter.
  8. Schakel de Chromebook uit.
  9. Plaats de simkaart.
  10. Schakel uw Chromebook in.
  11. Klik op uw accountfoto.
  12. Klik op uw netwerkverbinding Wifi.
  13. Selecteer het netwerk van de simkaartprovider.

Als u wilt terugschakelen naar uw oorspronkelijke mobiele provider, opent u een terminalvenster en typt u deze opdracht: modem_set_carrier [naam provider]

Voor Chromebooks die in Europa zijn gekocht

De meeste simkaarten werken met uw Chromebook. Sommige Chromebook-modellen kunnen ook verbinding maken met CDMA-netwerken.

Voor bepaalde netwerken moet u de toegangspuntnaam (APN) instellen.

Problemen met mobiele gegevens oplossen

Casey is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.