Verbinding maken met een mobiel gegevensnetwerk

Sommige Chromebooks beschikken over ingebouwde functionaliteit voor mobiel internet, zodat u zowel wifi als mobiele netwerken kunt gebruiken.

Controleren of uw Chromebook verbinding kan maken met mobiele gegevens

U controleert als volgt of uw Chromebook verbinding kan maken met mobiele gegevensnetwerken:

1. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Controleer of de optie 'Mobiele gegevens' beschikbaar is in het gedeelte Internetverbinding. Als deze optie wordt weergegeven, kan uw Chromebook verbinding maken met een mobiel netwerk.

Mobiele gegevens activeren

Verizon Wireless activeren

U kunt een nieuw account maken voor uw 3G of 4G Chromebook met mobiele functionaliteit of deze toevoegen aan een bestaand Verizon-abonnement:

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  3. Klik op uw netwerkverbinding.
  4. Klik op Verizon Wireless activeren.
  5. Log in op uw Verizon-account:
    • Als u uw Chromebook wilt toevoegen aan een bestaand abonnement, geeft u de inloggegevens van uw Verizon-account op.
    • Als u een nieuw abonnement wilt opzetten, volgt u de stappen op het scherm.
  6. Selecteer een gegevenshoeveelheid en prijs.
  7. Lees de Algemene voorwaarden en klik op Ik ga akkoord.
  8. Klik op Service activeren.
  9. Het activeren van uw Verizon Wireless-service kan drie tot vijf minuten duren. (Gebruik uw Chrome niet tijdens de activering.)

Er wordt een bevestigingspagina weergegeven wanneer uw Verizon-service is geactiveerd.

Ondervindt u problemen?

• Controleer of uw regio wordt gedekt door Verizon (selecteer Prepaid om de dekking te bekijken).
  • Controleer of er een sterk wifi-signaal is.
  • Als u de Verizon-service wilt gebruiken met een ander account, moet u de service overzetten.

Neem contact met Verizon op voor meer hulp.

T-Mobile® activeren

T-Mobile®-gegevens activeren op uw Chromebook:

1. Schakel uw Chromebook uit.
  2. Plaats de simkaart van T-Mobile® zo ver mogelijk in de simkaartsleuf totdat de kaart vastklikt.
  3. Schakel uw Chromebook in.
  4. Schakel wifi uit:
    1. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
    2. Klik op uw wifi-netwerk.
    3. Klik op het wifi-netwerkpictogram Wi-Fi signal on.
  5. Selecteer T-Mobile® in de lijst met beschikbare netwerken.
  6. Open een nieuw tabblad in Chrome.
  7. Probeer naar een website te gaan. U wordt omgeleid naar de activeringspagina van T-Mobile®.
  8. Vul het online registratieformulier in.

Er wordt een bevestigingspagina weergegeven wanneer uw T-Mobile®-service is geactiveerd.

Ondervindt u problemen?

Bel T-Mobile® op +1-800-937-8997.

Een simkaart activeren

Voor Chromebooks die in de Verenigde Staten zijn gekocht

Voordat u een simkaart kunt gebruiken, moet u informatie van uw provider instellen op uw Chromebook. Bekijk informatie over het gebruik van mobiele gegevens in het buitenland.

Voor Chromebooks die buiten de Verenigde Staten zijn gekocht

1. Als u de simkaart wilt activeren, volgt u de instructies die bij uw Chromebook zijn meegeleverd.
  2. Schakel uw Chromebook uit.
  3. Plaats de simkaart in de simkaartsleuf.
  4. Schakel uw Chromebook in.

Wanneer u uw simkaart voor het eerst gebruikt, kunt u om een pincode worden gevraagd. Als u niet weet wat uw pincode is, neemt u contact op met uw mobiele provider.

Opmerking: Als u vaker dan één keer een verkeerde pincode opgeeft, wordt de simkaart vergrendeld en werkt deze niet meer.

Een andere mobiele provider gebruiken

Stel de toegangspuntnaam (APN) in als u verbinding wilt maken met het mobiele netwerk van een andere provider:

1. Schakel uw Chromebook uit.
  2. Plaats de simkaart.
  3. Schakel de Chromebook in en log in.
  4. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Plaats in het gedeelte Internetverbinding de muisaanwijzer op de naam van uw mobiele netwerk.
  7. Klik op Bewerken Bewerken.
  8. Klik op het tabblad Abonnement in het vak dat wordt weergegeven en wijzig de APN. Als u niet zeker weet dat de APN is, neemt u contact op met de mobiele provider.

Verbinding maken met mobiele gegevens

Nadat u mobiele gegevens heeft geactiveerd, kunt u hiermee verbinding maken:

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  3. Klik op uw netwerkverbinding Wifi-netwerk.
  4. Klik op uw mobiele netwerk.

Als er een wifi-netwerk beschikbaar is, maakt uw Chromebook altijd verbinding met het wifi-netwerk en niet met een mobiel netwerk. Schakel Wifi Wi-Fi signal on uit als u alleen mobiele gegevens wilt gebruiken.

Mobiele gegevensroaming gebruiken in het buitenland

Als u een gegevensabonnement heeft, kunt u uw Chromebook ook in het buitenland gebruiken:

Mobiele gegevensroaming gebruiken

Als u zich bevindt op een locatie die uw mobiele netwerk niet ondersteunt, kunt u mogelijk een ander mobiel netwerk gebruiken:

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Internetverbinding op Mobiele gegevens.
  5. Verwijder het vinkje uit het selectievakje Mobiele gegevensroaming uitschakelen.

Opmerking: Er kunnen kosten voor roaming worden berekend.

Mobiele gegevens gebruiken in het buitenland

Voor Chromebooks die in de Verenigde Staten zijn gekocht

Een simkaart gebruiken met uw Chromebook (bijvoorbeeld als u op reis bent in het buitenland):

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Zorg ervoor dat mobiele gegevens zijn ingeschakeld.
  3. Open een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T te drukken.
  4. Wijzig de gekoppelde provider: typ modem_set_carrier Generic UMTS en druk op Enter.
  5. Typ exit en druk op Enter.
  6. Schakel de Chromebook uit.
  7. Plaats de simkaart.
  8. Schakel uw Chromebook in.
  9. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  10. Klik op uw netwerkverbinding Wifi-netwerk.
  11. Selecteer het netwerk van de simkaartprovider.

Als u wilt terugschakelen naar uw oorspronkelijke mobiele provider, opent u een terminalvenster en typt u deze opdracht: modem_set_carrier [naam provider]

Voor Chromebooks die in Europa zijn gekocht

U kunt elke simkaart gebruiken met uw Chromebook. Sommige Chromebook-modellen kunnen ook verbinding maken met CDMA-netwerken.

Voor bepaalde netwerken moet u de toegangspuntnaam (APN) instellen.

Problemen met mobiele gegevens oplossen

Voer discussies met andere Chromies in Chromebook Central.

Casey is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.