Verbinding maken met mobiele netwerken

Sommige Chromebooks beschikken over ingebouwde functionaliteit voor mobiel internet, zodat u toegang heeft tot zowel wifi als mobiele breedbandnetwerken. Op die manier kunt u uw Chromebook meenemen en overal online gaan, waar u ook bent. Zodra u uw toegang tot een mobiel netwerk heeft geverifieerd, kunt u hier op elk gewenst moment verbinding mee maken door op het netwerkpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm te klikken en de naam van het mobiele netwerk te selecteren.

Gaat u ergens naartoe? Neem uw Chromebook mee en schakel mobiele gegevensroaming in als u op een locatie bent die niet wordt ondersteund door uw mobiele netwerk. U kunt ook uw netwerkinstellingen wijzigen om een simkaart te gebruiken.

Ondersteunde providers: uw LTE-Chromebook is gecertificeerd voor gebruik met de Verizon Wireless LTE-service. U kunt wellicht een andere provider gebruiken, maar Google kan geen verbindingen/services ondersteunen voor andere providers in andere markten. We kunnen alleen verbindingen via Verizon Wireless ondersteunen in landen waar Verizon mobiele dekking biedt.

Gebruik van mobiele data inschakelen en verbinding maken

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Zorg ervoor dat u uw toegang tot het mobiele netwerk heeft geactiveerd. Als u een simkaart gebruikt, controleert u of deze correct is geplaatst.
  3. Klik op het netwerkpictogram netwerkpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  4. Klik op uw netwerkstatus in het menu dat wordt weergegeven.
  5. Zorg ervoor dat het gebruik van mobiele data is ingeschakeld, zodat uw Chromebook verbinding kan maken met mobiele netwerken. Klik op het pictogram Geen verbinding met 3G in het menu dat wordt weergegeven. Als u het pictogram Verbinding met 3G ziet, is uw Chromebook klaar om verbinding te maken met mobiele netwerken. Als deze opties niet worden weergegeven, kan uw Chromebook geen mobiele netwerken gebruiken.
  6. Selecteer de naam van het mobiele netwerk in het netwerkmenu om er verbinding mee te maken.

Gebruikers van simkaarten: als de simkaart is vergrendeld, wordt u gevraagd een pincode in te voeren. Als u de Chromebook van een vriend leent, vraagt u hem/haar om deze pincode. Als u de pincode niet weet, neemt u contact op met uw mobiele provider.

Opmerking: uw Chromebook gebruikt het mobiele netwerk alleen om data over te dragen wanneer er geen verbinding is gemaakt met andere netwerken. Als uw Chromebook dus verbonden is met het mobiele netwerk en een wifi-netwerk, gebruikt deze het wifi-netwerk voor data-overdracht. Als u niet wilt dat uw Chromebook verbinding maakt met wifi-netwerken, schakelt u wifi uit in het netwerkmenu.

Systeemupdates: hoewel de updates die u op uw Chromebook ontvangt, gratis zijn, kunnen er mogelijk kosten worden gemaakt als de updates via het 3G- of 4G-netwerk naar uw apparaat worden verzonden.

Mobiele gegevensroaming gebruiken

Als u zich op een locatie bevindt die niet wordt ondersteund door uw mobiele netwerk, kunt u een ander mobiel netwerk van een andere provider gebruiken om online te gaan. Aan roaming kunnen kosten zijn verbonden. Volg de onderstaande stappen om deze functie in of uit te schakelen:

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Klik op het statusgedeelte in de rechterbenedenhoek, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik in het gedeelte 'Internetverbinding' op Mobiele data.
  5. Wijzig deze instelling met het selectievakje 'Mobiele gegevensroaming toestaan'.

Mobiel breedband in het buitenland gebruiken

Chromebooks die in de Verenigde Staten zijn aangeschaft

Als uw Chromebook is aangeschaft in de Verenigde Staten, is deze standaard gekoppeld aan Verizon Wireless. Als u een simkaart met uw Chromebook wilt gebruiken (bijvoorbeeld als u in het buitenland bent), volgt u deze stappen:

1. Log in op uw Chromebook als u dit nog niet heeft gedaan.
  2. Typ Ctrl+Alt+T om een terminalvenster te openen.
  3. Wijzig de gekoppelde provider door deze opdracht in te voeren: modem_set_carrier Generic UMTS
  4. Voer exit in om terug te gaan naar uw browservenster.
  5. Schakel de Chromebook uit en plaats de simkaart.

U zou nu een geactiveerde simkaart moeten kunnen gebruiken met uw Chromebook. Klik op het netwerkpictogram netwerkpictogram en kijk of de provider van de simkaart in het menu wordt vermeld. Zorg ervoor dat mobiele data zijn ingeschakeld.

Als u Verizon weer wilt instellen als provider, opent u een terminalvenster en typt u deze opdracht: modem_set_carrier Verizon Wireless

Chromebooks die in Europa zijn aangeschaft

Als u uw Chromebook in Europa heeft aangeschaft, kunt u elke simkaart gebruiken met uw Chromebook. Sommige Chromebook-modellen kunnen ook verbinding maken met CDMA-netwerken, zoals Verizon Wireless. Voor bepaalde providers moet u de toegangspuntnaam configureren voordat u verbinding kunt maken met hun netwerken.

Volgende stappen

Chromebook - verbindingen