Vaarallisia sivustoja koskevien varoitusten hallinnointi

Näet varoituksen, jos yrität avata sisältöä, joka on vaarallista tai petollista. Sivustoja, joilla on tällaista sisältöä, kutsutaan usein tietojenkalastelu- tai haittaohjelmasivustoiksi.

Vaarallista ja petollista sisältöä koskevat varoitukset

Tietojenkalastelun ja haittaohjelmien tunnistus on oletuksena käytössä. Kun se on käytössä, saatat nähdä seuraavanlaisia ilmoituksia. Jos näet jonkin näistä ilmoituksista, emme suosittele sivuston avaamista.

• Pyytämäsi verkkosivusto sisältää haittaohjelmia: Sivusto, jolle olet siirtymässä, saattaa yrittää asentaa tietokoneellesi haitallisia ohjelmistoja eli haittaohjelmia.
  • Seuraava sivusto on petollinen: Sivusto, jolle yrität siirtyä, saattaa olla tietojenkalastelusivusto.
  • Sivusto sisältää haitallisia ohjelmia: Sivusto, jolle olet siirtymässä, saattaa yrittää huijata sinua asentamaan selauskokemusta haittaavia ohjelmia.
  • Tämä sivu yrittää ladata koodia todentamattomista lähteistä: Sivusto, jolle yrität siirtyä, ei ole turvallinen.
  • Jatketaanko: [sivuston nimi]? Sivusto, jolle olet siirtymässä, voi yrittää johtaa sinua harhaan, eikä se välttämättä ole etsimäsi sivusto.

Tärkeää: Suhtaudu latauksiin varauksella. Jotkut sivustot yrittävät huijata sinua lataamaan haitallisia ohjelmistoja väittämällä, että tietokoneellasi on virus. Varo lataamasta haitallisia ohjelmia.

Vaarallisten sivustojen, sisältöjen ja latauksien katselu

Voit siirtyä sivulle tai avata ladatun tiedoston, vaikka sinua varoitettaisiin siitä. Tätä ei suositella.

Vaaralliselle sivulle siirtyminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse varoitussivulta Tiedot.
  3. Valitse Vieraile vaarallisella sivustolla.
  4. Sivu latautuu.

Kun vierailet vaarallisella sivustolla, Chrome pyrkii poistamaan sivulta vaarallisen sisällön.

Näin voit nähdä koko sivun:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse petollisella sivustolla osoitepalkin oikealta puolelta Sisältöä estetty Content blocked.
  3. Valitse ilmoituksesta Lataa koko sisältö.
  4. Sivu latautuu.

Jos virheilmoituksessa mainitaan ohjelmakoodi tai komentosarjat, voit ladata koko sivun valitsemalla Lataa turvaton ohjelma.

Vaarallisen tiedoston lataaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lataukset.
  3. Etsi ladattava tiedosto.
  4. Valitse Palauta haitallinen tiedosto.

Vaarallisia ja petollisia sivustoja koskevien varoitusten poistaminen käytöstä

Voit poistaa petollisten ja vaarallisten sivujen varoitukset käytöstä, jos et halua varoituksia arveluttavasta sisällöstä. Myös latausvaroitukset poistetaan tällöin käytöstä.

Tärkeää: Emme suosittele ilmoitusten poistamista käytöstä.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Henkilöt-kohdasta Synkronointi ja Google-palvelut.
  4. Poista Selaussuoja käytöstä Muut Google-palvelut ‑kohdasta.

Vaarallisia ja petollisia sivustoja koskevien varoitusten poistaminen käytöstä

Voit poistaa Google Play Protectin käytöstä, jos et halua varoituksia vaarallisesta sisällöstä. Samalla kaikki Android-laitteen vaarallisten sovellusten ja sisällön vastaiset suojauskeinot poistetaan käytöstä.

Turvallisuussyistä suosittelemme, että Google Play Protect on aina käytössä.

Google Play Protectin käyttöönotto ja käytöstä poistaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Play Protect.
  3. Aseta Tarkista laitteen turvallisuusuhat päälle tai pois päältä.

Lisätietoja vaarallista ja petollista sisältöä koskevista varoituksista

• Petolliset sivustot (eli tietojenkalastelu- tai käyttäjän manipulointisivustot) yrittävät huijata sinut tekemään verkossa vaarallisia asioita, esimerkiksi paljastamaan salasanoja tai henkilötietoja. Tämä tapahtuu yleensä valesivuston kautta.
  • Vaaralliset sivustot (eli haittaohjelmia tai ei-toivottuja ohjelmia levittävät sivustot) voivat vahingoittaa tietokonettasi tai häiritä verkon selaamista. Tutustu ei-toivottujen mainosten, ponnahdusikkunoiden ja haittaohjelmien poistamiseen Chromesta.
  • Googlen selaussuoja: Suojaamme sinua haitallisilta verkkosivustoilta ylläpitämällä luetteloa sivustoista, jotka voivat altistaa käyttäjiä haittaohjelmille tai tietojenkalastelulle. Analysoimme myös verkkosivustoja ja varoitamme sinua mahdollisesti haitallisista sivustoista. Lue lisää Googlen selaussuojasta.
  • Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja on määrittänyt tietojenkalastelun ja haittaohjelmien tunnistuksen asetuksen, et voi muuttaa sitä itse. Lue lisää Chromebookin käyttämisestä työpaikalla tai koulussa.

Sivustoni tai ohjelmani on merkitty vaaralliseksi

Tietokone Android