Ändra storlek på text, bilder och video (zooma)

Du kan ändra storlek på text, bilder och video på en webbsida eller på alla webbsidor när du använder datorn.

Om du vill ändra teckenstorleken på en mobil enhet uppdaterar du visningsalternativen i appen Inställningar på enheten.

Zooma in eller ut på den aktuella sidan

Med zoomalternativen kan du göra allt på sidan större eller mindre.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Välj önskat alternativ vid Zooma in:
    • Göra allt större: Klicka på Zooma in Zooma in.
    • Göra allt mindre: Klicka på Zooma ut Zooma ut.
    • Använda helskärmsläge: Klicka på Helskärm Helskärm.

Du kan även zooma in och ut med kortkommandon:

• Göra allt större:
    • Windows och Linux: Tryck på Ctrl och +.
    • Mac: Tryck på ⌘ och +.
    • Chrome OS: Tryck på Ctrl och +.
  • Göra allt mindre:
    • Windows och Linux: Tryck på Ctrl och -.
    • Mac: Tryck på ⌘ och -.
    • Chrome OS: Tryck på Ctrl och -.
  • Använda helskärmsläge:
    • Windows och Linux: Tryck på F11.
    • Mac: Tryck på ⌘ + Ctrl + F.
    • Chrome OS: Tryck på tangenten för helskärmsläge Helskärm högst upp på tangentbordet. Tangenten kallas även F4.

Ange sidstorlek eller teckenstorlek för alla webbsidor

Du kan ändra storlek på allt på en webbsida – såväl text som bilder och video – eller ändra enbart teckenstorleken.

Obs! Vissa webbplatser tillåter inte att enbart textens storlek ändras i webbläsaren. På sådana webbplatser kan Chrome inte justera teckenstorleken.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Gör de önskade ändringarna under Utseende:
    • Ändra allt: Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Sidzoom. Välj sedan önskad zoomnivå.
    • Teckenstorlek: Klicka på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Teckenstorlek. Välj sedan önskad teckenstorlek. Du kan även ställa in andra teckensnittsalternativ genom att klicka på Anpassa teckensnitt.