Ladda ned en fil

Spara en fil eller en bild på datorn eller enheten genom att ladda ned den. Filen sparas i standardplatsen för nedladdningar.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna webbplatsen där filen du vill ladda ned finns.
  3. Spara filen:
    • De flesta filer: Klicka på nedladdningslänken. Du kan även högerklicka på filen och välja Spara som.
    • Bilder: Högerklicka på bilden och välj Spara bild som.
    • Videor: Håll muspekaren över videon. Klicka på Ladda ned . Om det inte går har videons ägare eller värdplatsen blockerat nedladdningar.
    • PDF-filer: Högerklicka på filen och välj Spara länk som.
    • Webbsidor: Klicka på Mer Mer högst upp följt av Fler verktyg följt av Spara sida som.
  4. Välj var du vill spara filen om du uppmanas till det och klicka på Spara.
    • Körbara filer (.exe, .dll, .bat): Klicka på Spara om du litar på filen. Om du inte är säker på innehållet i den nedladdade filen klickar du i stället på Släng.
  5. När du påbörjar en nedladdning visas en ikon för Nedladdning pågår  längst upp till höger bredvid adressfältet. När nedladdningen slutförs öppnas fältet Nedladdningar .
  6. Klicka på Öppna nytt för att öppna filen.
    • Du kan också klicka på filen för att öppna den.
Tips!
  • Visa ytterligare åtgärder som Visa i mapp genom att peka på filnamnet.
  • Om du laddar ner en fil eller om du nyligen har laddat ner en fil visas fältet Nedladdningar . Filer som har laddats ner nyligen visas till höger om adressfältet.
  • För att visa alla nedladdningar om fältet Nedladdningar inte finns till höger om adressfältet klickar du på Mer följt av Nedladdningar.
  • Du kan dra en nedladdad fil till en annan mapp, ett annat program eller en annan webbplats. Om du vill flytta en nedladdad fil i Nedladdningsfältet  kan du klicka på filen och dra den till målplatsen.

Läs mer om hur du åtgärdar nedladdningsfel.

Ändra standardbehörighet för nedladdning
Du kan tillåta att relaterade filer laddas ned tillsammans på webbplatser du besöker.
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på Ytterligare behörigheter följt av Automatiska nedladdningar.
  5. Välj den standardinställning du vill ha.
Pausa eller avbryta en nedladdning
  1. Leta upp filnedladdningen du vill pausa eller avbryta längst upp till höger.
  2. Håll muspekaren över filnamnet.
  3. Klicka på Pausa , Återuppta eller Avbryt.
Hitta en lista över filer du har laddat ned
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Nedladdningar.
    • Öppna en fil genom att klicka på dess namn. Filen öppnas i datorns standardprogram för den filtypen.
    • Om du vill ta bort en nedladdning från historiken klickar du på Ta bort Ta bort till höger om filen. Filen tas bort från sidan Nedladdade filer i Chrome, men inte från datorn.
Ändra standardbehörighet för nedladdning av PDF
Du kan välja om PDF-filer ska laddas ned eller öppnas i Chrome på webbplatser du besöker.
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på Ytterligare innehållsinställningar följt av PDF-dokument.
  5. Välj den standardinställning du vill ha.
Ladda ned en redigerad PDF-fil

Du kan redigera en PDF-fil online och sedan spara den redigerade versionen på datorn.

1. Öppna ett PDF-formulär online.
  2. Fyll i PDF-formuläret.
  3. Välj Ladda ned följt av Redigerad.

Tips! Du kan öppna den redigerade PDF-filen som du sparade och fortsätta redigera.

Ändra plats för nedladdningar

Du kan ange en plats på datorn där nedladdningar ska sparas som standard eller välja plats för varje fil du laddar ned.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar följt av Nedladdningar.
  3. Justera nedladdningsinställningarna:
    • Om du vill ändra standardplatsen för nedladdningar klickar du på Ändra och väljer var du vill att filerna ska sparas.
    • Om du hellre väljer en specifik plats för varje nedladdning kan du aktivera Fråga var filerna ska sparas före nedladdning.
Standardplats för nedladdningar

Om du inte har ändrat standardplatsen för nedladdningar hamnar filer som laddas ned med Google Chrome här:

• Windows 10 eller senare: \Användare\<användarnamn>\Hämtade filer
  • Mac: /Users/<username>/Downloads
  • Linux: /home/<username>/Downloads