Een bestand downloaden

Gedownloade bestanden worden in uw downloadbalk weergegeven

Wanneer u iets van internet downloadt in Google Chrome, kunt u de downloadvoortgang controleren in de downloadbalk onder aan het tabblad. Wanneer het bestand is gedownload, kunt u op de bijbehorende knop klikken om het te openen. De pagina 'Downloads' geeft alle bestanden weer die u ooit heeft gedownload.

Als u een uitvoerbaar bestand (zoals bestanden met de extensies .exe, .dll of .bat) downloadt, moet u de download eerst bevestigen door op de knop Opslaan te klikken die in de downloadbalk staat. Hierdoor wordt voorkomen dat schadelijke software automatisch wordt gedownload naar uw computer. Als de download-URL overeenkomt met de meest recente lijst van schadelijke websites uit de Safe Browsing API, wordt een waarschuwing weergegeven. Als u niet zeker weet of de inhoud van de download veilig is, klikt u op de knop Annuleren.

Een download onderbreken of annuleren

• Als u een download wilt onderbreken, gaat u naar de pagina 'Downloads' en klikt u op de link Onderbreken naast de download. Klik op Hervatten als u wilt doorgaan met downloaden.
  • Als u een download volledig wilt annuleren, klikt u op de pijl naast de bijbehorende knop in de downloadbalk en selecteert u 'Annuleren'.

Het bestand vinden op uw computer

Als u wilt zien waar het bestand op uw computer staat, klikt u op de pijl naast de bestandsknop in de downloadbalk en selecteert u Weergeven in map. Informatie over het wijzigen van de standaard downloadlocatie

Bepaalde bestandstypen automatisch openen

Als u bepaalde bestandstypen altijd wilt openen nadat ze zijn gedownload, klikt u op de pijl naast de bestandsknop in de downloadbalk en selecteert u Altijd bestanden van dit type openen. Om te voorkomen dat mogelijke malware automatisch wordt gedownload naar uw computer, is deze optie niet beschikbaar voor uitvoerbare bestandstypen, zoals bestanden met de extensies .exe, .dll of .bat (voor Windows) en bestanden met de extensie .dmg (voor Mac).