Een bestand downloaden

Gedownloade bestanden worden in uw downloadbalk weergegeven

Wanneer u iets van internet downloadt in Google Chrome, kunt u de downloadvoortgang controleren in de downloadbalk onder aan het tabblad. Wanneer het bestand is gedownload, kunt u op de bijbehorende knop klikken om het te openen. De pagina 'Downloads' geeft alle bestanden weer die u ooit heeft gedownload.

Als u een uitvoerbaar bestand (zoals bestanden met de extensies .exe, .dll of .bat) downloadt, moet u de download eerst bevestigen door op de knop Opslaan te klikken die in de downloadbalk staat. Hierdoor wordt voorkomen dat schadelijke software automatisch wordt gedownload naar uw computer. Als de download-URL overeenkomt met de meest recente lijst van schadelijke websites uit de Safe Browsing API, wordt een waarschuwing weergegeven. Als u niet zeker weet of de inhoud van de download veilig is, klikt u op de knop Annuleren.

Een download onderbreken of annuleren

• Als u een download wilt onderbreken, gaat u naar de pagina 'Downloads' en klikt u op de link Onderbreken naast de download. Klik op Hervatten als u wilt doorgaan met downloaden.
  • Als u een download volledig wilt annuleren, klikt u op de pijl naast de bijbehorende knop in de downloadbalk en selecteert u Annuleren.

Het bestand vinden op uw computer

Als u wilt zien waar het bestand op uw computer staat, klikt u op de pijl naast de bestandsknop in de downloadbalk en selecteert u Weergeven in map. Informatie over het wijzigen van de standaard downloadlocatie

Bepaalde bestandstypen automatisch openen

Als u bepaalde bestandstypen altijd wilt openen nadat ze zijn gedownload, klikt u op de pijl naast de bestandsknop in de downloadbalk en selecteert u Altijd bestanden van dit type openen.