Een bestand downloaden

Als u een bestand of afbeelding wilt opslaan op uw computer of apparaat, downloadt u het bestand of de afbeelding. Het bestand wordt opgeslagen op uw standaardlocatie voor downloads.

Een bestand downloaden

1. Open Chrome en ga naar de webpagina waar u het bestand wilt downloaden.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Opslaan als.
  3. Kies de locatie waar u het bestand wilt opslaan en klik op Opslaan.
  4. Wanneer het bestand is gedownload, wordt het onder aan het Chrome-venster weergegeven. Klik op de bestandsnaam om het bestand te openen.
  5. [Optioneel] Klik naast de bestandsnaam op de pijl. Klik vervolgens op Weergeven in map om het bestand op uw computer te vinden.

De bestanden die u eerder heeft gedownload, worden ook vermeld op de pagina Downloads. Informatie over het wijzigen van de standaarddownloadlocatie

Een download onderbreken of annuleren

1. Ga onderaan het scherm naar het bestand waarvoor u het downloaden wilt onderbreken of annuleren.
  2. Klik naast de bestandsnaam onderaan het scherm op de pijl.
  3. Klik op Onderbreken, Hervatten of Annuleren.

Uitvoerbare bestanden (.exe) downloaden of verwijderen

U moet bepaalde soorten bestanden bevestigen voordat ze kunnen worden uitgevoerd op uw computer. Zo wordt uw computer beschermd tegen schadelijke software.

1. Start het downloaden van een uitvoerbaar bestand, zoals .exe, .dll of .bat
  2. U wordt gevraagd of u het bestand wilt downloaden.
  3. Als u wilt downloaden, klikt u op Opslaan onder aan het Chrome-venster.
  4. Als u niet zeker weet of de inhoud van de download veilig is, klikt u op Niet opslaan.

Als de downloadlink overeenkomt met de lijst van schadelijke websites uit de Safe Browsing-service van Google, wordt een waarschuwing weergegeven.

Downloadlocaties wijzigen

U kunt op uw computer een locatie selecteren waar downloads standaard worden opgeslagen of voor elke download een specifieke locatie selecteren.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Pas uw downloadinstellingen aan in het gedeelte Downloads:
    • Als u de standaarddownloadlocatie wilt aanpassen, klikt u op Wijzigen en selecteert u waar u uw bestanden wilt opslaan.
    • Als u liever een specifieke locatie voor elke download wilt selecteren, vinkt u het selectievakje naast 'Voorafgaand aan een download vragen waar een bestand moet worden opgeslagen' aan.

Standaarddownloadlocaties

Als u uw standaarddownloadlocatie niet heeft gewijzigd, worden bestanden door Google Chrome gedownload naar de volgende locaties:

• Windows Vista/Windows 7/Windows 8: \Users\<gebruikersnaam>\Downloads
  • Mac: /Users/<gebruikersnaam>/Downloads
  • Linux: home/<gebruikersnaam>/Downloads

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.