Een bestand downloaden in Chrome

Hier volgen de verschillende manieren waarop u bestanden kunt downloaden en vervolgens kunt opzoeken en bekijken (afhankelijk van of u Chrome gebruikt op een telefoon, tablet of computer).

Computer

Een bestand downloaden

1. Open Chrome en ga naar de webpagina waar u het bestand wilt downloaden.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Opslaan als.
  3. Kies de locatie waar u het bestand wilt opslaan en klik op Opslaan.
  4. Wanneer het bestand is gedownload, wordt het onder aan het Chrome-venster weergegeven. Klik op de bestandsnaam om het bestand te openen.
  5. Optioneel: klik op Downloaden Download arrow for computers naast de bestandsnaam. Klik vervolgens op Weergeven in map om het bestand op uw computer te vinden.

De bestanden die u eerder heeft gedownload, worden ook vermeld op de pagina Downloads. Informatie over het wijzigen van de standaarddownloadlocatie

Een download onderbreken of annuleren

1. Ga onder aan het scherm naar het bestand waarvoor u het downloaden wilt onderbreken of annuleren.
  2. Klik op Downloaden Download arrow for computers naast de bestandsnaam onder aan het scherm.
  3. Klik op Onderbreken, Hervatten of Annuleren.

Uitvoerbare bestanden (.exe) downloaden of verwijderen

U moet bepaalde soorten bestanden bevestigen voordat ze kunnen worden uitgevoerd op uw computer. Zo wordt uw computer beschermd tegen schadelijke software.

1. Start het downloaden van een uitvoerbaar bestand, zoals .exe, .dll of .bat
  2. U wordt gevraagd of u het bestand wilt downloaden.
  3. Als u wilt downloaden, klikt u op Opslaan onder aan het Chrome-venster.
  4. Als u niet zeker weet of de inhoud van de download veilig is, klikt u op Niet opslaan.

Als de downloadlink overeenkomt met de lijst van schadelijke websites uit de Safe Browsing-service van Google, wordt een waarschuwing weergegeven.

Android-telefoon of -tablet

Wanneer u iets downloadt, kunt u het terugvinden via de app Downloads.

1. Ga naar de webpagina waar u het bestand wilt downloaden.
  2. Blijf het item aanraken dat u wilt downloaden.
  3. Tik op Link opslaan in het menu dat wordt weergegeven.

Gedownloade bestanden bekijken

• Tik op een startscherm of het scherm 'Alle apps' op Downloads Download arrow for computers .
  • Tik op een item om het te openen.
  • Tik op koppen om eerdere downloads weer te geven.
  • Tik op Delen om downloads te delen. Kies een methode voor delen in de lijst.
  • Tik op Prullenbak Remove an extension from Chrome om downloads te verwijderen.
  • Tik onder aan het scherm op Sorteren op grootte of Sorteren op datum om heen en weer te schakelen.

Een gedownload bestand verwijderen op uw telefoon (Android 5.0+)

1. Open de app Downloads.
  2. Tik op Internetdownloads of Andere downloads.
  3. Blijf het bestand aanraken dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Prullenbak Remove an extension from Chrome om het bestand te verwijderen.
iPhone of iPad

Als u een bestandsindeling downloadt die werkt met Chrome (zoals een afbeelding of pdf), wordt het bestand automatisch geopend wanneer het downloaden is voltooid.

Wat er gebeurt wanneer u bestandstypen downloadt die niet werken met Chrome

• U wordt naar een scherm gebracht waar u het downloaden kunt starten.
  • Downloads die worden uitgevoerd, kunnen worden geannuleerd, hoewel er momenteel geen optie Onderbreken is.
  • Zodra een download is voltooid, wordt een optie 'Openen in' weergegeven.
  • U kunt het bestand openen in Google Drive of een andere geïnstalleerde app op uw iPhone selecteren om het bestand te openen.

Opmerking: Op iPhones en iPads kunt u geen lijst weergeven met bestanden die u al heeft gedownload.

Laura is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat feedback over de pagina voor haar achter.