Baixar un fitxer

Per tal de desar un fitxer o una imatge a l'ordinador o al dispositiu, els heu de baixar. Es desaran a la ubicació de baixada predeterminada.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. Aneu a la pàgina web on hi ha el fitxer que voleu baixar.
  3. Deseu-lo:
    • Majoria de fitxers: feu clic a l'enllaç de baixada o bé feu clic amb el botó dret al fitxer i trieu Anomena i desa.
    • Imatges: feu-hi clic amb el botó dret i trieu Desa la imatge com a.
    • Vídeos: col·loqueu el cursor a sobre del vídeo i feu clic a Baixa Baixa. Si aquesta acció no està disponible, vol dir que el propietari del vídeo o el lloc web on es troba no permeten baixar-lo.
    • PDFs: feu-hi clic amb el botó dret i trieu Desa l'enllaç com a.
    • Pàgines web: a la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Més eines i, a continuació, Anomena i desa la pàgina.
  4. Si se us demana, seleccioneu on voleu desar el fitxer i, tot seguit, feu clic a Desa.
    • Fitxers executables (.exe, .dll, .bat): si confieu en el fitxer, feu clic a Desa per confirmar-ho. Si teniu dubtes sobre el contingut de la baixada, feu clic a Descarta.
  5. Quan s'acabi la baixada, la veureu a la part inferior de la finestra de Chrome. Feu clic al nom del fitxer per obrir-lo.

Per trobar un fitxer a l'ordinador, al costat del nom del fitxer, feu clic a la fletxa avall Fletxa avall i, a continuació, Mostra a la carpeta o bé a Més Més i, a continuació, Mostra a Finder. Els fitxers que heu baixat també es mostren a la pàgina Baixades.

Posar en pausa o cancel·lar una baixada

1. Per posar en pausa o cancel·lar la baixada en curs d'un fitxer, cerqueu-lo a la part inferior.
  2. Al costat del nom del fitxer, a la part inferior de la pantalla, feu clic a la fletxa avall Fletxa avall o a Més Més.
  3. Feu clic a Posa en pausa, Reprèn o Cancel·la.

Veure una llista dels fitxers que heu baixat

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Baixades.
    • Feu clic al nom d'un fitxer per obrir-lo. S'utilitzarà l'aplicació predeterminada de l'ordinador segons el tipus de fitxer.
    • Per suprimir una baixada de l'historial, feu clic a Suprimeix Suprimeix a la dreta del fitxer corresponent. No se suprimirà de l'ordinador, sinó de la pàgina Baixades de Chrome.

Canviar les ubicacions de les baixades

Podeu triar una ubicació de l'ordinador per desar-hi les baixades de manera predeterminada o bé seleccionar una destinació concreta per a cada baixada.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A la secció "Baixades", ajusteu-ne la configuració:
    • Per canviar la ubicació predeterminada de les baixades, feu clic a Canvia i seleccioneu on voleu que es desin els fitxers.
    • Si preferiu triar una ubicació concreta per a cada baixada, marqueu la casella que hi ha al costat de "Pregunta on es desarà cada fitxer abans de baixar-lo".

Ubicacions predeterminades de les baixades

Si no les heu canviat, aquestes són les ubicacions predeterminades de les baixades a Google Chrome:

• Windows 10, 8, 7 i Vista: \Users\<nom_d'usuari>\Baixades
  • Mac: /Users/<nom_d'usuari>/Baixades
  • Linux: /home/<nom_d'usuari>/Baixades