Baixar un fitxer

Per tal de desar un fitxer o una imatge a l'ordinador o al dispositiu, els heu de baixar. Es desaran a la ubicació de baixada predeterminada.

1. Obre Chrome a l'ordinador.
  2. Ves al lloc web on hi ha el fitxer que vols baixar.
  3. Desa el fitxer:
    • Majoria de fitxers: fes clic a l'enllaç de baixada. També pots fer clic amb el botó dret al fitxer i seleccionar Anomena i desa.
    • Imatges: fes-hi clic amb el botó dret i tria Desa la imatge com a.
    • Vídeos: col·loca el cursor a sobre del vídeo. Fes clic a Baixa . Si aquesta acció no està disponible, vol dir que el propietari del vídeo o el lloc web on s'allotja no permeten baixar-lo.
    • PDF: fes-hi clic amb el botó dret i tria Desa l'enllaç com a.
    • Pàgines web: a la part superior dreta, fes clic a Més Més i, a continuació, Més eines i, a continuació, Desa la pàgina com a.
  4. Si se't demana, tria on vols desar el fitxer i, a continuació, fes clic a Desa.
    • Fitxers executables (.exe, .dll o .bat): si confies en el fitxer, fes clic a Desa. Si tens dubtes sobre el contingut de la baixada, fes clic a Descarta.
  5. Quan iniciïs una baixada, es mostrarà la icona de baixada en curs a la part superior dreta, al costat de la barra d'adreces. Un cop finalitzada la baixada, s'obrirà la safata de baixades .
  6. Per obrir el fitxer, fes clic a Obre'n un de nou .
    • També pots fer clic al fitxer per obrir-lo.
Consells:
  • Per mostrar accions addicionals, com ara Mostra a la carpeta , col·loca el cursor a sobre del nom del fitxer.
  • Si baixes un fitxer o si fa poc que n'has baixat un, es mostrarà la safata de baixades . Els fitxers que s'hagin baixat recentment es mostraran a la dreta de la barra d'adreces.
  • Per veure totes les baixades si la safata de baixades no es mostra a la dreta de la barra d'adreces, fes clic a Més i, a continuació, Baixades.
  • Pots arrossegar un fitxer que hagis baixat a una altra carpeta, programa o lloc web. Per moure un fitxer que hagis baixat, a la safata de baixades , fes clic al fitxer i arrossega'l a la ubicació que vulguis.

Obtén informació sobre com pots solucionar errors en baixar fitxers.

Canviar els permisos predeterminats de baixada
Podeu triar si voleu permetre que els llocs web que visiteu baixin fitxers relacionats alhora.
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Configuració del lloc web.
  4. Feu clic a Permisos addicionals i, a continuació, Baixades automàtiques.
  5. Trieu l'opció que vulgueu com a opció de configuració predeterminada.
Posar en pausa o cancel·lar una baixada
  1. A la part superior dreta, cerca la baixada de fitxer que vulguis posar en pausa o cancel·lar.
  2. Col·loca el cursor a sobre del nom del fitxer.
  3. Fes clic a Posa en pausa , Reprèn o Cancel·la.
Consultar una llista dels fitxers que has baixat
  1. Obre Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Més Més i, a continuació, Baixades.
    • Fes clic al nom d'un fitxer per obrir-lo. S'utilitzarà l'aplicació predeterminada de l'ordinador segons el tipus de fitxer.
    • Per suprimir una baixada de l'historial, fes clic a Suprimeix Suprimeix a la dreta del fitxer corresponent. El fitxer se suprimirà de la pàgina Baixades de Chrome, no de l'ordinador.
Canviar els permisos predeterminats de baixada de PDF
Podeu triar si voleu que els PDF es baixin o s'obrin a Chrome quan aneu a un lloc web.
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Configuració del lloc web.
  4. Feu clic a Configuració addicional del contingut i, a continuació, Documents PDF.
  5. Trieu l'opció que vulgueu com a opció de configuració predeterminada.
Baixar un PDF editat

Pots editar un PDF en línia i desar-ne la versió editada a l'ordinador.

1. Ves a un formulari PDF en línia.
  2. Escriu al formulari PDF.
  3. Selecciona Baixa i, a continuació, Editat.

Consell: pots obrir el PDF editat que has desat i continuar editant-lo.

Canviar les ubicacions de baixada

Pots triar una ubicació de l'ordinador per desar-hi les baixades de manera predeterminada o bé seleccionar una destinació concreta per a cada baixada.

1. Obre Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Baixades.
  3. Ajusta'n la configuració:
    • Per canviar la ubicació predeterminada de les baixades, fes clic a Canvia i selecciona on s'han de desar els fitxers.
    • Si prefereixes triar una ubicació concreta per a cada baixada, activa l'opció Demana on es desarà cada fitxer abans de baixar-lo.
Ubicacions predeterminades de les baixades

Si no les has canviades, aquestes són les ubicacions predeterminades de les baixades de Google Chrome:

• Windows 10 i versions posteriors: \Users\<username>\Downloads
  • Mac: /Users/<username>/Downloads
  • Linux: /home/<username>/Downloads