Evästeiden poistaminen, käyttöönotto ja hallinnointi Chromessa

Voit poistaa tallennettuja evästeitä, sallia tai estää kaikki evästeet sekä määrittää sivustokohtaisia asetuksia.

Mitä evästeet ovat

Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat verkossa liikkumistasi tallentamalla selaustietoja. Evästeiden avulla sivustot voivat pitää sinut sisäänkirjautuneena, muistaa asetuksesi ja antaa sinulle paikallisia tietoja sijaintisi perusteella.

Evästeitä on kahta tyyppiä:

• Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat peräisin avoinna olevalta sivustolta. Sivusto näkyy osoitepalkissa.
  • Kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin muilta sivustoilta. Nämä sivustot omistavat mainoksia, kuvia tai muita sisältöjä, joita käytetään avaamallasi sivulla.

Kaikkien evästeiden poistaminen

Jos poistat evästeet, sinut kirjataan ulos verkkosivustoilta ja tallentamasi asetukset voidaan tyhjentää.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse ajanjakso, kuten Viime tunti tai Koko historia.
  5. Valitse Evästeet ja sivustotiedot. Poista kaikkien muiden kohtien valinta.
  6. Valitse Poista tiedot.

Evästeiden salliminen tai estäminen

Voit antaa verkkosivustoille oikeuden tallentaa evästeitä tai estää niitä tekemästä niin.

Huom. Jos et salli sivustoille evästeiden tallentamista, useimmat sisäänkirjautumista edellyttävät sivustot eivät toimi.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Sivustoasetukset ja sitten Evästeet.
  4. Ota Evästeet käyttöön tai poista ne käytöstä.
  5. Valinnainen: Voit halutessasi sallia tai estää kolmannen osapuolen evästeet.

Muiden sivustojen evästeiden estäminen

Voit antaa avoinna olevalle sivustolle oikeuden käyttää evästeitä ja estää samanaikaisesti evästeet muilta sivustoilta, jotka omistavat sivulla näkyviä kuvia tai mainoksia. Jos haluat estää tällaiset kolmannen osapuolen evästeet, poista valinta Salli kolmannen osapuolen evästeet ‑ruudusta.

Kaikkien muiden sivustojen evästeet ja sivustotiedot estetään, vaikka olisit lisännyt jonkin estetyistä sivustoista sallittujen poikkeusten luetteloosi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita