Tallennettujen salasanojen hallinnointi

Voit antaa Chromen muistaa salasanasi eri sivustoille. Aina kun kirjaudut verkkosivustolle, Chrome kysyy, haluatko tallentaa kyseisen sivuston tilitiedot.

Jos olet kirjautuneena Chromeen, voit käyttää salasanojasi eri laitteilla.

Miten Chrome tallentaa ja synkronoi salasanoja

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko tallentaa ja käyttää salasanojasi eri laitteilla. Jos salasanat synkronoidaan, voit käyttää niitä Chromessa kaikilla laitteillasi sekä joissakin Android-laitteesi sovelluksissa.

Salasanasi tallennetaan Google-tilillesi, jos jompikumpi seuraavista pitää paikkansa:

Muussa tapauksessa salasanat tallennetaan vain tietokoneesi Chromeen.

Salasanojen tallennuksen käyttöönotto Chromessa

Voit päättää, haluatko Chromen tallentavan verkkosivustojen salasanoja puolestasi.

Kirjaudut automaattisesti sisään tietyille sivustoille, jos niiden salasanat on tallennettu Chromeen tai Smart Lockiin salasanoille.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjaudu sisään verkkosivustolle.
    • Jos haluat tallentaa salasanasi, valitse Tallenna salasana.
    • Jos et halua tallentaa salasanaa, valitse Ei koskaan.

Tallennettujen salasanojen tarkastelu

Voit tarkastella luetteloa kaikista tallennetuista salasanoistasi milloin tahansa.

Chrome-asetuksissa
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Salasana ja lomakkeet ‑kohdasta Hallinnoi salasanoja.
  5. Valitse verkkosivuston oikealta puolelta Tallennetut salasanat ‑kohdasta Lisää Lisää ja sitten Lisätiedot.
  6. Valitse salasanan oikealta puolelta Esikatselu Esikatselu.
    • Windows ja Mac: Jos lukitset tietokoneesi salasanalla, sinua pyydetään antamaan tietokoneen salasana.
Verkossa

Jos olet tallentanut salasanoja Smart Lockiin salasanoille tai Chromeen ollessasi kirjautuneena sisään, voit tarkastella ja poistaa tallennettuja salasanoja myös osoitteessa passwords.google.com.

Lue lisätietoja tallennettujen salasanojen hallinnasta verkossa.

Chromen salasanojen tallennusehdotusten estäminen

Chrome tarjoutuu oletuksena tallentamaan salasanasi. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Salasana ja lomakkeet ‑kohdasta Hallinnoi salasanoja.
  5. Ota asetus käyttöön.

Tallennetun salasanan poistaminen

Voit milloin tahansa määrittää Chromen unohtamaan tietyt salasanat tai tyhjentämään kaikki tallennetut salasanat.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Salasana ja lomakkeet ‑kohdasta Hallinnoi salasanoja.
  5. Valitse oikealta puolelta Tallennetut salasanat ‑kohdasta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Chromen salasanojen tallennusehdotusten palauttaminen käyttöön

Jos olet ensin määrittänyt, ettei Chrome koskaan ehdota tietyn sivuston salasanan tallennusta, mutta muutat myöhemmin mielesi, voit palauttaa tämän vaihtoehdon.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Salasana ja lomakkeet ‑kohdasta Hallinnoi salasanoja.
  5. Valitse verkkosivuston oikealta puolelta Ei tallenneta ‑kohdasta Poista Poista.

Jos Chrome ei enää ehdota salasanojen tallentamista, olet ehkä pyytänyt sitä lopettamaan salasanojen tallennuksen. Voit palauttaa ehdotukset käyttöön kytkemällä Ehdota salasanojen tallentamista ‑asetuksen uudelleen päälle.

Chrome ei tallenna salasanoja

Jos olet pyytänyt Chromea tallentamaan salasanan, mutta se ei tule näkyviin, poista salasana ja tallenna se uudelleen.

1. Avaa tallennettujen salasanojen luettelo ja tarkista, onko verkkosivusto luettelossa.
  2. Jos sivusto on luettelossa, poista tallennettu salasana.
  3. Siirry verkkosivustolle ja kirjaudu sisään.
  4. Jos haluat tallentaa salasanasi kysyttäessä, valitse Tallenna salasana tai Kyllä.