Salasanojen ylläpito

Chrome voi halutessasi tallentaa eri sivustojen salasanasi.

Lue, miten Chrome suojelee salasanojasi.

Lue lisää salasanojen laitepohjaisesta salauksesta.

Kun syötät sivustolla uuden salasanan, Chrome pyytää lupaa sen tallentamiseen. Hyväksy valitsemalla Tallenna.

Uuden salasanan lisääminen

Jos synkronoit Chromessa:

1. Avaa Chrome Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Valitse hakukentän oikealta puolelta Lisää Uusi välilehti.
  5. Lisää verkkosivusto, käyttäjätunnus ja salasana.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Tallenna.
Vinkki: Jos synkronoit Google-tilisi, voit ylläpitää salasanoja kaikilla laitteillasi.
Tallennetulla salasanalla kirjautuminen
Jos tallensit salasanan edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.
  1. Avaa Chrome Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry aiemmin avaamallesi sivustolle.
  3. Siirry sivuston kirjautumislomakkeelle.
  4. Valitse käyttäjätunnuskentästä sisäänkirjautumistiedot, joita haluat käyttää.
  5. Jos haluat kirjautua laitteelle käyttäjänimellä ja salasanalla, sinun täytyy ehkä käyttää sormenjälkeä tai tunnuskoodia.

Jos Chrome ei ehdota tallennettua salasanaasi: Napauta salasanakuvaketta Tallenna salasanasi nähdäksesi mahdolliset salasanat.

Muistiinpanojen lisääminen tallennettuun salasanaan

Voit lisätä tallennettuun salasanaan muistiinpanoja, jos haluat muistaa tietoja tilistä tai tallentaa kirjautumiseen tarvittavia tietoja. Kun lisäät muistiinpanon, sen suojaus on sama kuin salasanalla.

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Valitse salasana kohdasta "Hae salasanoista".
  5. Valitse Muokkaa.
  6. Lisää muistiinpano tekstikenttään.
  7. Valitse oikeasta yläkulmasta Tallenna.
Salasanojen näyttäminen, muokkaaminen, poistaminen ja vieminen
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Näytä, muuta, poista tai vie salasanoja:
    • Näyttäminen: Valitse näytettävä salasana ja sitten Näytä salasana Esikatsele.
    • Muokkaaminen: Valitse muokattava salasana ja valitse Muokkaa. Muokkaa salasanaa ja valitse Valmis.
    • Poistaminen: Valitse poistettava salasana ja valitse Poista.
    • Vieminen: Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Vie salasanat.

Vinkki: Voit poistaa tallennetut salasanat poistamalla selausdatan. Valitse sitten Salasanat.

Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome tarjoutuu oletuksena tallentamaan salasanasi. Voit laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  5. Laita Tarjoa salasanojen tallentamista päälle tai pois päältä.
Automaattinen kirjautuminen sivustoille ja sovelluksiin
Voit kirjautua automaattisesti sivustoille ja sovelluksiin, joihin olet tallentanut tietosi automaattisella kirjautumisella. Kun laitat automaattisen kirjautumisen päälle, sinun ei tarvitse vahvistaa käyttäjänimeäsi ja salasanaasi.
Jos haluat vahvistaa tallennetut tietosi kirjautumisen yhteydessä, voit laittaa automaattisen kirjautumisen pois päältä.
  1. Avaa Chrome Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Asetukset and then Salasanat.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset.
  5. Laita Automaattinen kirjautuminen päälle tai pois päältä.
Google Salasanojen lisääminen aloitusnäytölle

Voit lisätä Google Salasanojen pikakuvakkeen aloitusnäytölle käytön helpottamiseksi.

Jos synkronoit Chromessa:

1. Avaa Chrome Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Salasanat.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Settings (Asetukset) Asetukset.
  4. Valitse Lisää pikakuvake aloitusnäytölle ja sitten Lisää automaattisesti.
    • Jos käytössäsi on Pixel-laite ja Android 12, valitse Lisää aloitusnäytölle.
Salasanan vaihtamisilmoitusten hallinta

Saatat saada hälytyksen Chromesta, jos käyttämäsi salasanan ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä on vaarantunut datavuodossa kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa. Vaarantuneet salasana- ja käyttäjänimiyhdistelmät eivät ole turvallisia, sillä ne on julkaistu verkossa.

Suosittelemme, että vaihdat vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian. Voit tarkistaa tallennetut salasanasi ja etsiä sivustoja, joilla vaarantunut salasana on käytössä.

Chrome varmistaa, että salasanasi ja käyttäjänimesi on suojattu, joten Google ei voi lukea niitä.

Näin voit muuttaa vaarantuneen salasanan saadessasi varoituksen:

1. Valitse Salasanan tarkistus.
    • Jos näet ilmoituksen, jossa lukee "Vaihda automaattisesti", napauta sitä, jotta Chrome voi auttaa salasanan vaihtamisessa ja tallentamisessa.

2. Vaihda salasana kaikilla sivusoilla seuraamalla ohjeita.

Ilmoitusten tilaaminen ja lopettaminen:

1. Avaa Chrome-sovellus Android-laitteella Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Suojaus.
  4. Valitse Perustason suojaus.
  5. Laita Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa päälle tai pois päältä.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, jos Selaussuoja on päällä.

Tallennettujen salasanojen tarkistaminen
Voit tarkistaa yhdellä kertaa, ovatko tallennetut salasanasi vaarantuneet tietosuojaloukkauksessa.

Tarkista tallennetut salasanat näin:

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Salasanat ja sitten Salasanan tarkistus.
Salasanaongelmien korjaaminen
Jos Chrome ei tallenna salasanoja tai ehdota niiden tallentamista, lue lisää tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.
Miten Chrome tallentaa ja synkronoi salasanat

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko tallentaa ja käyttää salasanojasi eri laitteilla. Jos salasanat synkronoidaan, voit käyttää niitä Chromessa kaikilla laitteillasi sekä joissakin Android-laitteesi sovelluksissa.

Muussa tapauksessa salasanat tallennetaan vain tietokoneesi Chromeen.

Voit muokata Google-tilillesi tallennettuja salasanoja osoitteessa passwords.google.com.
Salasanojen automaattinen täyttö

Jos tallensit salasanat aiemmilla verkkosivustokäynneillä, Chrome voi auttaa sinua täyttämään tiedot automaattisesti.

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Siirry aiemmin avaamallesi sivustolle.
  3. Siirry sivuston kirjautumislomakkeelle.
  4. Valitse käyttäjätunnuskentästä sisäänkirjautumistiedot, joita haluat käyttää.

Vinkki: Jos Chrome ei ehdota salasanaa, valitse Salasanat Tallenna salasanasi ja sitten Valitse salasana mukaisesti.

Muita lähteitä