Administrer adgangskoder

Du kan få Chrome til at gemme dine adgangskoder til forskellige websites.

Se, hvordan Chrome beskytter dine adgangskoder.

Få flere oplysninger om kryptering af adgangskoder på enheden.

Hvis du angiver en ny adgangskode på et website, spørger Chrome, om du vil gemme den. Klik på Gem for at acceptere.

• Klik på Forhåndsvisning Se forhåndsvisning for at se den adgangskode, der gemmes.
  • Hvis der er flere adgangskoder på siden, skal du klikke på menupilen Nedadvendt pil. Vælg den adgangskode, du vil gemme.
  • Hvis brugernavnet mangler eller er forkert, skal du klikke på tekstfeltet ud for "Brugernavn" og derefter angive det brugernavn, du vil gemme.
  • Hvis du vil gemme en anden adgangskode, skal du klikke på tekstfeltet ud for "Adgangskoder". Angiv den adgangskode, du vil gemme.
Tilføj en ny adgangskode manuelt
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator og derefter Tilføj.
  3. Angiv et website, et brugernavn og en adgangskode.
  4. Vælg Gem.
Tip! Hvis du er logget ind på din Google-konto på din computer, kan du gemme adgangskoden på din Google-konto. Du kan også gemme adgangskoden lokalt på din enhed.
Føj noter til din gemte adgangskode
Du kan føje noter til en gemt adgangskode, så du bedre kan huske oplysninger om en konto eller for at gemme loginoplysninger. Når du har tilføjet en note, er den beskyttet på samme måde som en adgangskode.
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Under "Adgangskoder" skal du vælge den adgangskode, du vil føje en note til.
  4. Vælg Rediger.
  5. Skriv din note.
  6. Vælg Gem, når du er færdig.
Log ind med en gemt adgangskode
Hvis du har gemt adgangskoden til Chrome, da du tidligere besøgte et website, kan Chrome hjælpe dig med at logge ind.
  1. Gå til et website, du har besøgt før, på din computer.
  2. Gå til websitets loginformular.
    • Hvis du har gemt et enkelt brugernavn og en enkelt adgangskode til websitet: Chrome udfylder automatisk loginformularen.
    • Hvis du har gemt mere end ét brugernavn og én adgangskode: Vælg feltet til brugernavn, og vælg de loginoplysninger, du vil bruge.
Brug biometrisk godkendelse med adgangskoder

Når biometrisk godkendelse er aktiveret, kan du bruge enhedens fingeraftrykssensor til at øge privatlivsbeskyttelsen og sikkerheden, når du udfylder adgangskoder automatisk.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Sådan aktiverer du biometrisk godkendelse:
    • På en pc: Aktivér Brug Windows Hello til at udfylde adgangskoder.
    • På en Mac: Aktivér Use TouchID when filling passwords [Brug TouchID til at udfylde adgangskoder].
  5. Følg vejledningen på skærmen for at bekræfte dit valg.

Tips!

• Hvis din computer har biometriske funktioner, kan du også bruge biometrisk godkendelse til at:
    • Se dine adgangskoder.
    • Kopiere dine adgangskoder.
    • Redigere dine adgangskoder.
  • Biometrisk godkendelse er som standard aktiveret.
Se, rediger, slet eller eksportér gemte adgangskoder
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Profil Profil og derefter Adgangskoder Adgangskoder.
    • Hvis du ikke kan finde ikonet for adgangskoder, kan du øverst til højre vælge Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Se, rediger, slet eller eksportér en adgangskode:
    • Se: Til højre for din adgangskode skal du klikke på pilen og derefter Vis adgangskode Se forhåndsvisning.
    • Rediger: Til højre for adgangskoden skal du vælge pilen og derefter Rediger.
    • Slet: Til højre for websitet skal du vælge pilen og derefter Slet.
    • Eksportér: Vælg Indstillinger til venstre.
      • Klik på Download fil under "Eksportér adgangskoder".

Du kan rydde alle dine gemte adgangskoder ved at rydde browserdataene og vælge Adgangskoder.

Gem eller stop med at gemme adgangskoder

Chrome tilbyder som standard at gemme din adgangskode. Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere denne funktion.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Profil Profil og derefter Adgangskoder Adgangskoder.
    • Hvis du ikke kan finde ikonet for adgangskoder, kan du øverst til højre vælge Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Vælg Indstillinger til venstre.
  4. Aktivér eller deaktiver Få tilbudt at gemme adgangskoder.
Log automatisk ind på websites og i apps
Du kan automatisk logge ind på websites og i apps, hvor du har gemt dine loginoplysninger, ved hjælp af "Automatisk login". Når du aktiverer "Automatisk login", behøver du ikke at verificere dit brugernavn og din adgangskode.
Hvis du vil tjekke dine gemte loginoplysninger, når du logger ind, kan du deaktivere "Automatisk login".
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Profil Profil and then Adgangskoder Adgangskoder.
    • Hvis du ikke kan finde din Google-konto, kan du se, hvordan du aktiverer synkronisering i Chrome.
    • Hvis du ikke kan finde ikonet for adgangskoder, kan du øverst til højre vælge Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Vælg Indstillinger til venstre.
  4. Aktivér eller deaktiver Log ind automatisk.
Føj Google Adgangskodeadministrator til din startskærm

Du kan tilføje Google Adgangskodeadministrator som en genvej for at få hurtig adgang.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Til venstre skal du vælge Indstillinger og derefter Tilføj genvej.
  4. Vælg Installer.
Se, hvordan du bruger progressive webapps.
Tjek dine gemte adgangskoder

Du kan tjekke alle dine gemte adgangskoder på én gang for at finde ud af, om de er blevet offentliggjort i forbindelse med et brud på datasikkerheden eller er potentielt svage og nemme at gætte.

Sådan tjekker du dine gemte adgangskoder:

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Profil Profil og derefter Adgangskoder Adgangskoder.
    • Hvis du ikke kan finde ikonet for adgangskoder, kan du vælge Mere øverst til højre og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Vælg Adgangskodetjek til venstre.

Du får oplysninger om enhver adgangskode, der er blevet offentliggjort i forbindelse med brud på datasikkerheden, og eventuelle svage adgangskoder, der er nemme at gætte.

Administrer underretninger om ændring af adgangskode

Du får muligvis en underretning fra Chrome, hvis du bruger en kombination af adgangskode og brugernavn, som er blevet kompromitteret i et datalæk på et tredjepartswebsite eller i en tredjepartsapp. Kompromitterede kombinationer af adgangskode og brugernavn er ikke sikre, da de er blevet offentliggjort online.

Vi anbefaler, at du ændrer eventuelle kompromitterede adgangskoder så hurtigt som muligt. Du kan følge vejledningen i Chrome for at ændre din adgangskode på det website, hvor du har brugt adgangskoden, og tjekke dine gemte adgangskoder på andre websites, hvor adgangskoden kan være blevet gemt.

Chrome sørger for, at dine adgangskoder og brugernavne er beskyttet, så de ikke kan læses af Google.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du notifikationer:

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Sikkerhed og privatliv og derefter Sikkerhed og derefter Standardbeskyttelse.
  4. Aktivér eller deaktiver Få en underretning, hvis adgangskoder afsløres i forbindelse med et brud på datasikkerheden.
Tip! Denne funktion er kun tilgængelig, hvis indstillingen "Beskyttet browsing" er aktiveret.

Afvis notifikationer for bestemte websites:

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Adgangskoder og autofyld og derefter Google Adgangskodeadministrator.
  3. Du kan se, hvilke af dine gemte adgangskoder der er blevet kompromitteret, ved at vælge Adgangskodetjek.
  4. Vælg pilen til højre for "Kompromitterede adgangskoder".
  5. Find websitet for de notifikationer, du vil stoppe.
  6. Vælg Mere Mere og derefter Luk advarsel.
Tip! Hvis vil have advarsler om et website igen senere, skal du gå til "Lukkede advarsler" og vælge Mere Organiser ud for det website, du igen vil have notifikationer fra. Vælg derefter Gendan advarsel.
Løs problemer med adgangskoder
Hvis Chrome ikke gemmer eller tilbyder at gemme adgangskoder, kan du se, hvordan du løser problemer med gemte oplysninger.
Sådan gemmer og synkroniserer Chrome adgangskoder

Hvordan Chrome gemmer dine adgangskoder afhænger af, om du vil gemme og bruge dem på flere enheder. Når du er logget ind i Chrome, kan du gemme dine adgangskoder på din Google-konto. Adgangskoder kan derefter bruges i Chrome på alle dine enheder og i visse apps på dine Android-enheder.

Ellers kan du også kun gemme adgangskoder lokalt på din computer.