Salasanojen ylläpito

Chrome voi halutessasi tallentaa eri sivustojen salasanasi.

Lue, miten Chrome suojelee salasanojasi.

Lue lisää salasanojen laitepohjaisesta salauksesta.

Kun syötät sivustolla uuden salasanan, Chrome pyytää lupaa sen tallentamiseen. Hyväksy valitsemalla Tallenna.

Tallennetulla salasanalla kirjautuminen

Jos tallensit salasanan edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Siirry aiemmin avaamallesi sivustolle.
  3. Siirry sivuston kirjautumislomakkeelle.
    • Jos olet tallentanut sivustolle vain yhden käyttäjänimen ja salasanan: Chrome täyttää kirjautumislomakkeen automaattisesti.
    • Jos olet tallentanut useita käyttäjänimiä ja salasanoja: Valitse käyttäjänimikenttä ja käytettävät kirjautumistiedot.
  4. Jos haluat kirjautua laitteelle käyttäjänimellä ja salasanalla, sinun täytyy ehkä käyttää sormenjälkeä tai tunnuskoodia.

Jos Chrome ei ehdota tallennettua salasanaasi: Napauta salasanakuvaketta Tallenna salasanasi nähdäksesi mahdolliset salasanat.

Salasanojen katsominen, poistaminen, muuttaminen ja vieminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Katso, poista tai vie salasana tai muuta sitä:
    • Katsominen: Napauta salasanaa, jonka haluat nähdä ja sitten Näytä salasana Esikatsele.
    • Poistaminen: Valitse poistettava salasana. Valitse yläreunasta Poista Poista .
    • Muokkaaminen: Valitse salasana, jota haluat muokata. Muokkaa salasanaa ja valitse Valmis.
    • Vieminen: Valitse Lisää Lisää ja sitten Vie salasanat.

Jos haluat poistaa kaikki tallennetut salasanat, poista selausdata ja valitse Salasanat.

Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome tarjoutuu oletuksena tallentamaan salasanasi. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Salasanat.
  4. Laita yläreunasta Tallenna salasanat päälle tai pois päältä.

Sivustoille ja sovelluksiin kirjautuminen automaattisesti

Voit kirjautua automaattisesti sivustoille ja sovelluksiin, joihin olet tallentanut kirjautumistietosi. Kun laitat automaattisen kirjautumisen päälle, sinun ei tarvitse vahvistaa käyttäjänimeäsi ja salasanaasi.
Jos haluat vahvistaa tallennetut kirjautumistietosi kirjautumisen yhteydessä, voit laittaa automaattisen kirjautumisen pois päältä.
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse osoitepalkin oikealta puolelta Lisää Järjestä.
  3. Valitse Asetukset and then Salasanat.
  4. Laita Automaattinen sisäänkirjautuminen päälle tai pois päältä.

Salasanan vaihtamisilmoitusten saaminen

Saatat saada hälytyksen Chromesta, jos käyttämäsi salasanan ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä on vaarantunut datavuodossa kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa. Vaarantuneet salasana- ja käyttäjänimiyhdistelmät eivät ole turvallisia, sillä ne on julkaistu verkossa.

Suosittelemme, että vaihdat vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian. Voit tarkistaa tallennetut salasanasi ja etsiä sivustoja, joilla vaarantunut salasana on käytössä.

Chrome varmistaa, että salasanasi ja käyttäjänimesi on suojattu, joten Google ei voi lukea niitä.

Tärkeää: Sinun on oltava kirjautuneena sisään ja Chromen synkronoinnin on oltava käytössä, jotta saat näitä ilmoituksia.

Näin voit muuttaa vaarantuneen salasanan saadessasi varoituksen:

1. Valitse Tarkista salasanat.
    • Jos näet ilmoituksen, jossa lukee "Vaihda automaattisesti", salli Chromen auttaa sinua vaihtamaan ja tallentamaan salasana klikkaamalla ilmoitusta.

2. Vaihda salasana kaikilla sivusoilla seuraamalla ohjeita.

Ilmoitusten tilaaminen ja lopettaminen:

1. Avaa Chrome-sovellus Android-laitteella Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Suojaus.
  4. Valitse Perustason suojaus.
  5. Laita "Varoita, jos salasanoja vaarantuu tietosuojaloukkauksessa" päälle tai pois päältä.

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, jos sinulla on Selaussuoja päällä.

Tallennettujen salasanojen tarkistaminen

Voit tarkistaa yhdellä kertaa, ovatko tallennetut salasanasi vaarantuneet tietosuojaloukkauksessa.

Tarkista tallennetut salasanat näin:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Salasanat ja sitten Tarkista salasanat.

Salasanaongelmien korjaaminen

Jos Chrome ei tallenna salasanoja tai ehdota niiden tallentamista, lue lisää tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.

Miten Chrome tallentaa ja synkronoi salasanoja

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko tallentaa ja käyttää salasanojasi eri laitteilla. Jos salasanat synkronoidaan, voit käyttää niitä Chromessa kaikilla laitteillasi sekä joissakin Android-laitteesi sovelluksissa.

Muussa tapauksessa salasanat tallennetaan vain tietokoneesi Chromeen.

Voit muokata Google-tilillesi tallennettuja salasanoja osoitteessa passwords.google.com.