Chrome-selaushistorian näkeminen ja poistaminen

Voit katsella selaushistoriaasi Chromessa. Selailunäkymän historiatietojen avulla voit jatkaa aiemmin aloittamaasi selaamista ja tehdä samankaltaisia hakuja pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella.

Jos et halua, että avaamiesi sivujen tietoja tallennetaan Chromeen, voit poistaa koko selaushistorian tai osan siitä. Selaushistorian poistaminen vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, joilla olet kirjautuneena Chromeen ja ottanut synkronoinnin käyttöön. Voit halutessasi myös poistaa selailunäkymän käytöstä historiasta.

Voit myös poistaa Google-hakuhistorian tililtäsi erikseen

Lue lisää synkronoinnin käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta Chromessa.

Historian katselu

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.

Historian tyhjentäminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse vasemmalta Poista selaustiedot. Näkyviin tulee valintaikkuna.
  5. Valitse avattavasta valikosta poistettavan historian määrä. Poista kaikki tiedot valitsemalla Kaikki.
  6. Merkitse ruuduilla tiedot (mukaan lukien selaushistoria), jotka haluat Chromen poistavan. Lisätietoja poistettavista selaustietojen tyypeistä
  7. Valitse Poista tiedot.

Jos haluat poistaa hakuhistoriasi, lue lisää omien tapahtumien poistamisesta.

Kohteen poistaminen historiasta

Voit poistaa tiettyjä osia historiasta. Tiettyä tapahtumaa voi etsiä sivun yläreunan hakukentän avulla.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse jokaisen poistettavan kohteen valintaruutu.
  5. Valitse yläoikealla Poista.
  6. Vahvista poistaminen valitsemalla Poista.

Pikakuvakkeen poistaminen Uusi välilehti ‐sivulta

Näet useimmin käyttämäsi sivustot avaamalla uuden välilehden.

Näin voit poistaa pikakuvakkeen:

1. Vie kohdistin poistettavan kuvakkeen kohdalle.
  2. Valitse kuvan oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista Poista.

Selailun käytön aloittaminen

Chrome-selaushistoria ja haut järjestetään Historia-sivun Selailu-välilehdellä aiheen mukaan ja ne näytetään Selailu-osioissa. Täältä löydät helposti aiemman selaushistoriasi ja voit jatkaa tiedonhakua aiheeseen liittyvillä hauilla. Jos lisäät sivun kirjanmerkkeihin tai välilehtiryhmään, sivun tunniste merkitään oikealle.

Omien selailujen näkeminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Kirjoita hakutermit osoitepalkkiin.
  3. Kun osoitepalkin alla näkyy Jatka tiedonhakua, napauta sitä.

Voit vaihtoehtoisesti avata selailunäkymän suoraan Chromen historiasivulta.

• Näin voit laittaa selailun päälle tai pois päältä: Klikkaa Selailu-välilehden vasemmalta puolelta Ota selailu käyttöön tai Poista selailu käytöstä.
  • Näin voit avata kaikki selailusivut uusilla välilehdillä: Klikkaa haetun kohteen vierestä Lisää Lisää ja sitten Avaa kaikki uudessa välilehtiryhmässä.
Vinkki: Sivun alareunasta näet selailuusi liittyvät hakuehdotukset.

Kohteiden poistaminen selailusta

Jotkin arkaluontoiset selailut piilotetaan automaattisesti, mutta ne voi löytää Selailu-sivun hakukentän kautta. Jos esimerkiksi haet terveysaihetta ja haluat palata selailuun, kirjoita terveysaiheen hakusana hakukenttään.

Voit poistaa selailun tai selailusivun manuaalisesti.

• Selailusivun poistaminen: Klikkaa haetun kohteen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista historiasta.
  • Kaikkien selailusivujen poistaminen: Klikkaa haetun kohteen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista kaikki historiasta.

Mitä historiasivulla näkyy

Historia-sivusi näyttää verkkosivut, joilla olet vieraillut Chromella viimeisen 90 päivän aikana. Sivulle ei tallenneta Chrome-sivuja (esim. chrome://settings), incognito-tilassa avattuja sivuja tai selaushistoriasta jo poistettuja sivuja.

Jos olet kirjautunut Chromeen ja historian synkronointi on käytössä, historiasivullasi näytetään kaikilla synkronoitavilla laitteilla avatut sivut pidemmältä ajanjaksolta. Jos olet kirjautunut ulos Chromesta, historiasivulla ei näy selaamiasi verkkosivuja muilla laitteillasi.

Yksityinen selaus

Jos et halua Chromen tallentavan selaushistoriaasi ollenkaan, voit selata yksityisesti incognito-tilassa.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi poistaa selaushistorian käytöstä. Jos historia on poistettu käytöstä, historiasivulla ei näy selaamiasi verkkosivuja. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä.

Muita lähteitä