Chrome-selaushistorian näkeminen ja poistaminen

Voit katsella selaushistoriaasi Chromessa. Selailunäkymän historiatietojen avulla voit jatkaa aiemmin aloittamaasi selaamista ja tehdä samankaltaisia hakuja pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella.

Jos et halua, että avaamiesi sivujen tietoja tallennetaan Chromeen, voit poistaa koko selaushistorian tai osan siitä. Selaushistorian poistaminen vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, joilla olet kirjautuneena Chromeen ja ottanut synkronoinnin käyttöön. Voit halutessasi myös poistaa selailunäkymän käytöstä historiasta.

Voit myös poistaa Google-hakuhistorian tililtäsi erikseen

Lue lisää synkronoinnin käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta Chromessa.

Historiatiedot
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Historia.
    • Jos osoitepalkki on alareunassa, pyyhkäise sitä ylöspäin. Valitse Historia Historia.
  3. Siirry sivustolle koskettamalla merkintää.
    • Avaa sivusto uudella välilehdellä koskettamalla merkintää pitkään. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Avaa uudelle välilehdelle.
    • Kopioi sivusto koskettamalla merkintää pitkään. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää ja sitten Kopioi linkki.
Historian tyhjentäminen
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Historia.
    • Jos osoitepalkki on alareunassa, pyyhkäise sitä ylöspäin. Valitse Historia Historia.
  3. Valitse Poista selaustiedot.
  4. Valitse poistettavat tiedot Aikaväli-kohdan vierestä:
    • Poista osa historiasta valitsemalla päivämäärät.
    • Poista koko historia valitsemalla Kaikki.
  5. Valitse Selaushistoria-kohdan viereinen valintaruutu.
  6. Poista valinta sellaisten tietojen kohdalta, joita et halua poistaa.
  7. Valitse Poista tiedot.

Lue ohjeet hakuhistorian poistamiseen.

Kohteen poistaminen historiasta
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Historia.
    • Jos osoitepalkki on alareunassa, pyyhkäise sitä ylöspäin ja valitse Historia Historia.
  3. Etsi tapahtuma, jonka haluat poistaa.
  4. Valitse sen oikealta puolelta Poista Remove.

Näin voit poistaa useita kohteita:

1.  Kosketa kohtaa pitkään.
  2. Valitse sitten muut poistettavat kohteet.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista Remove.
Vinkkejä:
  • Etsi tiettyä tapahtumaa valitsemalla oikeasta yläreunasta Haku Haku.
  • Näin voit poistaa kohteen tietyn sivuston historiasta, kun olet kyseisellä sivustolla:
    • Valitse lukko Lukko ja sitten Viimeksi avattu Historia ja sitten Poista Remove.

Kuvan poistaminen Uusi välilehti ‑sivulta

1. Avaa uusi välilehti Android-puhelimella tai ‐tabletilla.
  2. Jos haluat poistaa kuvan, kosketa sitä pitkään.
  3. Valitse Poista.

Mitä historiassa näkyy

Historiassa näkyy sivut, joilla olet käynyt Chromella 90 viime päivän aikana. Sivulle ei tallenneta Chrome-sivuja (esim. chrome://settings), yksityisen selaamisen aikana avattuja sivuja tai selaushistoriasta jo poistettuja sivuja.

Jos olet kirjautuneena Chromeen ja historiasi on synkronoitu, historiassa näkyy sivut, joilla olet käynyt kaikilla synkronoiduilla laitteilla, paljon pidemmältä ajanjaksolta. Jos olet kirjautunut ulos Chromesta, historiassa ei näy muilla laitteilla avaamiasi sivuja.

Yksityinen selaus

Jos et halua Chromen tallentavan selaushistoriaasi ollenkaan, voit selata yksityisesti incognito-tilassa.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi laittaa selaushistorian pois päältä. Jos historia on laitettu pois päältä, historiassa ei näy avaamiasi sivuja. Lue lisää hallinnoidun Chrome-laitteen käytöstä.

Muita lähteitä