Chrome-selaushistorian näkeminen ja poistaminen

Voit katsella selaushistoriaasi Chromessa. Selailunäkymän historiatietojen avulla voit jatkaa aiemmin aloittamaasi selaamista ja tehdä samankaltaisia hakuja pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella.

Jos et halua, että avaamiesi sivujen tietoja tallennetaan Chromeen, voit poistaa koko selaushistorian tai osan siitä. Selaushistorian poistaminen vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, joilla olet kirjautuneena Chromeen ja ottanut synkronoinnin käyttöön. Voit halutessasi myös poistaa selailunäkymän käytöstä historiasta.

Voit myös poistaa Google-hakuhistorian tililtäsi erikseen

Lue lisää synkronoinnin käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta Chromessa.

Historian katselu

Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.

1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Historia.
    • Jos osoitepalkki on alareunassa, pyyhkäise sitä ylöspäin. Valitse Historia Historia.
  2. Siirry sivustolle koskettamalla merkintää.
    • Avaa sivusto uudella välilehdellä koskettamalla merkintää pitkään. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Avaa uudella välilehdellä.
    • Kopioi sivusto koskettamalla merkintää pitkään. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kopioi linkki.

Historian tyhjentäminen

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Historia.
    • Jos osoitepalkki on alareunassa, pyyhkäise sitä ylöspäin. Valitse Historia Historia.
  3. Valitse Poista selaustiedot.
  4. Valitse poistettavat tiedot Aikaväli-kohdan vierestä:
    • Poista osa historiasta valitsemalla päivämäärät.
    • Poista koko historia valitsemalla Kaikki.
  5. Valitse Selaushistoria-kohdan viereinen valintaruutu.
  6. Poista valinta sellaisten tietojen kohdalta, joita et halua poistaa.
  7. Valitse Poista tiedot.

Jos haluat poistaa hakuhistoriasi, lue lisää omien tapahtumien poistamisesta.

Kohteen poistaminen historiasta

Voit poistaa tiettyjä osia historiasta. Etsi tiettyä tapahtumaa valitsemalla oikeasta yläreunasta Haku Hae.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Historia.
    • Jos osoitepalkki on alareunassa, pyyhkäise sitä ylöspäin ja valitse Historia Historia.
  3. Etsi tapahtuma, jonka haluat poistaa.
  4. Valitse sen oikealta puolelta Poista Remove.

Näin voit poistaa useita kohteita:

1.  Kosketa kohtaa pitkään.
  2. Valitse sitten muut poistettavat kohteet.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista Remove.
Vinkki: Näin voit poistaa kohteen tietyn sivuston historiasta, kun olet kyseisellä sivustolla:
  • Valitse lukko Lukko ja sitten Viimeksi avattu Historia ja sitten Poista Remove.

Kuvan poistaminen Uusi välilehti ‑sivulta

Näet useimmin käyttämäsi sivustot avaamalla uuden välilehden. Jos haluat poistaa kuvan, kosketa sitä pitkään. Valitse sitten Poista.

Mitä historiasivulla näkyy

Historia-sivusi näyttää verkkosivut, joilla olet vieraillut Chromella viimeisen 90 päivän aikana. Sivulle ei tallenneta Chrome-sivuja (esim. chrome://settings), incognito-tilassa avattuja sivuja tai selaushistoriasta jo poistettuja sivuja.

Jos olet kirjautunut Chromeen ja historian synkronointi on käytössä, historiasivullasi näytetään kaikilla synkronoitavilla laitteilla avatut sivut pidemmältä ajanjaksolta. Jos olet kirjautunut ulos Chromesta, historiasivulla ei näy selaamiasi verkkosivuja muilla laitteillasi.

Yksityinen selaus

Jos et halua Chromen tallentavan selaushistoriaasi ollenkaan, voit selata yksityisesti incognito-tilassa.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi poistaa selaushistorian käytöstä. Jos historia on poistettu käytöstä, historiasivulla ei näy selaamiasi verkkosivuja. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä.

Muita lähteitä