Chrome-selaushistorian poistaminen

Jos et halua Chromen tallentavan tietoja verkkosivukäynneistäsi, voit poistaa selaushistorian kokonaan tai osittain. Selaushistorian poistaminen vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, joilla olet ottanut Chromen synkronoinnin käyttöön.

Historiasi poistetaan Chromesta. Voit myös poistaa Google-hakuhistoriasi erikseen tililtäsi.

Lue lisää synkronoinnin käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta Chromessa.

Historian katselu

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.

Historian tyhjentäminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse vasemmalta Poista selaustiedot. Näkyviin tulee valintaikkuna.
  5. Valitse avattavasta valikosta poistettavan historian määrä. Poista kaikki tiedot valitsemalla Kaikki.
  6. Merkitse ruuduilla tiedot (mukaan lukien selaushistoria), jotka haluat Chromen poistavan. Lisätietoja poistettavista selaustietojen tyypeistä
  7. Valitse Poista tiedot.

Jos haluat poistaa hakuhistoriasi, lue lisää omien tapahtumien poistamisesta.

Kohteen poistaminen historiasta

Voit poistaa tiettyjä osia historiasta. Tiettyä tapahtumaa voi etsiä sivun yläreunan hakukentän avulla.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Historia ja sitten Historia.
  4. Valitse jokaisen poistettavan kohteen valintaruutu.
  5. Valitse yläoikealla Poista.
  6. Vahvista poistaminen valitsemalla Poista.

Kuvan poistaminen Uusi välilehti ‑sivulta

Näet useimmin käyttämäsi sivustot avaamalla uuden välilehden. Poista kuva osoittamalla sitä ja valitsemalla Poista Poista.

Mitä historiasivulla näkyy

Historia-sivusi näyttää verkkosivut, joilla olet vieraillut Chromella viimeisen 90 päivän aikana. Sivulle ei tallenneta Chrome-sivuja (esim. chrome://settings), incognito-tilassa avattuja sivuja tai selaushistoriasta jo poistettuja sivuja.

Jos olet kirjautunut Chromeen ja historian synkronointi on käytössä, historiasivullasi näytetään kaikilla synkronoitavilla laitteilla avatut sivut pidemmältä ajanjaksolta. Jos olet kirjautunut ulos Chromesta, historiasivulla ei näy selaamiasi verkkosivuja muilla laitteillasi.

Yksityinen selaus

Jos et halua Chromen tallentavan selaushistoriaasi ollenkaan, voit selata yksityisesti incognito-tilassa.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Verkkosi järjestelmänvalvoja voi poistaa selaushistorian käytöstä. Jos historia on poistettu käytöstä, historiasivulla ei näy selaamiasi verkkosivuja. Lue lisää järjestelmänvalvojan ylläpitämän Chrome-laitteen käytöstä.