Konfigurer genveje til din standardsøgemaskine og websitesøgning

Du kan bruge adresselinjen (omnifeltet) som søgefelt. Søgefeltet bruger automatisk Google, men du kan vælge en anden standardsøgemaskine i stedet.

Hvis du bemærker uventede ændringer i din søgemaskine, kan du have malware. Se, hvordan du fjerner malware.

Angiv din standardsøgemaskine

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Søgemaskine.
  4. Klik på pil ned Nedadvendt pil ud for "Den søgemaskine, der bruges i adresselinjen".
  5. Vælg en ny standardsøgemaskine.

Hvis du har prøvet at angive din søgemaskine, uden at det virker, har du muligvis malware. Få hjælp til at gendanne dine Chrome-indstillinger.

Tilføj, rediger eller fjern genveje til websitesøgning

1. Åbn Chrome Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Til venstre skal du klikke på Søgemaskine og derefter Administrer søgemaskiner og websitesøgning.
  4. Sådan skifter du genveje til websitesøgning:
    • Tilføj: Klik på Tilføj til højre for "Websitesøgning". Klik på Tilføj, når du har udfyldt tekstfelterne.
    • Rediger: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du klikke på Rediger Rediger.
    • Angiv som standard: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du klikke på Mere Mere og så Gør til standard.
    • Deaktiver: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du klikke på Mere Mere og så Deaktiver.
    • Slet: Til højre for en genvej til websitesøgning skal du klikke på Mere Mere og så Slet.

Tip!

• Du kan konfigurere genveje til at søge på bestemte websites.
  • Genveje til dine åbne faner, bogmærker og browserhistorik er inkluderet i dine websitesøgninger. Du kan redigere eller deaktivere disse genveje, men de kan ikke slettes.
  • Når du deaktiverer en genvej til websitesøgning, flyttes den til sektionen "Inaktive genveje".
  • Du kan også finde andre foreslåede websites i sektionen "Inaktive genveje". Hvis du vil føje dem til dine genveje til websitesøgning, skal du klikke på Aktivér.
    • Når det gælder visse søgewebsites, vises websitet først i sektionen "Inaktive genveje", når du har søgt på det pågældende website.

Sådan udfylder du tekstfelter

Feltet "Søgemaskine"

Angiv en etiket eller et navn til søgemaskinen.

Feltet "Genvej"

Angiv den tekstgenvej, som du vil bruge til søgemaskinen. Du kan indtaste søgeordet i din adresselinje for hurtigt at bruge søgemaskinen.

Feltet "Webadresse med %s i stedet for forespørgsel"

Angiv webadressen for søgemaskinens resultatside, og brug %s i stedet for forespørgslen.

Sådan finder og redigerer du webadressen på resultatsiden:

1. Gå til den søgemaskine, som du vil tilføje.
  2. Foretag en søgning.
  3. Kopiér webadressen for siden med søgeresultater, og indsæt den i webadressefeltet. Adressen til siden med søgeresultater er en anden en adressen til websitet.
    • Hvis du f.eks. søger efter "fodbold", er webadressen til Googles søgeresultater http://www.google.dk/search?q=fodbold.
  4. Erstat søgetermen i webadressen med %s.
    • Hvis du f.eks. brugte webadressen til Googles søgeresultater, ville adressen til søgemaskinen være http://www.google.dk/search?q=%s.

Brug genveje til at søge via adresselinjen

1. Åbn Chrome Chrome på din computer.
  2. Angiv den tekstgenvej, du har oprettet til din foretrukne søgemaskine eller dit foretrukne website, i adresselinjen.
  3. Tryk på mellemrumstasten eller Tab-tasten.
    • I indstillingerne for Chrome kan du vælge, om Tab-tasten eller mellemrumstasten skal aktivere din adresselinje.
  4. Angiv din søgeterm.
  5. Tryk på Enter.

Bruger du en Chromebook på arbejdet eller i skolen? Din netværksadministrator kan vælge en standardsøgemaskine eller administrere dine søgemaskiner for dig. Se, hvordan du bruger en administreret Chrome-enhed.