Chromen valinta oletusselaimeksi

Jos teet Chromesta oletusselaimesi, klikkaamasi linkit avataan automaattisesti Chromessa aina kun mahdollista.

Joissakin maissa sinua saatetaan pyytää valitsemaan oletusselain. Voit vaihtaa oletusselaimesi milloin tahansa.

Chromen valinta oletusselaimeksi

Tärkeää: Jos tietokoneellasi ei vielä ole Google Chromea, aloita lataamalla ja asentamalla Chrome.

Windows 11
  1. Klikkaa tietokoneen Käynnistä-valikkoa .
  2. Valitse Asetukset Asetukset ja sitten Sovellukset ja sitten Oletussovellukset
  3. Kirjoita Määritä oletusarvot sovelluskohtaisesti ‑kohdan hakukenttään Chrome ja sitten valitse Google Chrome.
  4. Valitse yläosan Tee Google Chromesta oletusselain ‐kohdan vierestä Aseta oletukseksi.
    • Varmista, että muutos koskee oikeita tiedostotyyppejä tarkistamalla Aseta oletukseksi ‑painikkeen alla olevan lista.
  5. Poistu sulkemalla asetusikkuna.

Voit avata Chromen helposti lisäämällä sen pikakuvakkeen tehtäväpalkkiin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa Windowsin tehtäväpalkissa kakkospainikkeella Chrome.
  3. Valitse Kiinnitä tehtäväpalkkiin.
Windows 10
  1. Klikkaa tietokoneen Käynnistä-valikkoa Käynnistä-valikko.
  2. Valitse Asetukset Asetukset.
  3. Avaa oletussovellukset:
    • Alkuperäinen versio: Valitse Järjestelmä ja sitten Oletussovellukset.
    • Creators Update ‑versio: Valitse Sovellukset ja sitten Oletussovellukset.
  4. Siirry sivun alaosaan ja klikkaa Selain-kohdassa nykyistä selainta (joka on tavallisesti Microsoft Edge).
  5. Klikkaa Valitse sovellus -ikkunassa Google Chrome.

Voit avata Chromen helposti lisäämällä sen pikakuvakkeen tehtäväpalkkiin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa Windowsin tehtäväpalkissa kakkospainikkeella Chrome.
  3. Valitse Kiinnitä tehtäväpalkkiin.
Mac
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Oletusselain-osiossa Aseta oletukseksi.
    • Jos painiketta ei näy, Google Chrome on jo asetettu oletusselaimeksi.

Voit avata Chromen helposti lisäämällä pikanäppäimen dockiin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa Chrome kakkospainikkeella Macin dockissa.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Pidä Dockissa.

Muita lähteitä