Ladda ned och installera Google Chrome

Google Chrome är en snabb och kostnadsfri webbläsare.

Ladda ned Google Chrome

Ladda ned Chrome för Windows-, Mac- och Linux-datorer.

Installera Chrome

Installera Chrome om du vill surfa på webben. Du kan också återinstallera Chrome om du behöver åtgärda problem med Flash, pluginprogram, sökmotorn, popup-fönster eller Chrome-uppdateringar. Klicka nedan och läs om hur du installerar Chrome på alla typer av datorer.

Windows

Så här installerar du Chrome för ditt användarkonto:

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Du måste eventuellt klicka på Kör eller Spara.
  3. Om du valde Spara startar du installationen genom att dubbelklicka på installationsfilen. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
  4. Starta Chrome:
    • Windows 7: Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats.
    • Windows 8 och 8.1: Klicka på Nästa på välkomstskärmen som visas för att välja standardwebbläsare.
    • Windows 10: Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Du kan sedan göra Chrome till din standardwebbläsare.
Mac
  1. Ladda ned diskavbildningen.
  2. Öppna filen som heter Google Chrome.dmg.
  3. Titta efter Chrome-ikonen Chrome-app i fönstret som öppnas. Dra den till mappen Appar. Om du inte har administratörsrättigheter ombeds du att autentisera. Om du inte kan autentisera drar du ikonen till en plats på datorn som du har rättigheter till, t.ex. skrivbordet.
  4. Öppna Chrome. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
  5. Öppna Finder.
  6. I fönstrets sidofält, till höger om Google Chrome, klickar du på Mata ut .
Linux

Använd samma programvara för Chrome som du använder för att installera andra program på datorn. Kontrollera att du har administratörsbehörighet först

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Öppna paketet genom att klicka på OK.
  3. Klicka på Installera paketet.
  4. Information om Google Chrome läggs till i programhanteraren så att programmet kan hållas uppdaterat.

Visa systemkrav

Läs mer om vad en dator behöver om du vill installera och använda Chrome.

Windows

Detta behöver du om du vill använda Chrome i Windows:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 eller senare
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2

Mac

Detta behöver du om du vill använda Chrome på Mac:

• OS X Mavericks 10.9 eller senare

Linux

Detta behöver du om du vill använda Chrome på Linux:

• 64-bitars Ubuntu 14.04 eller senare, Debian 8 eller senare, openSUSE 13.1 eller senare eller Fedora Linux 21 eller senare
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2

Åtgärda problem med installationen av Chrome

Läs mer om hur du åtgärdar problem med med att installera Chrome eller med webbsidor som inte läses in.