Ladda ned och installera Google Chrome

Hämta Google Chrome

Google Chrome är en kostnadsfri webbläsare. Klicka på länkarna om du vill ladda ned den till:

Installera Chrome

Installera Chrome om du vill ha en snabb och kostnadsfri webbläsare. Du kan också återinstallera Chrome om du behöver åtgärda problem med Flash, pluginprogram, sökmotorn, popup-fönster eller Chrome-uppdateringar. Klicka nedan och läs om hur du installerar Chrome på alla enheter.

Windows

Så här installerar du Chrome för ditt användarkonto:

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Du måste eventuellt klicka på Kör eller Spara.
  3. Om du valde Spara startar du installationen genom att dubbelklicka på installationsfilen. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
  4. Starta Chrome:
    • Windows 7: Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats.
    • Windows 8 och 8.1: Klicka på Nästa på välkomstskärmen som visas för att välja standardwebbläsare.
    • Windows 10: Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Du kan sedan göra Chrome till din standardwebbläsare.
Mac
  1. Ladda ned diskavbildningen.
  2. Öppna filen som heter Google Chrome.dmg.
  3. Titta efter Chrome-ikonen Chrome-app i fönstret som öppnas. Dra den till mappen Appar. Om du inte har administratörsrättigheter ombeds du att autentisera. Om du inte kan autentisera drar du ikonen till en plats på datorn som du har rättigheter till, t.ex. skrivbordet.
  4. Öppna Chrome. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
  5. Öppna Finder.
  6. I fönstrets sidofält, till höger om Google Chrome, klickar du på Mata ut .
Linux

Använd samma programvara för Chrome som du använder för att installera andra program på datorn. Kontrollera att du har administratörsbehörighet först

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Öppna paketet genom att klicka på OK.
  3. Klicka på Installera paketet.
  4. Information om Google Chrome läggs till i programhanteraren så att programmet kan hållas uppdaterat.
På en Android-mobil eller Android-surfplatta

Chrome för Android är tillgängligt på mobiler och surfplattor där Android 4.1 (Jelly Bean) och senare versioner används. Om du använder Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) fungerar version 42 och tidigare av Chrome men du får inga uppdateringar till Chrome.

1. Leta upp Chrome för Android i Play Butik.
  2. Tryck på Installera.
  3. Tryck på Godkänn.
  4. Om du vill surfa öppnar du startsidan eller sidan Alla appar och trycker på Chrome-ikonen Chrome-app.
iPhone och iPad

Börja med att kontrollera systemkraven. Chrome för iOS finns till iPad/iPhone/iPod Touch med iOS 9 eller senare versioner på alla språk som stöds i Apple App Store.

1. Öppna sidan för Chrome i Apple App Store på din enhet.
  2. Tryck på Hämta.
  3. Tryck på Installera.
  4. Ange ditt Apple-ID och tryck på OK.
  5. När installationen är klar öppnar du appen genom att trycka på Chrome-ikonen Chrome-app på startskärmen.

Visa systemkrav

Läs mer om vad en dator behöver om du vill installera och använda Chrome.

Windows
Detta behöver du om du vill använda Chrome i Windows:
  • Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 eller senare
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2
Mac

Detta behöver du om du vill använda Chrome på Mac:

• OS X Mavericks 10.9 eller senare

Linux

Detta behöver du om du vill använda Chrome på Linux:

• 64-bitars Ubuntu 14.04 eller senare, Debian 8 eller senare, openSUSE 13.1 eller senare eller Fedora Linux 21 eller senare
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2

Åtgärda problem med installationen av Chrome

Läs mer om hur du åtgärdar problem med med att installera Chrome eller med webbsidor som inte läses in.