Hämta och installera Google Chrome

Google Chrome är en kostnadsfri webbläsare som du installerar på några sekunder.

Hämta Google Chrome

Läs anvisningarna

Windows

Följ anvisningarna nedan om du vill installera Chrome för ditt användarkonto. Eventuellt visas ett alternativ för att installera webbläsaren för alla användarkonton på datorn. Om alternativet inte visas kan du lära dig hur du installerar Chrome för flera användarkonton.

1. Hämta installationsfilen
  2. Du måste eventuellt klicka på Kör eller Spara.
  3. Om du har sparat installationsprogrammet dubbelklickar du på installationsfilen för att starta installationen. Inställningar för startsidan och webbläsarhistoriken importeras automatiskt från standardwebbläsaren.
  4. Windows 7/Vista/XP
    Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Första gången Chrome öppnas visas ett meddelande om att du kan söka på Google direkt från adressfältet. Om du vill ändra standardsökmotorn klickar du på Ändra.

Välj en sökmotor

Windows 8
    Klicka på Nästa på välkomstskärmen som visas för att välja standardwebbläsare. Om du väljer Google Chrome startas webbläsaren som en Windows 8-app från startsidan.

Har du problem med att installera eller starta Chrome? Läs felsökningsinformationen

Mac

1. Hämta installationsfilen
  2. Öppna filen som heter Google Chrome.dmg när den har hämtats.
  3. I fönstret som öppnas drar du Chrome-ikonen till mappen Program. Då installeras Chrome för alla användarkonton på datorn. Inställningar för startsidan och webbläsarhistoriken importeras automatiskt från standardwebbläsaren.

Om du inte har administratörsbehörighet drar du ikonen till en plats på datorn som du har rättigheter till, till exempel skrivbordet. Chrome installeras bara för ditt användarkonto.

4. Första gången du öppnar webbläsaren visas ett sökverktyg där du ombeds bekräfta att du vill öppna programmet som hämtades från internet. Klicka på Öppna för att fortsätta.
  5. Då visas ett meddelande om att du kan söka på Google direkt från adressfältet. Om du vill ändra standardsökmotorn klickar du på Ändra.

Välj en sökmotor

6. Ta bort diskbilden för Google Chrome från skrivbordet genom att dra den till ikonen Mata ut i dockan. (Se till att du drar diskbilden och inte programikonen för Google Chrome.)

Linux

Vi rekommenderar att du installerar Chrome via det interna pakethanteringssystemet, men du kan också kopiera programmet till en lokal användarkatalog och köra det utan administratörsbehörigheter. Du behöver administratörsbehörigheter under installationen för att kunna göra detta.

1. Hämta installationsfilen
  2. Klicka på OK om du vill öppna paketet.
  3. Installera Chrome genom att klicka på Installera paketet.
  4. Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Första gången Chrome öppnas visas ett meddelande om att du kan söka på Google direkt från adressfältet. Om du vill ändra standardsökmotorn klickar du på Ändra.

Välj en sökmotor

Om du vill öppna webbläsaren öppnar du Program > Internet > Google Chrome. Google Chrome lägger till sin databas i din pakethanterare så att den kan hållas uppdaterad.

Läs mer om hur du kan använda Google Chrome i guiden Komma igång.