Hämta och installera Google Chrome

Google Chrome är en kostnadsfri webbläsare som du installerar på några sekunder. Den är tillgänglig för datorer med Windows, Mac och Linux. Du kan även installera Google Chrome på en Android- eller iOS-enhet.

Hämta Google Chrome

Installera Google Chrome på datorn

Windows

Följ anvisningarna nedan om du vill installera Chrome för ditt användarkonto. Eventuellt visas ett alternativ för att installera webbläsaren för alla användarkonton på datorn. Om alternativet inte visas kan du läsa om hur du installerar Chrome för flera användarkonton.

1. Hämta installationsfilen.
  2. Du måste eventuellt klicka på Kör eller Spara.
  3. Om du har sparat installationsprogrammet dubbelklickar du på installationsfilen för att starta installationen. Inställningar för startsidan och webbläsarhistoriken importeras automatiskt från standardwebbläsaren.
  4. Windows 7/Vista/XP
    Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Första gången Chrome öppnas visas ett meddelande om att du kan söka på Google direkt från adressfältet. Om du vill byta standardsökmotor klickar du på Ändra.

Välj sökmotor

Windows 8
    Klicka på Nästa på välkomstskärmen som visas för att välja standardwebbläsare. Om du väljer Google Chrome startas den som en Windows 8-app från startskärmen.

Har du problem med att installera eller starta Chrome? Läs felsökningsinformationen

Mac
  1. Hämta installationsfilen.
  2. Öppna filen som heter Google Chrome.dmg när den har hämtats.
  3. I fönstret som öppnas drar du Chrome-ikonen till mappen Program. Då installeras Chrome för alla användarkonton på datorn. Inställningar för startsidan och webbläsarhistoriken importeras automatiskt från standardwebbläsaren.

Om du inte har administratörsbehörighet drar du ikonen till en plats på datorn som du har rättigheter till, t.ex. skrivbordet. Chrome installeras bara för ditt användarkonto.

4. Första gången du öppnar webbläsaren ombeds du bekräfta i Finder att du vill öppna programmet som hämtades från internet. Klicka på Öppna för att fortsätta.
  5. Då visas ett meddelande om att du kan söka på Google direkt från adressfältet. Om du vill byta standardsökmotor klickar du på Ändra.

Välj sökmotor

6. Ta bort diskavbilden för Google Chrome från skrivbordet genom att dra den till ikonen Mata ut i dockan. (Se till att du drar diskavbildningen och inte programikonen för Google Chrome.)
Linux

Vi rekommenderar att du installerar Chrome via ditt eget pakethanteringssystem, men du kan även kopiera programmet till en lokal användarkatalog och köra det utan administrativa behörigheter. Du behöver administratörsbehörigheter under installationen för att kunna göra detta.

1. Hämta installationsfilen
  2. Klicka på OK om du vill öppna paketet.
  3. Installera Chrome genom att klicka på Installera paketet.
  4. Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Första gången Chrome öppnas visas ett meddelande om att du kan söka på Google direkt från adressfältet. Om du vill byta standardsökmotor klickar du på Ändra.

Välj sökmotor

Öppna Program > Internet > Google Chrome för att öppna webbläsaren. Google Chromes databas läggs till i din pakethanterare så att den kan hållas uppdaterad.

Läs mer om hur du kan använda Google Chrome i guiden Komma igång.

Systemkrav

Du uppnår bäst prestanda om datorn uppfyller följande systemkrav:

Krav för Windows Krav för Mac Krav för Linux
Operativsystem
  • Windows XP* Service Pack 2 eller senare
    *stöds till april 2015
  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows 8
Mac OS X 10.6 eller senare Ubuntu 12.04 eller senare
Debian 7 eller senare
OpenSuSE 12.2 eller senare
Fedora Linux 17
Processor Intel Pentium 4 eller senare Intel Intel Pentium 4 eller senare
Ledigt hårddiskutrymme 350 MB
RAM-minne 512 MB

Windows-versionen av Google Chrome hämtas för användarkontot som du är inloggad med. Om du är administratör kan du även installera webbläsaren för alla användarkonton i datorn med det alternativa installationsprogrammet.