Ladda ned och installera Google Chrome

Google Chrome är en kostnadsfri webbläsare för Windows-, Mac- och Linux-datorer. Du kan även installera Google Chrome på en Android- eller iOS-enhet.

Ladda ned Chrome

Installera Chrome på datorn

Windows

Så här installerar du Chrome för ditt användarkonto:

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Du måste eventuellt klicka på Kör eller Spara.
  3. Om du valde Spara startar du installationen genom att dubbelklicka på installationsfilen. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
  4. Starta Chrome:
    • Windows 7/Vista/XP: Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats.
    • Windows 8: Klicka på Nästa på välkomstskärmen som visas för att välja standardwebbläsare. Om du väljer Google Chrome startas webbläsaren som en Windows 8-app från startsidan.

Systemkrav

Detta krävs för att du ska kunna använda Google Chrome på datorn:

• Windows XP Service Pack 2 eller senare (till och med slutet av 2015), Windows Vista, Windows 7, Windows 8 eller Windows 10
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • 512 MB RAM
Mac
  1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Öppna filen som heter Google Chrome.dmg.
  3. Titta efter Chrome-ikonen i fönstret som öppnas. Dra den till mappen Program. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
    Obs! Om du inte har administratörsbehörighet drar du ikonen till en plats på datorn som du har rättigheter till, till exempel skrivbordet.
  4. Dra skivavbildningen för Google Chrome till ikonen Mata ut i Dock.

Systemkrav

Detta krävs för att du ska kunna använda Google Chrome på datorn:

• Mac OS X 10.6 eller senare
  • En 64-bitars Intel-processor
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • 512 MB RAM
Linux

Använd samma programvara för Chrome som du använder för att installera andra program på datorn. Kontrollera att du har administratörsbehörighet först.

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Klicka på OK om du vill öppna paketet.
  3. Klicka på Installera paketet.
  4. Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Information om Google Chrome läggs till i programhanteraren så att programmet kan hållas uppdaterat.

Systemkrav

Detta krävs för att du ska kunna använda Google Chrome på datorn:

• Ubuntu 12.04 eller senare, Debian 7 eller senare, OpenSuSE 12.2 eller senare eller Fedora Linux 17
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • 512 MB RAM

Relaterade ämnen