Ladda ned och installera Google Chrome

Hämta Google Chrome

Google Chrome är en kostnadsfri webbläsare. Klicka på länkarna om du vill ladda ned den till:

Installera Chrome och visa systemkrav

Installera Chrome om du vill ha en snabb och kostnadsfri webbläsare. Du kan också återinstallera Chrome om du behöver åtgärda problem med Flash, pluginprogram, sökmotorn, popup-fönster eller Chrome-uppdateringar. Klicka nedan och läs om hur du installerar Chrome på alla enheter.

Windows

Så här installerar du Chrome för ditt användarkonto:

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Du måste eventuellt klicka på Kör eller Spara.
  3. Om du valde Spara startar du installationen genom att dubbelklicka på installationsfilen. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
  4. Starta Chrome:
    • Windows 7/Vista: Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats.
    • Windows 8: Klicka på Nästa på välkomstskärmen som visas för att välja standardwebbläsare. Om du väljer Google Chrome startas webbläsaren som en Windows 8-app från startsidan.

Systemkrav

Detta krävs för att du ska kunna använda Google Chrome på datorn:

• Windows XP Service Pack 2 eller senare, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 eller Windows 10
    Obs! Stödet för Windows XP och Vista upphör snart. Läs mer
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • 512 MB RAM

Mac
  1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Öppna filen som heter Google Chrome.dmg.
  3. Titta efter Chrome-ikonen Chrome logo i fönstret som öppnas. Dra den till mappen Program. Inställningarna för startsida och webbläsarhistoriken importeras automatiskt.
    Obs! Om du inte har administratörsbehörighet drar du ikonen till en plats på datorn som du har rättigheter till, till exempel skrivbordet.
  4. Dra skivavbildningen för  Google Chrome till ikonen Mata ut i Dock.

Systemkrav

Detta krävs för att du ska kunna använda Google Chrome på datorn:

• Mac OS X 10.6 eller senare
    Obs! Stödet för Mac OS X 10.6, 10.7 och 10.8 upphör snart. Läs mer
  • En 64-bitars Intel-processor
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • 512 MB RAM

Linux

Använd samma programvara för Chrome som du använder för att installera andra program på datorn. Kontrollera att du har administratörsbehörighet först

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Öppna paketet genom att klicka på OK.
  3. Klicka på Installera paketet.
  4. Ett Chrome-fönster öppnas när allting har installerats. Information om Google Chrome läggs till i programhanteraren så att programmet kan hållas uppdaterat.

Systemkrav

Obs! Stödet för alla 32-bitars Linux-enheter, samt Ubuntu 12.04 (Precise) och Debian 7 (Wheezy) upphör i början av mars 2016.

Detta krävs för att du ska kunna använda Google Chrome på datorn:

• Ubuntu 12.04 eller senare, Debian 7 eller senare, openSUSE 13.1 eller senare eller Fedora Linux 21
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare
  • 350 MB ledigt hårddiskutrymme
  • 512 MB RAM

På en Android-mobil eller Android-surfplatta

Chrome för Android är tillgängligt på mobiler och surfplattor där Android 4.1 (Jelly Bean) och senare versioner används. Om du använder Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) fungerar version 42 och tidigare av Chrome men du får inga uppdateringar till Chrome.

1. Leta upp Chrome för Android i Play Butik.
  2. Tryck på Installera.
  3. Tryck på Godkänn och ladda ned.
  4. Om du vill surfa öppnar du startsidan eller sidan Alla appar och trycker på Chrome-ikonen Chrome logo.
iPhone och iPad

Börja med att kontrollera systemkraven. Chrome för iOS finns till iPad/iPhone/iPod Touch med iOS 9 eller senare versioner på alla språk som stöds i Apple App Store.

1. Öppna sidan för Chrome i Apple App Store på din enhet.
  2. Tryck på Gratis.
  3. Tryck på Installera appen.
  4. Ange ditt Apple-id och tryck på OK.
  5. Öppna Chrome.
  6. När installationen är klar öppnar du appen genom att trycka på Chrome-ikonen Chrome logo på startskärmen.

Åtgärda problem med installationen av Chrome

Läs mer om hur du åtgärdar problem med med att installera Chrome eller med webbsidor som inte läses in.