Ladda ned och installera Google Chrome

Google Chrome är en snabb och kostnadsfri webbläsare. Innan du laddar ned Chrome kontrollerar du om det finns stöd för ditt operativsystem och att alla systemkrav uppfylls.

Installera Chrome på Windows

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Du måste kanske klicka på Kör eller Spara.
  3. Om du väljer Spara startar du installationen genom att dubbelklicka på nedladdningen.
  4. Starta Chrome:
    • Windows 7: Ett Chrome-fönster öppnas när allting är klart.
    • Windows 8 och 8.1: En välkomstskärm öppnas. Klicka på Nästa och välj en standardwebbläsare.
    • Windows 10: Ett Chrome-fönster öppnas när allting är klart. Du kan göra Chrome till din standardwebbläsare.

Om du har använt en annan webbläsare, till exempel Internet Explorer eller Safari, kan du importera inställningarna från den i Chrome.

Installera Chrome offline

Om det krånglar när du försöker ladda ned Chrome på en Windows-dator kan du testa att ladda ned Chrome på en annan dator med den alternativa länken nedan.

1. Ladda ned det alternativa installationsprogrammet för Chrome på en dator som är ansluten till internet.
  2. Flytta filen till datorn där du vill installera Chrome.
  3. Öppna filen och följ installationsanvisningarna på skärmen.

Oroa dig inte om du kommer till den vanliga nedladdningssidan – det är helt normalt. Installationsprogrammen ser likadana ut, men det finns en särskild tagg som talar om vilket av dem som passar bäst för dig.

När du har laddat ned filen kan du skicka den till en annan dator.

Installera Chrome på Mac

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Öppna filen som heter googlechrome.dmg.
  3. Leta reda på Chrome Chrome i fönstret som öppnas.
  4. Tryck och dra Chrome till mappen Program.
    • Du kan behöva ange administratörslösenordet.
    • Om du inte har administratörslösenordet trycker och drar du Chrome till ett ställe på dator där du kan göra ändringar, till exempel skrivbordet.
  5. Öppna Chrome.
  6. Öppna Finder.
  7. Klicka på Mata ut Mata ut i sidofältet till höger om Google Chrome.

Installera Chrome på Linux

Använd samma programvara för Chrome som du använder för att installera andra program på datorn. Du måste ange lösenordet till administratörskontot.

1. Ladda ned installationsfilen.
  2. Klicka på OK för att öppna paketet.
  3. Klicka på Installera paketet.

Google Chrome läggs till i programhanteraren så att den alltid är uppdaterat.

Visa operativsystem som stöds och systemkrav

Windows

Detta behöver du om du vill använda Chrome i Windows:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 eller senare
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2
Mac

Detta behöver du om du vill använda Chrome på Mac:

• OS X Mavericks 10.9 eller senare
Linux

Detta behöver du om du vill använda Chrome i Linux:

• 64-bitars Ubuntu 14.04 eller senare, Debian 8 eller senare, openSUSE 13.3 eller senare eller Fedora Linux 24 eller senare
  • En Intel Pentium 4-processor eller senare som hanterar SSE2

Åtgärda problem med Chrome