Nedlasting og installasjon av Google Chrome

Google Chrome er en gratis nettleser for Windows-, Mac- og Linux-datamaskiner. Du kan også installere Google Chrome på Android- og iOS-enheter.

Last ned Chrome

Installer Chrome på en datamaskin

Windows

Slik installerer du Chrome for brukerkontoen din:

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Trykk på Kjør eller Lagre hvis du blir bedt om det.
  3. Hvis du velger Lagre, må du dobbeltklikke på installasjonsfilen for å starte installasjonsprosessen. Vi importerer startsideinnstillingene og nettleserloggen din automatisk.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7/Vista/XP: Et Chrome-vindu åpnes når alt er konfigurert.
    • Windows 8: En velkomstdialog åpnes. Klikk på Neste for å velge standardnettleser. Hvis du velger Google Chrome, startes Chrome som en Windows 8-app fra startsiden.

Systemkrav

Datamaskinen din må oppfylle følgende krav for å kunne kjøre Google Chrome:

• Windows XP Service Pack 2+ (til slutten av 2015), Windows Vista, Windows 7, Windows 8 eller Windows 10.
  • En SSE2-kompatibel Intel Pentium 4-prosessor eller nyere.
  • 350 MB ledig diskplass.
  • 512 MB RAM.
Mac
  1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Åpne filen «Google Chrome.dmg».
  3. Finn frem til Chrome-ikonet i vinduet som åpnes. Dra dette ikonet til programmappen. Vi importerer startsideinnstillingene og nettleserloggen din automatisk.
    Merk: Hvis du ikke har administratorrettigheter, kan du dra ikonet til et sted på datamaskinen der du har rettigheter, for eksempel skrivebordet.
  4. Finn frem til dokken, og dra diskavbildningen for Google Chrome til utmatingsikonet .

Systemkrav

Datamaskinen din må oppfylle følgende krav for å kunne kjøre Google Chrome:

• Mac OS X 10.6 eller nyere.
  • En 64-bits Intel-prosessor.
  • 350 MB ledig diskplass.
  • 512 MB RAM.
Linux

Bruk samme programvare du bruker til å installere programmer på datamaskinen, til å installere Chrome. Sjekk først at du har administratortilgang.

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Klikk på OK for å åpne pakken.
  3. Klikk på Installer pakke.
  4. Når konfigurasjonsprosessen er ferdig, åpnes et Chrome-vindu. Programinformasjonen for Google Chrome legges til i programvarebehandlingen, slik at Chrome kan holdes oppdatert.

Systemkrav

Datamaskinen din må oppfylle følgende krav for å kunne kjøre Google Chrome:

• Ubuntu 12.04+, Debian 7+, OpenSuSE 12.2+ eller Fedora Linux 17.
  • En Intel Pentium 4-prosessor eller nyere.
  • 350 MB ledig diskplass.
  • 512 MB RAM.

Har du problemer med Chrome?

Finn ut hvordan du løser problemer ved installasjon av Chrome. Eller fiks nettsteder som ikke lastes inn.