Nedlasting og installering av Google Chrome

Google Chrome er en gratis nettleser som installeres på noen få sekunder. Den er tilgjengelig for Windows-, Mac- og Linux-maskiner. Du kan også installere Google Chrome på Android- og iOS-enheter.

Last ned Google Chrome

Installer Google Chrome på datamaskinen

Windows

Følg trinnene nedenfor for å installere Chrome for brukerkontoen din. Du får kanskje se alternativet for å installere nettleseren for alle brukerkontoene på datamaskinen din. Hvis du ikke ser dette alternativet, kan du finne ut hvordan du installerer Chrome for flere brukerkontoer.

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Hvis du blir bedt om det, klikker du på «Kjør» eller «Lagre».
  3. Hvis du har lagret installasjonsprogrammet, dobbeltklikker du på installasjonsfilen for å starte installeringsprosessen. Nettleserloggen og innstillingene for startsiden din blir automatisk importert fra nettleseren som er angitt som standard.
  4. Windows 7/Vista/XP
    Et Chrome-vindu blir åpnet når alt er konfigurert. Første gang Chrome åpnes, ser du en melding som sier at du kan søke med Google direkte fra adressefeltet (også kalt søkefeltet). Hvis du ønsker å endre standard søkemotor, klikker du på Endre.

Velg søkemotor

Windows 8
    En velkomstdialog vises, og i den klikker du på Neste for å angi standard nettleser. Hvis du velger Google Chrome, starter nettleseren som en Windows 8-app fra startskjermen.

Har du problemer med å installere eller åpne Chrome? Se informasjon om feilsøking

Mac
  1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Åpne filen «Google Chrome.dmg» når den er lastet ned.
  3. I vinduet som åpnes, drar du ikonet for Chrome over til Programmer-mappen. Dette installerer Chrome for alle brukerkontoene på datamaskinen din. Innstillingene for startsiden og nettleserloggen din blir importert automatisk fra standardnettleseren din.

Hvis du ikke har administratorrettigheter, drar du ikonet til en plassering på datamaskinen der du har rettigheter, for eksempel skrivebordet ditt. Chrome blir bare installert for din brukerkonto.

4. Første gang du åpner nettleseren, ber Finder deg om å bekrefte at du vil åpne programmet som er lastet ned fra Internett. Klikk på Åpne for å fortsette.
  5. Det kommer opp en melding som sier at du kan søke med Google direkte fra adressefeltet (også kalt søkefeltet). Hvis du ønsker å endre standard søkemotor, klikker du på Endre.

Velg søkemotor

6. Fjern diskfilen for Google Chrome fra skrivebordet ved å flytte den til utmatingssymbolet i dokken. (Pass på at du flytter diskfilen og ikke ikonet for Google Chrome-programmet.)
Linux

Vi anbefaler at du installerer Chrome via det integrerte systemet for pakkeadministrasjon, men du kan også kopiere programmet til en lokal brukerkatalog og kjøre det uten administratorrettigheter. For å gjøre dette må du ha administratortilgang under installasjonen.

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Klikk på OK for å åpne pakken.
  3. Klikk på installasjonspakken for å begynne installeringen av Chrome.
  4. Et Chrome-vindu åpnes når alt er konfigurert. Første gang Chrome åpnes, ser du en melding som sier at du kan søke med Google direkte fra adressefeltet (også kalt søkefeltet). Hvis du ønsker å endre standard søkemotor, klikker du på Endre.

Velg søkemotor

Hvis du vil åpne nettleseren, kan du gå til Programmer > Internett > Google Chrome. Google Chrome legger programmets repositorium til i pakkebehandlingen, sånn at det holdes oppdatert.

Husk å ta en titt i startveiledningen for å finne ut mer om hvordan du bruker Google Chrome.

Systemkrav

For optimal ytelse anbefaler vi følgende systemkrav:

Krav for Windows Krav for Mac Krav for Linux
Operativsystem
  • Windows XP Service Pack 2 eller nyere
  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows 8
Mac OS X 10.6 eller nyere Ubuntu 12.04 eller nyere
Debian 7 eller nyere
OpenSuSE 12.2 eller nyere
Fedora Linux 17
Prosessor Intel Pentium 4 eller nyere Intel Intel Pentium 4 eller nyere
Ledig diskplass 350 MB
RAM 512 MB