Last ned og installer Google Chrome

Google Chrome er en gratis nettleser som installeres på få sekunder.

Last ned Google Chrome

Se trinnvise instruksjoner

Windows

Følg trinnene nedenfor for å installere Chrome for brukerkontoen din. Du får kanskje se alternativet for å installere nettleseren for alle brukerkontoene på datamaskinen din. Hvis du ikke får se alternativet, kan du finne ut hvordan du installerer Chrome for flere brukerkontoer.

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Hvis du blir bedt om det, trykker du på «Kjør» eller «Lagre».
  3. Hvis du har lagret installasjonsprogrammet, dobbeltklikker du på installasjonsfilen for å starte installeringsprosessen. Nettleserloggen og innstillingene for startsiden din blir automatisk importert fra nettleseren angitt som standard.
  4. Windows 7/Vista/XP
    Et Chrome-vindu blir åpnet når alt er konfigurert. Første gangen Chrome åpnes ser du en melding som sier at du kan søke med Google direkte fra adressefeltet (også kalt søkefeltet). Hvis du vil endre standard søkemotor, klikker du på Endre.

Velg søkemotor

Windows 8
    Nå vises det en velkomstdialog, og i den klikker du på Neste for å angi standard søkemotor. Hvis du velger Google Chrome, starter den som et Windows 8-program fra startsiden.

Har du problemer med å installere eller åpne Chrome? Se informasjon om feilsøking

Mac

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Åpne Google Chrome.dmg-filen når den er lastet ned.
  3. I vinduet som åpnes, drar du ikonet for Chrome over til Programmer-mappen. Dette installerer Chrome for alle brukerkontoene på datamaskinen din. Nettleserloggen og innstillingene for startsiden din blir automatisk importert fra nettleseren angitt som standard.

Hvis du ikke har administratorrettigheter, kan du dra ikonet til en plassering på datamaskinen der du innehar rettigheter (f.eks. skrivebordet). Chrome installeres da bare for brukerkontoen din.

4. Første gangen du åpner nettleseren ber Finder deg om å bekrefte at du vil åpne programmet som er lastet ned fra Internett. Klikk på Åpne for å fortsette.
  5. Det kommer opp en melding som sier at du kan søke med Google direkte fra adressefeltet (også kalt søkefeltet). Hvis du vil endre standard søkemotor, klikker du på Endre.

Velg søkemotor

6. Fjern diskfilen for Google Chrome fra skrivebordet ved å flytte den til utmatingssymbolet i dokken. (Pass på at du flytter diskfilen, og ikke ikonet for Google Chrome-programmet.)

Linux

Vi anbefaler at du installerer Chrome via maskinens pakkebehandlingssystem, men du kan også kopiere programmet til en lokal brukerkatalog og kjøre det uten administratorrettigheter. For å gjøre dette må du ha administratortilgang under installasjonen.

1. Last ned installasjonsfilen.
  2. Klikk på OK for å åpne pakken.
  3. Klikk på Installer pakken for å begynne installeringen av Chrome.
  4. Et Chrome-vindu blir åpnet når alt er konfigurert. Første gangen Chrome åpnes ser du en melding som sier at du kan søke med Google direkte fra adressefeltet (også kalt søkefeltet). Hvis du vil endre standard søkemotor, klikker du på Endre.

Velg søkemotor

Åpne nettleseren ved å gå til Programmer > Internett > Google Chrome. Google Chrome legger programmets kodelager til i pakkebehandlingen, slik at det holdes oppdatert.

Husk å ta en titt i startveiledningen for å finne ut mer om hvordan du bruker Google Chrome.