Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome is een gratis webbrowser die u binnen enkele seconden kunt installeren.

Google Chrome downloaden

Stapsgewijze instructies bekijken

Windows

Volg de onderstaande stappen om Chrome voor uw gebruikersaccount te installeren. Misschien ziet u tijdens het proces de optie om de browser te installeren voor alle gebruikersaccounts op uw computer. Als de optie niet wordt weergegeven, kunt u bekijken hoe u Chrome kunt installeren voor meerdere gebruikersaccounts.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op 'Uitvoeren' of 'Opslaan'.
  3. Als u het installatiebestand heeft opgeslagen, dubbelklikt u op het installatiebestand om het installatieproces te starten. Uw startpagina-instellingen en browsergeschiedenis worden automatisch uit uw standaardbrowser geïmporteerd.
  4. Windows 7/Vista/XP
    Er wordt een venster van Chrome geopend zodra alles is ingesteld. De eerste keer dat u Chrome opent, ziet u een bericht waarin u wordt gemeld dat u met Google rechtstreeks kunt zoeken vanuit de adresbalk (ook wel de omnibox genoemd). Als u uw standaardzoekmachine wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen.

Zoekmachine selecteren

Windows 8
    Er wordt een welkomstvenster weergegeven. Klik op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren. Als u Google Chrome selecteert, wordt deze browser gestart als Windows 8-app in het startscherm.

Ondervindt u problemen bij het installeren of openen van Chrome? Bekijk informatie voor het oplossen van problemen

Mac

1. Download het installatiebestand.
  2. Open het bestand 'Google Chrome.dmg' nadat dit is gedownload.
  3. Sleep in het venster het Chrome-pictogram naar de map 'Programma's'. Hiermee wordt Chrome geïnstalleerd voor alle gebruikersaccounts op uw computer. Uw startpagina-instellingen en browsergeschiedenis worden automatisch uit uw standaardbrowser geïmporteerd.

Als u niet over beheerdersrechten beschikt, sleept u het pictogram naar een locatie op uw computer waarvoor u wel over rechten beschikt, zoals het bureaublad. Chrome wordt dan alleen voor uw gebruikersaccount geïnstalleerd.

4. Als u de browser voor de eerste keer opent, vraagt de Finder u te bevestigen dat u deze app die van internet is gedownload wilt openen. Klik op Open om verder te gaan.
  5. U ziet een bericht waarin u wordt gemeld dat u met Google rechtstreeks kunt zoeken vanuit de adresbalk (ook wel de omnibox genoemd). Als u uw standaardzoekmachine wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen.

Zoekmachine selecteren

6. Ontkoppel de Google Chrome-schijfimage op uw bureaublad door het bijbehorende pictogram naar het pictogram voor uitwerpen in het Dock te slepen. (Zorg ervoor dat u de schijfimage sleept en niet het pictogram van de Google Chrome-app.)

Linux

Hoewel Google Chrome kan worden gekopieerd naar een plaatselijke gebruikersdirectory en functioneert zonder beheerdersrechten, raden we u aan Chrome te installeren via het systeemeigen pakketbeheersysteem. Voor installatie via het pakketbeheersysteem heeft u beheerdersrechten nodig.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op Install Package (Pakket installeren) om de installatie van Chrome te starten.
  4. Er wordt een venster van Chrome geopend zodra alles is ingesteld. De eerste keer dat u Chrome opent, ziet u een bericht waarin u wordt gemeld dat u met Google rechtstreeks kunt zoeken vanuit de adresbalk (ook wel de omnibox genoemd). Als u uw standaardzoekmachine wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen.

Zoekmachine selecteren

Als u de browser wilt openen, gaat u naar Applications (Apps) > Internet > Google Chrome. Google Chrome voegt zijn repository toe aan uw pakketbeheerprogramma, zodat het zichzelf kan bijwerken.

Bekijk onze handleiding handleiding 'Aan de slag' voor meer informatie over het gebruik van Google Chrome.