Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome is een snelle, gratis webbrowser. Voordat u Chrome downloadt, kunt u controleren of uw besturingssysteem wordt ondersteund en of aan alle andere systeemvereisten wordt voldaan.

Chrome installeren op Windows

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op Uitvoeren of Opslaan.
  3. Als u Opslaan kiest, dubbelklikt u op de download om het installeren te starten.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7: Er wordt een Chrome-venster geopend zodra alles klaar is.
    • Windows 8 en 8.1: Er wordt een welkomstvenster weergegeven. Klik op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren.
    • Windows 10: Er wordt een Chrome-venster geopend zodra alles klaar is. U kunt Chrome instellen als standaardbrowser.

Als u een andere browser (zoals Internet Explorer of Safari) heeft gebruikt, kunt u uw instellingen importeren in Chrome.

Chrome offline installeren

Als u problemen ondervindt bij het downloaden van Chrome op uw Windows-computer, kunt u de onderstaande alternatieve link gebruiken om Chrome te downloaden op een andere computer.

1. Download het alternatieve Chrome-installatieprogramma op een computer die verbinding heeft met internet.
  2. Verplaats het bestand naar de computer waarop u Chrome wilt installeren.
  3. Open het bestand en volg de instructies op het scherm voor installatie.

Het is normaal als u op de gewone downloadpagina terechtkomt. Hoewel de installatieprogramma's er hetzelfde uitzien, laat een speciale tag ons weten welke het meest geschikt is voor u.

Zodra u het bestand heeft gedownload, kunt u het verzenden naar een andere computer.

Chrome installeren op Mac

1. Download het installatiebestand.
  2. Open het bestand 'googlechrome.dmg'.
  3. Zoek Chrome Chrome in het venster dat wordt weergegeven.
  4. Sleep Chrome naar de map 'Programma's'.
    • Mogelijk wordt u gevraagd het beheerderswachtwoord in te voeren.
    • Als u het beheerderswachtwoord niet weet, sleept u Chrome naar een locatie op uw computer waar u wijzigingen kunt aanbrengen, zoals uw bureaublad.
  5. Open Chrome.
  6. Open Finder.
  7. Klik in de zijbalk aan de rechterkant van Google Chrome op 'Media verwijderen' Uitwerpen.

Chrome installeren op Linux

Gebruik voor de installatie van Chrome dezelfde software als waarmee programma's op uw computer worden geïnstalleerd. U wordt gevraagd het wachtwoord van het beheerdersaccount in te voeren.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op 'Install Package' (Pakket installeren).

Google Chrome wordt toegevoegd aan uw softwarebeheerprogramma zodat het up-to-date blijft.

Ondersteunde besturingssystemen en systeemvereisten bekijken

Windows

Als u Chrome voor Windows wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE2
Mac

Als u Chrome voor Mac wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• OS X Mavericks 10.9 of hoger
Linux

Als u Chrome voor Linux wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.3 of hoger of Fedora Linux 24 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2

Problemen met Chrome oplossen