Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome is een gratis webbrowser die u binnen enkele seconden installeert. Chrome is beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-computers. U kunt Google Chrome ook installeren op uw Android- of iOS-apparaat.

Google Chrome downloaden

Google Chrome op uw computer installeren

Windows

Volg de onderstaande stappen om Chrome voor uw gebruikersaccount te installeren. Misschien ziet u tijdens het proces de optie om de browser te installeren voor alle gebruikersaccounts op uw computer. Als deze optie niet wordt weergegeven, kunt u informatie lezen over het installeren van Chrome voor meerdere gebruikersaccounts.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op 'Uitvoeren' of 'Opslaan'.
  3. Als u het installatiebestand heeft opgeslagen, dubbelklikt u op het installatiebestand om het installatieproces te starten. Uw startpagina-instellingen en browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd vanuit uw standaardbrowser.
  4. Windows 7/Vista/XP
    Er wordt een venster van Chrome geopend zodra alles is ingesteld. De eerste keer dat u Chrome opent, ziet u een bericht waarin u wordt gemeld dat u met Google rechtstreeks kunt zoeken vanuit de adresbalk (ook wel de omnibox genoemd). Als u uw standaardzoekmachine wilt wijzigen, klikt u op Change (Wijzigen).

Zoekmachine kiezen

Windows 8
    Er wordt een welkomstdialoogvenster weergegeven. Klik op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren. Als u Google Chrome selecteert, wordt dit vanuit het startscherm opgestart als een Windows 8-app.

Problemen met het installeren of openen van Chrome? Bekijk informatie voor het oplossen van problemen

Mac
  1. Download het installatiebestand.
  2. Open het bestand 'Google Chrome.dmg' nadat dit is gedownload.
  3. Sleep in het venster het Chrome-pictogram naar de map 'Programma's'. Hiermee wordt Chrome geïnstalleerd voor alle gebruikersaccounts op uw computer. Uw startpagina-instellingen en browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd vanuit uw standaardbrowser.

Als u geen beheerdersrechten heeft, sleept u het pictogram naar een locatie op uw computer waarvoor u rechten heeft, zoals uw bureaublad. Chrome wordt alleen geïnstalleerd voor uw gebruikersaccount.

4. De eerste keer dat u de browser opent, vraagt de Finder u te bevestigen dat u de app wilt openen die u heeft gedownload van internet. Klik op Open om verder te gaan.
  5. U ziet een bericht waarin u wordt gemeld dat u met Google rechtstreeks kunt zoeken vanuit de adresbalk (ook wel de omnibox genoemd). Als u uw standaardzoekmachine wilt wijzigen, klikt u op Change (Wijzigen).

Zoekmachine kiezen

6. Ontkoppel de Google Chrome-schijfimage op uw bureaublad door het bijbehorende pictogram naar het pictogram voor uitwerpen in het Dock te slepen. (Zorg ervoor dat u de schijfimage sleept en niet het pictogram van de Google Chrome-app.)
Linux

We raden u aan Chrome te installeren via uw systeemeigen pakketbeheersysteem, hoewel u het programma ook naar een gebruikersdirectory kunt kopiëren en het kunt uitvoeren zonder beheerdersrechten. Voor installatie via het pakketbeheersysteem heeft u beheerdersrechten nodig.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op Install Package (Pakket installeren) om de installatie van Chrome te starten.
  4. Er wordt een venster van Chrome geopend zodra alles is ingesteld. De eerste keer dat u Chrome opent, ziet u een bericht waarin u wordt gemeld dat u met Google rechtstreeks kunt zoeken vanuit de adresbalk (ook wel de omnibox genoemd). Als u uw standaardzoekmachine wilt wijzigen, klikt u op Change (Wijzigen).

Zoekmachine kiezen

Ga naar Applications (Apps) > Internet > Google Chrome om de browser te openen. Google Chrome voegt zijn repository toe aan uw pakketbeheerprogramma, zodat het zichzelf kan updaten.

Bekijk onze handleiding Aan de slag voor meer informatie over het gebruik van Google Chrome.

Systeemvereisten

Voor optimale prestaties raden we de volgende systeemvereisten aan:

Vereisten voor Windows Vereisten voor Mac Vereisten voor Linux
Besturingssysteem
  • Windows XP Service Pack 2+
  • Windows Vista
  • Windows 7
  • Windows 8
Mac OS X 10.6 of nieuwer Ubuntu 12.04+
Debian 7+
OpenSuSE 12.2+
Fedora Linux 17
Processor Intel Pentium 4 of hoger Intel Intel Pentium 4 of hoger
Vrije schijfruimte 350 MB
RAM 512 MB