Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome is een snelle webbrowser die kosteloos beschikbaar is. Voordat je Chrome downloadt, kun je checken of je besturingssysteem wordt ondersteund en of aan alle andere systeemvereisten wordt voldaan.

Chrome installeren op Windows

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op Uitvoeren of Opslaan als dat wordt gevraagd.
    • Als je Opslaan kiest, kun je het volgende doen om de installatie te starten:
      • Dubbelklik op de download.
      • Klik op Bestand openen.
  3. Als je wordt gevraagd of je wilt toestaan dat deze app wijzigingen aanbrengt op je apparaat, klik je op Ja.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7: Er wordt een Chrome-venster geopend zodra alles klaar is.
    • Windows 8 en 8.1: Er wordt een welkomstdialoogvenster weergegeven. Klik op Volgende om je standaardbrowser te selecteren.
    • Windows 10 en 11: Er wordt een Chrome-venster geopend zodra alles klaar is. Je kunt Chrome instellen als standaardbrowser.

Als je een andere browser (zoals Internet Explorer of Safari) hebt gebruikt, kun je je instellingen importeren in Chrome.

Kan Chrome niet installeren door de S-modus

Als je Chrome niet kunt installeren op je Windows-computer, staat de S-modus misschien aan op je computer. Als je Chrome wilt downloaden en installeren, bekijk je meer informatie over hoe je de S-modus kunt afsluiten. Je kunt ook meer informatie bekijken over hoe je installatieproblemen met Chrome kunt oplossen.

Chrome offline installeren

Als je problemen ondervindt bij het downloaden van Chrome op je Windows-computer, kun je de onderstaande alternatieve link gebruiken om Chrome te downloaden op een andere computer.

1. Download het alternatieve Chrome-installatieprogramma op een computer die verbinding heeft met internet.
  2. Verplaats het bestand naar de computer waarop je Chrome wilt installeren.
  3. Open het bestand en volg de instructies op het scherm voor installatie.

Het is normaal als je op de gewone downloadpagina terechtkomt. Hoewel de installatieprogramma's er hetzelfde uitzien, laat een speciale tag ons weten welke daarvan het meest geschikt is voor jou.

Zodra je het bestand hebt gedownload, kun je het naar een andere computer sturen.

Chrome installeren op Mac

1. Download het installatiebestand.
  2. Open het bestand 'googlechrome.dmg'.
  3. Zoek Chrome Chrome in het venster dat wordt geopend.
  4. Sleep Chrome naar de map Programma's.
    • Mogelijk wordt je gevraagd het beheerderswachtwoord in te voeren.
    • Als je het beheerderswachtwoord niet weet, sleep je Chrome naar een locatie op je computer waar je wijzigingen kunt aanbrengen, zoals je bureaublad.
  5. Open Chrome.
  6. Open Finder.
  7. Klik in de zijbalk rechts van Google Chrome op Media verwijderen Uitwerpen.
Je Mac-configuratie checken
Je kunt de juiste versie van Chrome kiezen om te downloaden op basis van je Mac-processor.

Zo check je welke versie van Chrome je moet installeren:

1. Selecteer het Apple-icoon op je Mac.
  2. Selecteer Over deze Mac.
  3. Kijk op het tabblad Overzicht of er Intel of Apple staat naast Processor of Chip.

Als je het Chrome-installatiebestand downloadt, selecteer je de optie die overeenkomt met je apparaat.

Chrome installeren op Linux

Gebruik voor de installatie van Chrome dezelfde software als waarmee programma's op je computer worden geïnstalleerd. Je wordt gevraagd het wachtwoord van het beheerdersaccount in te voeren.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op Install Package (Pakket installeren).

Problemen met Chrome op Wayland oplossen

Chrome op Linux ondersteunt nu Wayland en X11. Als Chrome wordt geopend op Linux, wordt automatisch een van deze displayserverprotocollen gekozen.

Interactie tussen Chrome en een displayserverprotocol
  • Chrome werkt samen met een displayserverprotocol om bepaalde typen acties uit te voeren. Als je problemen hebt met deze typen acties in Wayland, kun je teruggaan naar X11:
    • Slepen en neerzetten
    • Kopiëren en plakken
    • Invoer via toetsenbord, muis of touchscreen
  • Wayland beperkt de mogelijkheid van Chrome om bepaalde acties uit te voeren, zoals:
    • Als je tabbladen sleept, worden vereenvoudigde voorbeeldminiaturen gebruikt.
    • Vensters kunnen niet op een vaste locatie op het scherm worden geplaatst.
De automatische selectie voor het displayserverprotocol in Chrome overschrijven

Vanuit je browser:

1. Ga naar chrome://flags.
  2. Stel #ozone-platform-hint in op X11 of Wayland.

Vanaf de opdrachtregel:

1. Ga naar de opdrachtregel.
  2. Start Chrome:
    • Voor X11: --ozone-platform=x11
    • Voor Wayland: --ozone-platform=wayland

Google Chrome wordt toegevoegd aan je softwarebeheerprogramma zodat het up-to-date blijft.

Systeemvereisten voor het gebruik van Chrome

Windows

Als je Chrome voor Windows wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE3
Mac

Als je Chrome voor Mac wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• OS X El Capitan 10.11 of hoger
Linux

Als je Chrome voor Linux wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.3 of hoger of Fedora Linux 24 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE3

Problemen met Chrome oplossen