Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome is een snelle, gratis webbrowser. Voordat je Chrome downloadt, kun je controleren of je besturingssysteem wordt ondersteund en of aan alle andere systeemvereisten wordt voldaan.

Chrome installeren op Windows

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op Uitvoeren of Opslaan.
  3. Als je Opslaan kiest, dubbelklik je op de download om het installeren te starten.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7: Er wordt een Chrome-venster geopend zodra alles klaar is.
    • Windows 8 en 8.1: Er wordt een welkomstdialoogvenster weergegeven. Klik op Volgende om je standaardbrowser te selecteren.
    • Windows 10: Er wordt een Chrome-venster geopend zodra alles klaar is. Je kunt Chrome instellen als standaardbrowser.

Als je een andere browser (zoals Internet Explorer of Safari) hebt gebruikt, kun je je instellingen importeren in Chrome.

Chrome offline installeren

Als je problemen ondervindt bij het downloaden van Chrome op je Windows-computer, kun je de onderstaande alternatieve link gebruiken om Chrome te downloaden op een andere computer.

1. Download het alternatieve Chrome-installatieprogramma op een computer die verbinding heeft met internet.
  2. Verplaats het bestand naar de computer waarop je Chrome wilt installeren.
  3. Open het bestand en volg de instructies op het scherm voor installatie.

Het is normaal als je op de gewone downloadpagina terechtkomt. Hoewel de installatieprogramma's er hetzelfde uitzien, laat een speciale tag ons weten welke daarvan het meest geschikt is voor jou.

Zodra je het bestand hebt gedownload, kun je het verzenden naar een andere computer.

Chrome installeren op Mac

1. Download het installatiebestand.
  2. Open het bestand 'googlechrome.dmg'.
  3. Zoek Chrome Chrome in het venster dat wordt weergegeven.
  4. Sleep Chrome naar de map Programma's.
    • Mogelijk wordt je gevraagd het beheerderswachtwoord in te voeren.
    • Als je het beheerderswachtwoord niet weet, sleep je Chrome naar een locatie op je computer waar je wijzigingen kunt aanbrengen, zoals je bureaublad.
  5. Open Chrome.
  6. Open Finder.
  7. Klik in de zijbalk aan de rechterkant van Google Chrome op Media verwijderen Uitwerpen.

Chrome installeren op Linux

Gebruik voor de installatie van Chrome dezelfde software als waarmee programma's op je computer worden geïnstalleerd. Je wordt gevraagd het wachtwoord van het beheerdersaccount in te voeren.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op Install Package (Pakket installeren).

Google Chrome wordt toegevoegd aan je softwarebeheerprogramma zodat het up-to-date blijft.

Systeemvereisten voor het gebruik van Chrome

Windows

Als je Chrome voor Windows wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE2
Mac

Als je Chrome voor Mac wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• OS X Yosemite 10.10 of hoger
Linux

Als je Chrome voor Linux wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.3 of hoger of Fedora Linux 24 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2

Problemen met Chrome oplossen