Problemen met opgeslagen betaalgegevens en wachtwoorden oplossen

Je kunt je contact-, betaal- en inloggegevens opslaan in Chrome. Als Chrome je gegevens niet heeft onthouden, probeer je de onderstaande oplossingen.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Je kunt je wachtwoorden opslaan of verwijderen in Chrome. Meer informatie over het beheren van opgeslagen wachtwoorden

Chrome biedt niet aan om je wachtwoorden op te slaan

Je kunt je wachtwoord opslaan in Chrome, ook als je niet automatisch wordt gevraagd of je je wachtwoord wilt opslaan als je een formulier invult.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Voer je gegevens in op de website waarvoor je het wachtwoord wilt opslaan.
  3. Klik aan de rechterkant van de adresbalk op Wachtwoord Sleutel en dan Opslaan.

Als je het sleutelpictogram niet ziet, verwijder je je wachtwoord en probeer je opnieuw in te loggen.

Je opgeslagen wachtwoorden verwijderen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Wachtwoorden.
  3. Klik rechts van een onjuist item op Meer Meer en dan Verwijderen.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je wachtwoorden op te slaan

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Wachtwoorden.
  3. Schakel Aanbieden wachtwoorden op te slaan uit.

Chrome geeft geen suggesties voor je opgeslagen wachtwoorden

Klik op het tekstveld voor je wachtwoord. Er wordt een lijst met suggesties weergegeven, op basis van je opgeslagen gegevens.

Als je nog steeds geen suggesties ziet, kan het zijn dat Chrome niet de juiste velden op de website kan detecteren.

Volg deze stappen om je opgeslagen gegevens op te zoeken:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Wachtwoorden.
  3. Klik rechts van de website op Voorbeeld Voorbeeld.

Problemen met betaal- en contactgegevens oplossen

Je kunt je betaalgegevens toevoegen, bewerken of verwijderen in Chrome.

Chrome biedt niet aan om je betaalgegevens op te slaan

Als je bent ingelogd bij Chrome, kun je je kaart gebruiken door deze toe te voegen aan Google Pay:
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Je gegevens toevoegen:
    • Betaalmethode: selecteer Betaalmethoden en dan Betaalmethoden toevoegen.
    • Adres: selecteer Adres en dan Adressen toevoegen.
Bekijk meer informatie over wat het betekent om je betaalmethoden op te slaan in Google Pay.
Je kunt je betaalgegevens ook toevoegen zodat ze alleen worden opgeslagen op je apparaat. Je opgeslagen betaalgegevens worden dan niet weergegeven op andere apparaten. Meer informatie over het toevoegen, bewerken en verwijderen van kaarten in Chrome

Betaalgegevens die je hebt opgeslagen in Chrome toevoegen of wijzigen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden of Adressen en meer.
  3. Gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: klik naast Betaalmethoden of Adressen op Toevoegen.
    • Verwijderen: klik rechts van de kaart of het adres op Meer Ordenen en dan Verwijderen.
Als je een adres toevoegt, bewerkt of verwijdert en synchronisatie hebt ingeschakeld, worden je wijzigingen weergegeven op je andere apparaten.

Je opgeslagen betaalgegevens bewerken

Als je opgeslagen betaalgegevens niet kloppen, kun je je gegevens bewerken in Chrome.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden of Adressen en meer.
  3. Klik rechts van een onjuist item op Meer Meer en dan Bewerken.

Als je betaalmethode is opgeslagen in Google Pay, kun je in Google Pay of via pay.google.com je gegevens wijzigen.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je betaalgegevens op te slaan

Als je je gegevens nooit in Chrome wilt opslaan, kun je de prompt uitschakelen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden.
  3. Schakel Betaalmethoden opslaan en invullen uit.

Chrome doet geen suggesties voor je opgeslagen betaalmethoden

Klik op het tekstveld voor je betaalmethode. Er wordt een lijst met suggesties weergegeven, op basis van je opgeslagen gegevens.

Als je nog steeds geen suggesties ziet, kan het zijn dat Chrome niet de juiste velden op de website kan detecteren.

Volg deze stappen om je opgeslagen gegevens op te zoeken:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en danBetaalmethoden.

Problemen met betalingen oplossen

Als je problemen ondervindt met online aankopen, is er mogelijk een probleem met je kaart of de website.

Onbekende afschrijving van $ 0 of $ 1 van je creditcard

Google Pay bevestigt dat je creditcard geldig is door tijdelijk $ 0 of $ 1 af te schrijven. Deze afschrijving wordt na één tot zeven werkdagen ongedaan gemaakt, afhankelijk van je bank.

Fout 'Inloggen niet veilig' of 'Betalen niet veilig'

Als het bericht 'Inloggen niet veilig' of 'Betalen niet veilig' wordt weergegeven, controleer je de beveiligingsstatus: