Chrome snel openen op je telefoon of tablet

Als je Chrome installeert, kun je de app sneller openen door deze aan je startscherm, vergrendelscherm of dock toe te voegen. Nadat je de Chrome-app hebt geïnstalleerd en één keer hebt geopend, is de Chrome-widget beschikbaar.

De Chrome-widget aan je startscherm toevoegen
  1. Tik op een leeg gedeelte op je startscherm en houd dit vast.
  2. Tik bovenaan het scherm op Toevoegen Nieuw tabblad.
  3. Zoek naar Chrome-widgets en selecteer Chrome.
  4. Swipe om Chrome-widgets te vinden.
  5. Tik onderaan het scherm op Widget toevoegen Vraag toevoegen.
Tip: Je kunt Chrome instellen als standaardbrowser op je iPhone of iPad. Meer informatie over hoe je Chrome instelt als standaardbrowser
De Chrome-widget aan je vergrendelscherm toevoegen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op de iPhone.

1. Houd je vinger in het vergrendelscherm op een leeg gedeelte.
  2. Tik onderaan het scherm op Aanpassen.
    • Tik op Nieuwe toevoegen Vraag toevoegen om een nieuwe achtergrond met widgets te selecteren.
  3. Tik op het vergrendelscherm om het aan te passen.
  4. Tik in het scherm op Widgets toevoegen.
    • Als je vergrendelscherm al widgets heeft, tik je onder de tijd op het vak met widgets.
  5. Scroll onder Widgets toevoegen naar Chrome en tik erop.
  6. Swipe naar links voor beschikbare widgets.
  7. Tik of sleep de widget naar het vergrendelscherm.
  8. Tik naast Widgets toevoegen op Sluiten Sluiten.
  9. Tik rechtsboven op Klaar.
  10. Tik nog een keer op het vergrendelscherm om de aanpassingsstand te sluiten.
De Chrome-widget aan je weergave Vandaag toevoegen
  1. Swipe op het startscherm naar rechts naar de zoekbalk.
  2. Scroll en tik op Bewerken.
  3. Tik bovenaan het scherm op Toevoegen Nieuw tabblad.
  4. Zoek naar Chrome-widgets en selecteer Chrome.
  5. Swipe om Chrome-widgets te vinden.
  6. Tik onderaan het scherm op Widget toevoegen Vraag toevoegen.
  7. Tik ergens op het scherm om het proces af te ronden.
Tip: Je kunt Chrome instellen als standaardbrowser op je iPhone of iPad. Meer informatie over hoe je Chrome instelt als standaardbrowser
Chrome aan je dock toevoegen
  1. Als je de Chrome-app Chrome wilt toevoegen, moet je misschien ruimte vrijmaken in het dock.
    1. Als je een app wilt verwijderen, tik je op de app die je wilt verwijderen en houd je deze vast.
    2. Sleep de app naar het startscherm en laat deze los.
  2. Tik op de Chrome-app Chrome en houd deze vast.
  3. Tik op Startscherm bewerken.
  4. Sleep de Chrome-app naar het dock en laat deze los.
  5. Tik ergens op het scherm om het proces af te ronden.
Tip: Als je een iPhone 6s of hoger gebruikt, kun je op de Chrome-app tikken en deze vasthouden om een nieuwe gesproken zoekopdracht te starten, een nieuw tabblad te openen, een QR-code te scannen of je meest bezochte sites te vinden.