Selaaminen Chromella vierastilassa

Tärkeää: Kirjaudu sisään arkaluontoisille sivustoille vain luotettavien henkilöiden laitteilla. Laitteiden omistajat voivat saada pääsyn dataasi.

Vierastilassa et näe muiden Chrome-profiilien tietoja etkä voi muuttaa niitä. Kun poistut vierastilasta, selaustoiminta poistetaan tietokoneelta.

Vierastilan kautta voit

• antaa tietokoneesi lainaan toiselle henkilölle tai lainata itse jonkun tietokonetta
  • käyttää julkista tietokonetta esimerkiksi kirjastossa tai kahvilassa.

Jos haluat selata yksityisesti omalla tietokoneellasi, käytä incognito-tilaa. Näet tietosi ja asetuksesi, mutta selaushistoriaa ei tallenneta.

Guest Moden avaaminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili.
  3. Valitse Vierailija.

Vinkkejä:

Vierastilan sulkeminen

Sulje Guest Mode ‑selausikkuna.

Selaushistoria, evästeet ja sivuston tiedot poistetaan.

Muille käyttäjille näkyvät tiedot

Vierastila estää Chromea tallentamasta selaustoimintaasi paikalliseen historiaan. Kirjaudu kuitenkin arkaluontoisille sivustoille vain luotettavien henkilöiden laitteilla. Laitteiden omistajat voivat saada pääsyn dataasi, esim. toimintaasi ja sijaintiisi. Data voi näkyä myös näille:

• Käyttämäsi verkkosivustot, myös sivustoilla olevat mainokset ja käytetyt resurssit
  • Sivustot, joille kirjaudut
  • Työnantajasi, oppilaitoksesi tai muu käyttämäsi verkon ylläpitäjä
  • Internetpalveluntarjoajasi
  • Hakukoneet
    • Hakukoneet saattavat näyttää hakuehdotuksia perustuen sijaintiisi tai käynnissä olevan incognito-selauskerran toimintaasi. Kun haet jotain Googlesta, Google arvioi aina haun karkean tekoalueen. Lue lisää sijainnista Google-hakujen yhteydessä.