Kontrollerade användare kan inte skapas eller redigeras

Det går inte längre att skapa kontrollerade profiler för att styra och visa vilka webbplatser som någon besöker.

Om du redan har skapat en kontrollerad profil kan du fortsätta att använda den. De nuvarande inställningarna fungerar fortfarande.

Men du kan inte

• lägga till en ny kontrollerad profil
  • redigera inställningar för en kontrollerad profil
  • godkänna eller avvisa internetbegäranden
  • se aktivitet för den kontrollerade profilen på chrome.com/manage.

Om du vill hantera Chrome för ditt barn skapar du ett konto för honom eller henne via Family Link.

Flytta en kontrollerad användare till en vanlig profil

Steg 1: Spara bokmärken (valfritt)

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna den kontrollerade användarens profil.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Välj Bokmärken och sedan Bokmärkeshanteraren.
  5. Klicka på Ordna och sedan Exportera bokmärken till HTML-fil högst upp.

Steg 2: Radera den kontrollerade profilen

1. Öppna den ansvarigas profil.
  2. Klicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  3. Klicka på Hantera personer.
  4. Håll muspekaren över den kontrollerade användarens profil.
  5. Klicka på Mer Mer och sedan Ta bort personen.
  6. Bekräfta borttagningen genom att klicka på Ta bort personen.

Steg 3: Skapa en vanlig profil

1. Klicka på Lägg till person.
  2. Välj ett foto och ange ett namn.
  3. Klicka på Spara.

Steg 4: Lägga till bokmärken (valfritt)

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger i den nya profilen.
  2. Välj Bokmärken och sedan Importera bokmärken och inställningar.
  3. Välj HTML-fil med bokmärken på rullgardinsmenyn.
  4. Välj Välj fil.
  5. Leta upp och välj filen som skapades i första steget.
  6. Klicka på Klar. Bokmärkena visas i bokmärkesfältet.

Använda nuvarande kontrollerad användare

Ha koll på vilka profiler som är kontrollerade
  1. Klicka på knappen med ditt namn eller Personer Personer uppe till höger på datorn.
  2. Klicka på Hantera personer.
  3. Kontrollerade profiler markeras med Personer Personer.
Förhindra att kontrollerade användare byter till en obevakad profil

Du kan låsa din profil så att andra användare inte får tillgång till dina uppgifter, lösenord och bokmärken.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  3. Klicka på Stäng och aktivera barnspärr.

Om du vill byta till din profil måste du logga in med lösenordet för Google-kontot.

Skydda din integritet genom att bara dela datorn med personer du litar på. Med alternativet Stäng och aktivera barnspärr skyddas dina uppgifter till viss del, men det är inget starkt skydd mot obehöriga.