Administrerte brukere kan ikke opprettes eller endres

Du kan ikke lenger opprette administrerte profiler for å kontrollere og se hvilke nettsteder en person besøker.

Hvis du allerede har konfigurert en administrert profil, kan du fortsette å bruke den. De nåværende innstillingene dine fungerer fortsatt.

Du kan ikke

• legge til en ny administrert profil
  • endre innstillinger for en administrert profil
  • godkjenne eller avslå nettlesingsforespørsler
  • se overvåket profilaktivitet på chrome.com/manage

For å administrere Chrome-opplevelsen for barnet ditt, opprett en konto for barnet med Family Link.

Flytt en administrert bruker til en vanlig profil

Trinn 1: Lagre bokmerker (valgfritt)

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til profilen til den administrerte brukeren.
  3. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  4. Velg Bokmerker og deretter Bokmerkebehandling.
  5. Klikk på Organiser og deretter Eksportér bokmerker øverst.

Trinn 2: Slett den administrerte profilen

1. Gå til administratorens profil.
  2. Klikk på knappen med navnet ditt øverst til høyre.
  3. Klikk på Administrer personer.
  4. Hold markøren over profilen til den administrerte brukeren.
  5. Klikk på Mer Mer og deretter Fjern denne personen.
  6. Bekreft ved å klikke på Fjern denne personen.

Trinn 3: Opprett en vanlig profil

1. Klikk på Legg til person.
  2. Velg et bilde og skriv inn et navn.
  3. Klikk på Lagre.

Trinn 4: Legg til bokmerker (valgfritt)

1. Klikk på Mer Mer øverst til høyre i den nye profilen.
  2. Velg Bokmerker og deretter Importér bokmerker og innstillinger.
  3. Velg HTML-fil med bokmerker fra rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Velg fil.
  5. Finn og velg filen fra trinn 1.
  6. Klikk på Ferdig. Bokmerkene vises i bokmerkeraden.

Bruk din nåværende administrerte bruker

Finn ut hvilke profiler som administreres
  1. Klikk på knappen med navnet ditt eller personikonet Folk øverst til høyre på datamaskinen.
  2. Klikk på Administrer personer.
  3. Du ser personikonet Folk på administrerte profiler.
Hindre administrerte profiler fra å bytte til kontoer som ikke er administrert

Du kan låse profilen din for å unngå at andre brukere får tilgang til informasjonen din, passordene dine og bokmerkene dine.

1. Åpne Chrome.
  2. Klikk på knappen med navnet ditt øverst til høyre.
  3. Klikk på Avslutt og barnelås.

Du må logge på med Google-passordet ditt for å bytte til profilen din.

For å beskytte personvernet ditt bør du bare dele datamaskinen din med folk du stoler på. Med «Avslutt og barnelås» beskyttes personvernet ditt, men barnelås er ikke noe sterkt sikkerhetstiltak mot fremmede.