Er kunnen geen gebruikers met beperkte rechten worden gemaakt of bewerkt

U kunt geen profiel met beperkte rechten meer maken om de websites die iemand bezoekt, te beheren en te bekijken.

Als u al een profiel met beperkte rechten heeft ingesteld, kunt u dit blijven gebruiken. Uw huidige instellingen werken nog steeds.

U kunt het volgende niet meer doen:

• Een nieuw profiel met beperkte rechten toevoegen
  • Instellingen voor een profiel met beperkte rechten bewerken
  • Browseverzoeken goedkeuren of afwijzen
  • Activiteit van profielen met beperkte rechten bekijken op chrome.com/manage

Als u de Chrome-functionaliteit voor uw kind wilt beheren, kunt u een account voor het kind maken via Family Link.

Een gebruiker met beperkte rechten overzetten naar een gewoon profiel

Stap 1: Bladwijzers opslaan (optioneel)

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar het profiel van de gebruiker met beperkte rechten.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  4. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbeheer.
  5. Klik bovenaan op Organiseren en vervolgens Bladwijzers exporteren naar HTML-bestand.

Stap 2: Het profiel met beperkte rechten verwijderen

1. Ga naar het profiel van de beheerder.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  3. Klik op Mensen beheren.
  4. Plaats de muisaanwijzer op het profiel van de gebruiker met beperkte rechten.
  5. Klik op Meer Meer en vervolgens Deze persoon verwijderen.
  6. Bevestig uw keuze door op Deze persoon verwijderen te klikken.

Stap 3: Een gewoon profiel maken

1. Klik op Persoon toevoegen.
  2. Kies een foto en geef een naam op.
  3. Klik op Opslaan.

Stap 4: Bladwijzers toevoegen (optioneel)

1. Klik in het nieuwe profiel in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  2. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzers en instellingen importeren.
  3. Selecteer HTML-bestand met bladwijzers in het dropdownmenu.
  4. Selecteer Bestand kiezen.
  5. Zoek en selecteer uw bestand uit stap 1.
  6. Klik op Gereed. De bladwijzers worden weergegeven in de bladwijzerbalk.

De huidige gebruiker met beperkte rechten gebruiken

Weten welke profielen beperkte rechten hebben
  1. Klik op uw computer in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam of Personen Mensen.
  2. Klik op Mensen beheren.
  3. Voor profielen met beperkte rechten wordt Personen Mensen weergegeven.
Voorkomen dat profielen met beperkte rechten worden overgeschakeld naar een profiel zonder beperkte rechten

U kunt uw profiel vergrendelen om uw informatie, wachtwoorden en bladwijzers privé te houden zodat andere gebruikers deze niet kunnen bekijken.

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  3. Klik op Afsluiten en kinderslot.

U moet inloggen met uw Google-wachtwoord om over te schakelen naar uw profiel.

Ter bescherming van uw privacy wordt aanbevolen dat u uw computer alleen deelt met mensen die u vertrouwt. Met 'Afsluiten en kinderslot' kunt u uw privacy beschermen, maar het kinderslot is geen effectieve beveiligingsmaatregel tegen vreemden.

Chrome-auteur Jess

Jess is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback te geven.