Dela Chrome med andra

Med profiler kan du ha din information i Chrome, som bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar, för sig.

Profiler är bra om

• du delar dator med andra
  • du vill hålla isär konton, till exempel ett jobbkonto och ett privat konto.

Vad visas för andra när du delar Chrome?

Dela bara enheten med personer som du litar på. Alla som har enheten kan byta till en annan Chrome-profil på den. Om de öppnar din Chrome-profil kan de till exempel se vilka webbplatser du har besökt.

Lägga till en ny profil

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger.
  3. Klicka på Lägg till.
  4. Om du väljer att synkronisera med Google-kontot används kontonamnet automatiskt som profilnamn.
  5. Välj namn, foto och färgschema.

Om du aktiverar synkronisering med ett Google-konto för den nya profilen i Chrome synkroniseras bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar automatiskt.

Använder du Chromebook? Lägg till personer i Chromebook och dela Chromebook med dem.

Byta till en annan profil

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger.
  3. Välj den profil du vill byta till.

Använder du Chromebook? Du kan använda flera konton samtidigt på en Chromebook.

Ändra namn, foto eller färg

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger
  3. Välj Hantera profiler Hantera personer vid Andra profiler
  4. Klicka på Mer Mer uppe till höger på profilen du vill redigera följt av Redigera.
  5. Ange ett nytt namn eller välj ett nytt foto eller färgtema. Ändringarna sparas automatiskt.

Ta bort en profil

När du har tagit bort en profil från Chrome raderas profilens bokmärken, historik, lösenord och andra inställningar från datorn.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger.
  3. Välj Hantera profiler Hantera personer.
  4. Håll muspekaren över profilen som ska tas bort.
  5. Klicka på Mer Mer uppe till höger på profilen följt av Radera.
  6. Bekräfta genom att klicka på Radera.