Chrome delen met anderen

Met profielen kunt u al uw Chrome-gegevens, zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen, apart bewaren.

Profielen zijn ideaal wanneer:

• u een computer deelt met meerdere mensen,
  • u verschillende accounts, zoals werk en privé, gescheiden wilt houden.

Wat anderen kunnen zien wanneer u Chrome deelt

Deel uw apparaat alleen met mensen die u vertrouwt. Als iemand uw apparaat gebruikt, kan deze persoon overschakelen naar elk ander Chrome-profiel op het apparaat. Als deze persoon uw Chrome-profiel opent, kan hij gegevens bekijken zoals de websites die u heeft bezocht.

Een persoon of profiel toevoegen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam of op Mensen Mensen.
  3. Klik op Mensen beheren.
  4. Klik op Persoon toevoegen.
  5. Kies een naam en een foto.
  6. Klik op Opslaan. Er wordt een nieuw venster geopend en u wordt gevraagd in te loggen.
  7. (Optioneel) Log in op Chrome met een Google-account voor het nieuwe profiel. De bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen van de toegevoegde persoon worden automatisch gesynchroniseerd.

Gebruikt u een Chromebook? U kunt uw Chromebook delen met andere mensen door ze toe te voegen aan uw Chromebook.

Overschakelen naar een andere persoon of een ander profiel

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  3. Kies de persoon of het profiel waarnaar u wilt overschakelen.

Gebruikt u een Chromebook? U kunt meerdere accounts tegelijkertijd gebruiken op uw Chromebook.

Een naam of foto wijzigen

Een naam bewerken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Schakel over naar het profiel dat u wilt bewerken:
    1. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
    2. Kies de persoon of het profiel waarnaar u wilt overschakelen.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  4. Klik bovenaan het venster op uw naam.
  5. Geef een nieuwe naam op. De wijziging wordt automatisch opgeslagen.
Een foto wijzigen
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Schakel over naar het profiel dat u wilt bewerken:
    1. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
    2. Kies de persoon of het profiel waarnaar u wilt overschakelen.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  4. Klik bovenaan het venster op uw naam.
  5. Kies een nieuwe foto. De wijziging wordt automatisch opgeslagen.

Een persoon of profiel verwijderen

Nadat u iemand uit Chrome heeft verwijderd, worden de bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen van de betreffende persoon van de computer verwijderd.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam of op Mensen Mensen.
  3. Klik op Mensen beheren.
  4. Plaats uw muisaanwijzer op de persoon die u wilt verwijderen.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van de persoon op Meer Meer en vervolgens Deze persoon verwijderen.
  6. Bevestig uw keuze door op Deze persoon verwijderen te klikken.

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.