Chrome delen met anderen of een profiel toevoegen

Er kunnen op hetzelfde apparaat meerdere mensen gebruikmaken van Chrome, ieder met eigen instellingen, bladwijzers en thema's.

Als u bladwijzers, extensies en instellingen voor verschillende accounts (zoals werk en persoonlijk) heeft, kunt u Chrome-profielen gebruiken om ze gescheiden te houden.

Wat anderen kunnen zien wanneer u Chrome deelt

Iedereen die Chrome gebruikt, kan overschakelen naar een ander Chrome-profiel dat is toegevoegd aan dat apparaat. Als iemand bijvoorbeeld naar uw profiel schakelt, kan hij de websites zien die u heeft bezocht. Daarom raden we u aan uw apparaat alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Een persoon of profiel toevoegen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam of op Mensen Mensen.
  3. Klik op Mensen beheren.
  4. Klik op Persoon toevoegen.
  5. Kies een foto en een naam.
  6. Klik op Opslaan. Er wordt een nieuw venster geopend en u wordt gevraagd in te loggen.
  7. Log in bij Chrome met een Google-account voor het nieuwe profiel. De bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen van de toegevoegde persoon worden automatisch gesynchroniseerd.

Gebruikt u een Chromebook? U kunt uw Chromebook delen met andere mensen door ze toe te voegen aan uw Chromebook.

Overschakelen naar een andere persoon of een ander profiel

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  3. Kies de persoon of het profiel waarnaar u wilt overschakelen.

Gebruikt u een Chromebook? U kunt meerdere accounts tegelijkertijd gebruiken op uw Chromebook.

Een naam of foto wijzigen

Een naam bewerken
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Schakel over naar het profiel dat u wilt bewerken:
    1. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
    2. Kies de persoon of het profiel waarnaar u wilt overschakelen.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  4. Klik bovenaan op de naam.
  5. Geef een nieuwe naam op.
  6. Klik op Opslaan.
Een foto wijzigen
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Schakel over naar het profiel dat u wilt bewerken:
    1. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
    2. Kies de persoon of het profiel waarnaar u wilt overschakelen.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met uw naam.
  4. Klik boven aan het venster op uw naam.
  5. Kies een nieuwe foto.
  6. Klik op Opslaan.

Gerelateerde links

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.