Översätt en sida till ditt språk

Parlez-vous français ? Med översättningsfunktionen i Chrome kan du läsa mer från webben, oavsett vilket språk webbsidan är på.

Håll utkik efter översättningsikonen i adressfältet när du besöker sidor som är skrivna på andra språk än de som har angetts för webbsidor. Översätt sidan genom att klicka på Översätt i rutan som visas under adressfältet. Om du inte vill översätta sidan klickar du på Nej.

Om du använder Mac visas översättningsfältet i stället för översättningsikonen i adressfältet.

Aktivera och inaktivera översättningsfunktionen

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu högst upp till höger i webbläsaren.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar.
  4. I avsnittet Språk markerar eller avmarkerar du kryssrutan Erbjud att översätta sidor som inte är på ett språk jag kan läsa.
Redigera översättningsinställningar

Kontrollera om översättningsalternativet visas på särskilda webbplatser och språk genom att klicka på nedåtpilen vid knappen Nej i översättningsrutan.

• Välj Översätt aldrig [språk] om du inte vill att översättningsalternativet ska visas för det aktuella språket.
  • Om du inte vill visa översättningsalternativet för sidor på den aktuella webbplatsen väljer du Översätt aldrig den här webbplatsen

Om du vill anpassa översättningsfunktionen utifrån olika språk och sidor du besöker klickar du på Alternativ i översättningsrutan som visas under ikonen.

• Välj Översätt alltid om du vill att sidor på det aktuella språket ska översättas automatiskt.

Översättningstips

• Högerklicka på valfri sida och välj Översätt till engelska, även om du har inaktiverat översättningsalternativet för en webbplats eller ett språk. Obs! Om du väljer det här alternativet aktiveras översättningsfunktionen igen för webbplatsen och språket.
  • Översättningsfunktionen startas när du besöker en sida som inte är skriven på något av dina önskade språk för webbsidor. Läs mer om hur du justerar önskade webbsidesspråk i Windows, Mac, Linux och på Chromebooks.