Ändra språk i Chrome och översätta webbsidor

Du kan ändra språket som används i Chrome och låta Chrome översätta webbsidor åt dig.

Översätta webbsidor i Chrome

När en sida du besöker är skriven på ett språk som du inte förstår kan du låta Chrome översätta den.

1. Öppna webbsidan i Chrome.
  2. Översätt sidan:
    • På datorn: Klicka på Översätt högst upp på sidan.
    • Mobil enhet: Tryck på Översätt längst ned på sidan.
  3. Webbsidan översätts tillfälligt i Chrome.

Fungerar det inte? Du kan testa att uppdatera webbsidan. Om det inte går att klicka på Översätt kanske språket inte hanteras. Läs mer om och ställ in vilka språk som ska översättas i Chrome.

Ändra Chromes översättningsinställningar

Det finns två ställen där du kan styra när översättningsalternativet ska visas för webbplatser och språk: i översättningsrutan och i Chrome-inställningarna.

Redigera översättningsinställningarna från en webbsida
  1. Öppna en sida på ett främmande språk.
  2. Översätt sidan:
    • På datorn: Klicka på Alternativ i rutan som visas.
    • På en mobil enhet: Klicka på Nej längst ned på sidan.
  3. Välj önskade språkinställningar:
    • Välj Översätt aldrig [språk] om du inte vill att översättningsalternativet ska visas för det aktuella språket.
    • Välj Översätt aldrig den här webbplatsen om översättningsalternativet inte ska visas på just den här webbplatsen.
    • Välj Översätt alltid om sidor på det aktuella språket ska översättas automatiskt.
Redigera översättningsinställningarna från datorn eller en mobil enhet

På en dator:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  4. I avsnittet Språk markerar eller avmarkerar du kryssrutan Erbjud att översätta sidor som inte är på ett språk jag kan läsa.
  5. [Valfritt] Klicka på Språk- och inmatningsinställningar om du vill ändra vilka språk som ska översättas.

På en mobil eller surfplatta med Android:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar och sedan Språk.
  4. Markera/avmarkera Google Översätt om du vill aktivera/inaktivera översättning.
  5. Tryck på Tillbaka Tillbaka när du klar.

På en iPhone eller iPad:

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Innehållsinställningar och sedan Google Översätt.
  4. Aktivera/inaktivera funktionen med hjälp av det blå reglaget längst upp på skärmen.
  5. Tryck på Klar.
Titta på en video om översättning i Chrome (1:06)

Översätta webbsidor i Chrome (1:05)

Ta reda på mer om hur du får webbplatser på olika språk översatta automatiskt i Chrome.

Ändra Chromes språkinställningar

Ändra språk i Chrome på datorn

Valet av gränssnittsspråk påverkar menyer och meddelanden i webbläsaren. Det utgår från språkvalet du gjorde första gången du laddade ned Google Chrome eller från språket som används i mobilen eller surfplattan. Så här ändrar du inställningen på datorn:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  4. Klicka på Språk- och inmatningsinställningar under Språk.
  5. Välj det språk som du vill använda i listan. Om språket inte finns i listan lägger du först till det genom att klicka på Lägg till.
  6. Klicka på Visa Google Chrome på det här språket på panelen till höger.
  7. Ändringarna börjar gälla när du har stängt webbläsaren helt och startat om programmet.

Lägg enbart till de språk som du behöver. Skadliga webbplatser kan använda snarlika tecken från olika språk för att vilseleda dig angående webbadressen du besöker.

Skriva på olika språk i Chrome

Om du behöver skriva på ett språk som datorn inte har stöd för kan Chrome-tillägget Google Inmatningsverktyg vara till hjälp.

Om du använder Windows kan du behöva konfigurera språkinställningarna i Windows och lägga till östasiatiska språk eller språk som använder komplicerade skriftsystem.