Ändra språk i Chrome och översätta webbsidor

Du kan ändra språket som används i Chrome och låta Chrome översätta webbsidor åt dig.

Översätta webbsidor i Chrome

När en sida du besöker är skriven på ett språk som du inte förstår kan du låta Chrome översätta den.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna en webbsida som är skriven på ett annat språk.
  3. Klicka på Översätt högst upp.
  4. Webbsidan översätts tillfälligt i Chrome.

Fungerar det inte? Du kan testa att uppdatera webbsidan. Om det inte går att klicka på Översätt kanske språket inte hanteras. Läs mer om och ställ in vilka språk som ska översättas i Chrome.

Aktivera och inaktivera översättning

Möjligheten att översätta sidor som är skrivna på ett språk du inte förstår erbjuds som standard i Chrome.

Aktivera och inaktivera översättning för alla språk

Du kan styra om du vill bli erbjuden att översätta sidor i Chrome.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Språk under Språk.
  5. Aktivera eller inaktivera Erbjud att översätta sidor som är på ett språk som du inte kan läsa.
Aktivera och inaktivera översättning för ett visst språk

Du kan styra om du vill bli erbjuden att översätta webbsidor på ett specifikt språk.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Språk under Språk.
  5. Klicka på Mer Mer bredvid språket som du vill använda.
    • Om språket inte finns i listan lägger du till det genom att klicka på Lägg till språk.
  6. Aktivera eller inaktivera Erbjud att översätta sidor på detta språk.

Ändra språk i webbläsaren Chrome (endast Windows och Chromebook)

Du kan ange vilket språk inställningar och menyer ska visas på i Chrome. Detta alternativ är endast tillgängligt på Windows- och Chromebook-datorer.

Använder du Mac eller Linux? Det systemspråk som har angetts som standard för datorn visas automatiskt i Chrome.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Språk under Språk.
  5. Klicka på Mer Mer bredvid språket som du vill använda.
    • Om språket inte finns i listan lägger du till det genom att klicka på Lägg till språk.
  6. Klicka på Visa Chrome på det här språket. Detta alternativ är endast tillgängligt på Windows- och Chromebook-datorer.
  7. Starta om Chrome så att ändringarna börjar gälla.

Skriva på ett språk som inte stöds

Om du behöver skriva på ett språk som datorn inte har stöd för kan du använda Chrome-tillägget Google Inmatningsverktyg.

Om du använder Windows kan du behöva konfigurera språkinställningarna i Windows och lägga till östasiatiska språk eller andra språk där komplicerade skriftsystem används.