De taal van Chrome wijzigen en webpagina's vertalen

Je kunt de taal wijzigen die Chrome gebruikt en webpagina's in Chrome laten vertalen.

Webpagina's vertalen in Chrome

Als je een pagina tegenkomt die is geschreven in een taal die je niet begrijpt, kun je Chrome gebruiken om de pagina te vertalen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een webpagina die is geschreven in een andere taal.
  3. Klik bovenaan op Vertalen.
  4. Chrome vertaalt de webpagina nu eenmalig.

Werkt dit niet? Probeer de webpagina te vernieuwen. Als het nog steeds niet werkt, klik je met de rechtermuisknop ergens op de pagina. Klik vervolgens op Vertalen naar het [taal].

De standaard vertaalinstellingen wijzigen

Standaard biedt Chrome aan om pagina's te vertalen die zijn geschreven in een taal die je niet begrijpt.

Belangrijk: Als je vertaalsuggesties wilt in- of uitschakelen, bekijk je meer informatie over hoe je talen beheert op je Chromebook.

Vertaling opvragen of vertaling uitschakelen

Je kunt bepalen of Chrome aanbiedt om webpagina's te vertalen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder Talen op Taal.
  5. Vink het selectievakje 'Aanbieden om pagina's te vertalen die in een voor jou onbekende taal zijn' aan of uit.

Vertaling in- of uitschakelen voor een specifieke taal

Je kunt bepalen of Chrome aanbiedt om webpagina's te vertalen naar een specifieke taal.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder Talen op Taal.
  5. Klik op Meer Meer naast de taal die je wilt gebruiken.
    • Als de taal niet wordt weergegeven, klik je op Talen toevoegen om deze toe te voegen.
  6. Schakel Aanbieden pagina's te vertalen in deze taal in of uit.

De taal van je Chrome-browser wijzigen

Je kunt Chrome instellen om alle instellingen en menu's te tonen in de gewenste taal. Deze optie is alleen beschikbaar op Windows-computers.

Belangrijk: Als je talen voor webcontent wilt toevoegen of verwijderen op je Chromebook, bekijk je meer informatie over hoe je talen beheert.

Gebruik je Mac of Linux? Chrome wordt automatisch weergegeven in de standaard systeemtaal voor je computer.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder Talen op Taal.
  5. Klik op Meer Meer naast de taal die je wilt gebruiken.
    • Als je de taal niet ziet, klik je op Talen toevoegen om deze toe te voegen.
  6. Klik op Google Chrome weergeven in deze taal
    • Deze optie is alleen beschikbaar op Windows-computers.
  7. Start Chrome opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Schrijven in een niet-ondersteunde taal

Als je moet schrijven in een taal die je computer niet ondersteunt, kun je de Chrome-extensie Google Transcript gebruiken.

Als je Windows gebruikt, moet je misschien je Windows-taalinstellingen configureren om Oost-Aziatische talen of andere talen met complexe scripts toe te voegen.