Oversett sider og bytt Chrome-språk

Du kan bruke Chrome til å oversette sider. Du kan også bytte foretrukket språk i Chrome.

Oversett sider i Chrome

Du kan bruke Chrome til å oversette sider til andre språk.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til en side du vil oversette.
  3. Til høyre for adressefeltet velger du Oversett .
    • Du kan høyreklikke hvor som helst på siden og velge Oversett til [språk].
  4. Velg språket du vil bruke.
    • Hvis Oversetter ikke fungerer, laster du inn nettsiden på nytt.

Tips:

Oversett den markerte teksten

Du kan oversette en del av en side.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til en side du vil oversette.
  3. Marker teksten du vil oversette.
  4. Høyreklikk på den markerte teksten.
  5. Velg Oversett den markerte teksten til [språk].
Tips: For å endre hvilket språk teksten blir oversatt til, velg Mer Organiser og så Velg et annet språk og så nedoverpilen Pil ned.

Endre standardinnstillingene for oversetting av sider

Du kan bruke Chrome til å oversette sider basert på innstillingene dine for foretrukket språk.

Viktig: For å slå oversettelsesforslag på eller av på Chromebook, finn ut hvordan du administrerer språkene på Chromebooken.

Slå oversettelse på eller av

Kontroller om Chrome skal tilby å oversette sider.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Språk til venstre.
  4. Under «Google Oversetter» slår du Bruk Google Oversetter på eller av.

Endre foretrukket språk for oversettelser

Du kan velge språket som Chrome oversetter siden til.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Språk til venstre.
  4. Velg Oversett til dette språket under «Google Oversetter».
  5. Velg språket du ønsker, på listen over språk.

Legg til foretrukne språk

Hvis siden er på mer enn ett språk, vises det foretrukne språket ditt først.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Språk til venstre.
  4. Velg Legg til språk under «Foretrukne språk».
  5. Velg språkene du vil legge til.
  6. Velg Legg til.
  7. Slik gjør du følgende:
    • Endre rekkefølgen på språkene: Ved siden av språket du vil flytte, velger du Mer Merog så Flytt ned.
    • Fjern et språk: Ved siden av språket du vil fjerne, velger du Mer Merog så Fjern.

Administrer listen over språk som oversettes automatisk

Du kan kontrollere hvilket språk Chrome automatisk oversetter.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Språk til venstre.
  4. Under «Google Oversetter», ved siden av «Oversett disse språkene automatisk», velger du Legg til språk.
  5. Velg språkene du vil legge til.
  6. Velg Legg til.
  7. For å fjerne et språk, velg Fjern ved siden av språket du vil fjerne.

Administrer listen over språk som aldri skal oversettes

Du kan velge hvilke språk du vil at Chrome aldri skal tilby å oversette.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Språk til venstre.
  4. Velg Legg til språk ved siden av «Tilby aldri å oversette disse språkene» under «Google Oversetter».
  5. Velg språkene du vil legge til.
  6. Velg Legg til.
  7. For å fjerne et språk, velg Fjern ved siden av språket du vil fjerne.

Endre språket i Chrome-nettleseren

På Windows-datamaskiner kan du angi at Chrome skal vise alle innstillinger og menyer på det språket du foretrekker.

Viktig:

1. Åpne Chrome på Windows-datamaskinen du bruker.
  2. Velg Mer Mer og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Språk til venstre.
  4. Under «Foretrukne språk» velger du Mer Mer ved siden av språket du vil bruke.
    • Hvis det aktuelle språket ikke står på listen, kan du legge det til ved å klikke på Legg til språk.
  5. Velg Vis Google Chrome på dette språket.
    • Dette alternativet er bare tilgjengelig på Windows-datamaskiner.
  6. Start Chrome på nytt for å ta i bruk endringene.

Skriv på et språk som ikke støttes

Hvis du trenger å skrive på et språk datamaskinen din ikke støtter, kan du bruke Chrome-utvidelsen Google Inndataverktøy.

Hvis du bruker Windows, kan det hende at du må konfigurere språkinnstillingene i Windows for å legge til øst-asiatiske språk eller andre språk som bruker komplekse skrifttegn.