Använda Chrome i bilen med Google inbyggt

Om du vill använda Chrome i bilen måste du göra följande:

Logga in och synkronisera i Chrome

När du loggar in i Chrome med ditt Google-konto kan du få tillgång till din information på alla dina enheter och använda fler Chrome-funktioner.

Du måste använda ett profillås när du loggar in, aktiverar synkronisering eller använder autofyll. Med ett profillås kan du skydda dina personuppgifter i bilen.

Obs!

• Bara ett Google-konto per profil tillåts för Chrome med Google inbyggt i bilen. Om du vill byta konto loggar du ut och sedan in igen på enheten.
  • Om du tar bort profillåset kan synkroniserad data tas bort från enheten.
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar följt av Aktivera synkronisering.
  3. Välj det konto du vill använda.
  4. Tryck på Ja.
  5. Du kan ställa in profillås genom att trycka på Skapa ett profillås för bilen.
  6. Följ anvisningarna från biltillverkaren. Du kan välja något av följande:
    • Använda ett mönster
    • Använda en pinkod
    • Använda ett lösenord

Tips! Du hittar profillåset i enhetsinställningarna. Kontakta biltillverkaren om du vill ta bort låset. Läs mer om hur du ställer in ett lås på Android-enheten.

Logga ut och inaktivera synkronisering
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på ditt namn.
  4. Tryck på Logga ut och inaktivera synkronisering.
    • När du inaktiverar synkronisering och loggar ut loggas du även ut från andra tjänster från Google, som Gmail.
    • Du kan logga in igen utan att behöva aktivera synkronisering.

Så här raderar du synkroniserad information från Google-kontot:

1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Öppna chrome.google.com/sync.
  3. Scrolla till Rensa data och tryck på det.

Spara och autofyll adresser, betalningar eller lösenord

Du kan låta Chrome fylla i formulär automatiskt med sparade uppgifter, till exempel adresser eller betalningsuppgifter. När du anger uppgifter i ett nytt formulär online kanske du dessutom får frågan i Chrome om du vill att uppgifterna ska sparas i Google-kontot. Läs mer om hur du fyller i formulär automatiskt i Chrome.

Du kan även spara dina lösenord för olika webbplatser i Chrome. Läs mer om hur du hanterar lösenord i Chrome.

Obs!

• Gör följande om du vill synkronisera adresser, betalningar eller lösenord:
  • Du måste aktivera synkronisering för att hämta sparade adresser, betalningar eller lösenord.
  • Om du tar bort profillåset kan synkroniserad data tas bort från enheten.
  • Du måste ställa in ett profillås för att spara lösenord eller betalningar lokalt.
Hitta sparade adresser, betalningar eller lösenord i inställningarna
  1. Öppna Chrome på Android-enheten Chrome.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger om adressfältet följt av Inställningar.
    • Välj mellan följande:
      • Lösenordshantering
      • Betalningsmetoder
      • Adresser och annat

Tips! Om du vill hitta eller autofylla sparade uppgifter kan du bli ombedd att autentisera dig igen eller använda profillåset.