Chrome gebruiken in je auto met Google ingebouwd

Als je Chrome in je auto wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

Inloggen en synchroniseren in Chrome

Als je bij Chrome inlogt met je Google-account, kun je op al je apparaten bij je gegevens komen en aanvullende Chrome-functies gebruiken.

Je moet een profielvergrendeling gebruiken als je inlogt, synchronisatie aanzet of automatisch invullen gebruikt. Met een profielvergrendeling bescherm je je persoonsgegevens in de auto.

Belangrijk:

• Chrome in je auto met Google ingebouwd staat maar één Google-account per profiel toe. Als je tussen accounts wilt schakelen, moet je uitloggen en dan weer inloggen bij je apparaat.
  • Als je de profielvergrendeling verwijdert, kunnen je gesynchroniseerde gegevens van het apparaat worden verwijderd.
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen en dan Synchronisatie aanzetten.
  3. Kies het account dat je wilt gebruiken.
  4. Tik op Ja, is goed.
  5. Tik op Profielvergrendeling voor auto instellen om de profielvergrendeling in te stellen.
  6. Volg de instructies van de fabrikant van je voertuig. Je kunt een van de volgende opties kiezen:
    • Code gebruiken
    • Pincode gebruiken
    • Wachtwoord gebruiken

Tip: Je vindt je profielvergrendeling in de apparaatinstellingen. Neem contact op met de fabrikant van je voertuig om de vergrendeling te verwijderen. Meer informatie over hoe je een vergrendeling instelt op je Android-apparaat

Uitloggen en synchronisatie uitzetten
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op je naam.
  4. Tik op Uitloggen en synchronisatie uitzetten.
    • Als je synchronisatie uitzet en uitlogt, word je ook uitgelogd bij andere Google-services, zoals Gmail.
    • Je kunt opnieuw inloggen zonder synchronisatie aan te zetten.

Zo verwijder je gesynchroniseerde gegevens uit je Google-account:

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar chrome.google.com/sync.
  3. Scroll naar Gegevens wissen en tik erop.

Adressen, betalingsgegevens of wachtwoorden opslaan en automatisch invullen

Je kunt Chrome automatisch formulieren laten invullen met opgeslagen gegevens, zoals adressen of betalingsgegevens. Als je online gegevens in een nieuw formulier invult, kan Chrome je vragen of je deze wilt opslaan in je Google-account. Meer informatie over hoe je formulieren automatisch invult in Chrome

Je kunt je wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome. Meer informatie over hoe je je wachtwoorden beheert in Chrome

Belangrijk:

• Als je adressen, betalingsgegevens of wachtwoorden wilt synchroniseren, moet je:
  • Zet synchronisatie aan om opgeslagen adressen, betalingen of wachtwoorden op te halen.
  • Als je de profielvergrendeling verwijdert, kunnen je gesynchroniseerde gegevens van het apparaat worden verwijderd.
  • Als je wachtwoorden of betalingen lokaal wilt opslaan, moet je een profielvergrendeling instellen.
Opgeslagen adressen, betalingsgegevens of wachtwoorden vinden in de instellingen
  1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven in de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
    • Kies uit de volgende opties:
      • Wachtwoordmanager
      • Betaalmethoden
      • Adressen en meer

Tip: Als je opgeslagen informatie wilt vinden of automatisch invullen, wordt je misschien gevraagd je profiel opnieuw te laten verifiëren of je profielvergrendeling te gebruiken.