Lomakkeiden automaattinen täyttäminen Chromessa

Voit antaa Chromen täyttää lomakkeita automaattisesti tallennetuilla tiedoilla, esimerkiksi osoitteilla ja maksutiedoilla. Kun lisäät tietoja uudelle lomakkeelle, Chrome saattaa myös kysyä, haluatko tallentaa ne Google-tilille.
Chrome ei koskaan jaa tietojasi ilman lupaasi. Katso, miten Google Chrome tallentaa ja suojaa credit-korttien tiedot.
Jos haluat tallentaa salasanatietosi Chromeen, katso kuinka voit ylläpitää tallennettuja salasanoja
Jos sinulla on ongelmia tallennettujen tietojen kanssa, katso miten voit korjata Chromeen tallennettujen tietojen ongelmia.

Maksu- ja osoitetietojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen Chromessa

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Maksutavat Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja Osoitteet ja muita tietoja.
  3. Näin lisäät, muokkaat tai poistat tietoja:
    • Lisääminen: Valitse Maksutavat- tai Osoitteet-kohdasta Lisää
    • Muokkaaminen: Valitse kortin tai osoitteen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse kortin tai osoitteen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista

Jos muokkaat osoitetta tai lisäät tai poistat sen ja olet kirjautuneena Chromeen Google-tilillä, muutokset näkyvät muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut Chromeen samalla tilillä.

Jos maksutapa on tallennettu Google Payhin, sinun on muokattava sitä tai poistettava se Google Paysta.

Lyhytnimen antaminen maksutavalle Chromessa

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Maksutavat Maksutavat .
  3. Valitse Maksutavat-osiosta aiemmin lisätyn kortin kohdalta Lisää tai Muokkaa.
  4. Valitse alareunasta Kortin lyhytnimi
  5. Lisää kortille lyhytnimi. Lyhytnimi näkyy, kun valitset lomakkeen, jolla käytät tallennettua maksutapaa.

Vinkkejä:

• Jos nimeät maksutavan uudelleen, se näkyy, kun valitset tallennettua maksutapaa käyttävän lomakkeen.
  • Chromen maksutapojen lyhytnimet eivät siirry Google Payhin. Jos tallennat maksutiedot Google Payhin, sinun on päivitettävä ne erikseen.

Maksutietojen tallentaminen Google Payhin

Jos olet kirjautuneena Chromeen ja lisäät maksutavan tiedot verkkolomakkeelle, Chrome saattaa kysyä, haluatko tallentaa maksutiedot Google Payhin. Jos hyväksyt pyynnön, maksutietosi tallennetaan Google Payhin. Jos Google Pay ei tue maksutapaasi, Chrome voi ehdottaa sen tallentamista laitteellesi.

Google Payhin tallennetut maksutavat näkyvät ehdotuksina useimmilla verkkolomakkeilla.

Jos Chrome ei ehdota maksutietojen tallentamista Google Payhin, katso miten voit korjata tallennettujen maksutietojen ongelmia.

Tip: If you enroll a virtual card in autofill in Chrome, it appears as a suggested payment method in forms. You can either enter the virtual card CVV or verify your identity with your phone, such as with your fingerprint.
Credit-kortin muokkaaminen tai poistaminen Google Payssa
  1. Siirry osoitteeseen wallet.google.com.
  2. Valitse Maksutavat.
  3. Etsi muokattava tai poistettava kortti.
    • Muokkaaminen: Valitse kortin alapuolelta Muokkaa.
    • Poistaminen: Valitse kortin alapuolelta Poista.
Maksutietojen Google Payhin tallentamisen lopettaminen

Näin lopetat maksutietojen synkronoinnin Google Payhin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Sinä ja Google ja sitten Synkronointi ja Google-palvelut.
  4. Valitse Synkronointi-kohdasta Valitse, mitä synkronoit.
  5. Poista käytöstä Synkronoi kaikki.
  6. Poista käytöstä Maksutavat ja osoitteet Google Paysta.

Jos olet kirjautunut sisään, mutta synkronointia ei ole otettu käyttöön, Chrome voi silti ehdottaa maksutietojen tallentamista Google Payhin.

Kun kirjaudut Google-tilillesi Gmailin tai muun Google-palvelun kautta, sinut kirjataan sisään Chromeen automaattisesti. Jos et halua koskaan kirjautua Chromeen, voit poistaa Chromeen kirjautumisen käytöstä.

Jos Chrome ei enää ehdota kortin tallentamista, lue lisää Chromeen tallennettujen tietojen ongelmankorjauksesta.
Tiliotteella näkyy "GOOGLE *TEMPORARY HOLD"
Kun lisäät tai tallennat kortin automaattisesti Chromeen, Google saattaa tehdä credit-korttivahvistuksen pienellä summalla. Tämä on turvatoimi, jolla varmistetaan, että olet kortin laillinen omistaja. Google peruu valtuutuksen pian.

Maksu- ja yhteystietojen Chromeen tallentamisehdotusten lopettaminen

Voit pyytää, että Chrome ei tallenna maksutietojasi ja yhteystietojasi laitteellesi eikä ehdota tietojen tallentamista.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse yläreunan Henkilöt-kohdasta Maksutavat Maksutavat tai Osoitteet ja muita tietoja Osoitteet ja muita tietoja.
    • Jos haluat lopettaa maksutietojen tallentamisen, laita Tallenna ja täytä maksutavat pois päältä.
    • Jos haluat lopettaa osoitteiden ja yhteystietojen tallentamisen, laita Tallenna ja täytä osoitteet pois päältä.
Jos haluat lopettaa salasanojen tallentamisen Chromeen, lue ohjeet tallennettujen salasanojen ylläpitoon.

Korttien turvakoodien ylläpito Chromessa

Kun lisäät maksutiedot kauppiaan sivustolle ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään, haluatko tallentaa maksutietojen lisäksi myös turvakoodin. Tallennuksen jälkeen turvakoodi ja maksutiedot täytetään automaattisesti, kun teet ostoksen verkossa.

Turvakoodien tallentamisen laittaminen pois päältä

1. Avaa Chrome tietokoneella.

2. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset ja sitten Automaattinen täyttö ja sitten Maksutavat Maksutavat.
  3. Laita asetus päälle tai pois päältä "Tallenna turvakoodit" ‐kohdasta.

Vinkki: Kun laitat asetuksen pois päältä, kaikkien korttien tallennetut turvakoodit poistetaan Google-tililtäsi ja laitteiltasi eikä uusia turvakoodeja tallenneta.

Turvakoodien muokkaaminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset ja sitten Automaattinen täyttö ja sitten Maksutavat Maksutavat.
    • Voit päivittää Google-tilillesi tallennetun kortin turvakoodin kahdella tavalla:
      • Kun teet ostoksen kauppiaan verkkosivustolla Chromessa, lisää kortin tiedot ja uusi turvakoodi. Chrome tunnistaa päivitetyn turvakoodin ja näyttää kehotteen, jossa kysytään, haluatko tallentaa turvakoodin. Valitse "Tallenna".
      • Poista kortti osoitteessa wallet.google.com. Tee sitten samalla kortilla ostoksia Chromessa. Tallenna kortti uudelleen pyydettäessä. Tällä kertaa se tallennetaan turvakoodin kanssa.
    • Jos kortti on tallennettu vain yhdelle laitteelle, voit päivittää turvakoodin valitsemalla kortin oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.

Vinkki: Jos haluat muokata turvakoodeja, varmista, että "Tallenna turvakoodit" ‐asetus on päällä.

Turvakoodien poistaminen
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset ja sitten Automaattinen täyttö ja sitten Maksutavat Maksutavat.

Näin poistat kaikkien korttien turvakoodit laitteiltasi ja Google-tililtäsi:

1. Valitse Poista tallennetut turvakoodit ja sitten Poista.

Näin poistat vain yhdelle laitteelle tallennettujen korttien turvakoodit:

1. Valitse kortin vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Poista turvakoodi.
  3. Klikkaa Tallenna.

Jos lisäät, muokkaat tai poistat turvakoodeja ja olet kirjautuneena Chromeen Google-tilillä, tekemäsi muutokset näkyvät muilla laitteilla, joilla olet kirjautunut Chromeen samalla tilillä.

"Vahvista aina, kun käytössä on automaattinen täyttö" ‐asetuksen muuttaminen

Tärkeää: Tämä on laitetason asetus. Sinun on laitettava se päälle kaikille laitteille, joilla haluat sen olevan käytössä.

Jos haluat estää muita käyttämästä maksutietojasi, kun jaat laitteen, ota automaattisen täytön yhteydessä tehtävä vahvistus käyttöön. Asetuksen avulla voit parantaa turvallisuuttasi ja suojautua vilpillisiltä toiminnalta.

"Vahvista aina, kun käytössä on automaattinen täyttö" ‐asetuksen laittaminen päälle tai pois päältä
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Maksutavat Maksutavat.
  3. Laita päälle Vahvista aina, kun käytössä on automaattinen täyttö.
"Vahvista aina, kun käytössä on automaattinen täyttö" ‐asetukseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos asetus on harmaa etkä voi laittaa sitä päälle, tarkista nämä asiat:

• Laitteessa on näytön lukitus. Jos haluat käyttää tätä asetusta, varmista, että otat näytön lukituksen käyttöön.
  • "Tallenna ja täytä maksutavat" on päällä.
Vinkki: Kun asetus on pois päältä, maksutapasi todennetaan ajoittain turvallisuussyistä.

Jos Chrome ei ehdota tallennettuja tietoja

• Varmista, että olet tallentanut tiedot, jotka eivät täyty automaattisesti: Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  • Sivusto ei ehkä ole tarpeeksi turvallinen, jotta nämä tiedot saataisiin Chromesta.
  • Jos sivusto on turvallinen, Chrome ei välttämättä havaitse tiettyjä lomakkeen kenttiä.

Automaattisesti täytettyjen lomaketietojen poistaminen Chromessa

Näin poistat Chromeen tallennettuja osoitteita, maksutapoja tai muita tietoja samalla kertaa:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Poista selausdata.
  4. Valitse ajanjakso, kuten "Viime tunti" tai "Koko historia".
  5. Valitse Lisäasetukset-kohdasta Automaattisesti täydennetyt lomaketiedot.

Tämä tapa ei poista Google Payhin tallennettuja kortteja ja osoitteita. Katso, miten voit poistaa maksutavan Google Paysta.

Muita lähteitä