Använda läsläget på sidopanelen

Anpassa din läsupplevelse i Chrome med läsläget. Den här funktionen finns på sidopanelen och hjälper dig att

• fokusera lättare på text
  • minska störningsmoment från bilder och videor på skärmen
  • välja alternativa typsnitt och teckenstorlekar
  • justera tecken- och radavstånd
  • välja bakgrundsfärg.

Obs! De här inställningarna gäller endast texten du vill läsa på sidopanelen. De gäller inte övrigt innehåll i Chrome eller allmänna webbplatser.

Hantera läsläget

När du använder läsläget på sidopanelen kan du justera inställningarna för teckensnitt så att det blir lättare att läsa.

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Öppna en webbplats med text som du vill läsa.
  3. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Fler verktyg följt av Läsläge.
  4. Använd verktygsfältet under Läsläge för att göra följande:
    • Justera teckensnittet: Välj nedåtpilen Nedåtpil.
    • Justera teckenstorleken: Välj för att öka teckenstorleken och för att minska den.
    • Ändra bakgrundsfärgen för läsläget: Välj .
    • Ändra radavståndet: Välj .
    • Ändra teckenavståndet: Välj .

Tips! Om du vill fästa läsläget väljer du Fäst i verktygsfältet Pin högst upp i sidopanelen.