Bruk lesemodus i sidepanelet

Tilpass leseopplevelsen din i Chrome med Lesemodus. Denne funksjonen er praktisk plassert i sidepanelet og hjelper deg med å

• gjøre det enklere å fokusere på tekst
  • redusere forstyrrelser fra bilder og videoer på skjermen
  • velge alternative skrifttyper og skriftstørrelser
  • justere bokstav- og setningsavstanden
  • velge bakgrunnsfarge

Viktig: Disse innstillingene gjelder bare for teksten du vil lese i sidepanelet. De gjelder ikke for annet innhold i Chrome eller for generelle nettsteder.

Administrer lesemodus

Når du bruker Lesemodus i sidepanelet, kan du justere skriftinnstillingene for å gjøre det lettere å lese.

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til et nettsted med tekst du vil lese.
  3. Øverst til høyre velger du Mer Mer og så Flere verktøy og så Lesemodus.
  4. Under «Lesemodus» kan bruke verktøylinjen til å:
    • Justere skrifttypen: Velg nedoverpilen Pil ned.
    • Justere skriftstørrelsen: Velg for å øke skriftstørrelsen og for å redusere den.
    • Endre bakgrunnsfargen for lesemodus: Velg .
    • Endre avstanden mellom setninger: Velg .
    • Endre avstanden mellom bokstaver: Velg .

Tips:For å feste Lesemodus, velg Fest til verktøyraden Pin øverst til høyre i sidepanelet.