Avainkoodien ylläpitäminen Chromessa

Avainkoodin avulla voit kirjautua helposti ja turvallisesti sormenjäljellä, kasvojen skannauksella tai näytön lukituksen avaustavalla. Avainkoodit ovat helppo ja turvallinen tapa kirjautua sekä Google-tilillesi että sinulle tärkeille sivustoille ja sovelluksiin — ilman salasanaa. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sivustolle avainkoodilla tai luomaan sellainen tilin turvallisuuden parantamiseksi.

Lue, miten voit kirjautua sisään avainkoodilla salasanan sijaan.

Vinkki: Avainkoodit on kehitetty toimialan standardien mukaan, joten niitä voi käyttää useilla alustoilla.

Lisätietoa avainkoodeista

Avainkoodien ja salasanojen ero on se, että avainkoodit ovat salausavaimia. Avainpari koskee tiettyä verkkosivustoa. Toinen puoli jaetaan verkkosivustolle ja toinen puoli on yksityinen, ja se tallennetaan laitteellesi tai salasanoihin. Tämä teknologia käyttää turvallisesti luotua koodia, jonka avulla pääsysi verkkosivustoille tai sovelluksiin voidaan todentaa salasanan sijaan (salasana voidaan varastaa tai vuotaa).

Avainkoodien etuja:

• Sinun ei tarvitse muistaa kirjain‑, numero‑ ja merkkisarjaa.
  • Voit kirjautua laitteille, jotka käyttävät sormenjälki- tai kasvojentunnistusteknologiaa.
  • Voit käyttää avainkoodeja eri käyttöjärjestelmissä ja selainten ekosysteemissä, sekä verkkosivustoilla ja sovelluksissa.
  • Avainkoodit ovat niin vahvoja, ettei niitä voi arvata tai käyttää uudelleen, joten ne ovat turvassa hakkereilta.
  • Avainkoodit yhdistetään sovellukseen tai verkkosivustoon, jolle ne on luotu, joten sinua ei voi koskaan huijata käyttämään koodia vilpilliseen sovellukseen tai verkkosivustolle.
  • Google Salasanojen avainkoodit ovat saatavilla kaikissa Android-sovelluksissa.

Avainkoodien käyttö

Voit tallentaa avainkoodeja laitteillesi. Prosessi vaihtelee eri käyttöjärjestelmissä, eikä se välttämättä ole käytettävissä kaikissa järjestelmissä.

Avainkoodien tallentaminen Windowsissa

Jos käytössäsi on Windows 10 tai uudempi, voit käyttää avainkoodeja. Sinun täytyy ottaa Windows Hello käyttöön, jotta voit tallentaa avainkoodeja. Windows Hello ei tällä hetkellä tue synkronointia tai varmuuskopiointia, joten avainkoodit tallennetaan vain tietokoneellesi. Jos tietokoneesi katoaa tai käyttöjärjestelmä asennetaan uudelleen, et voi palauttaa avainkoodeja.

Tietokoneellasi on oltava Windows 11, 22H2-versio tai uudempi, jotta voit käyttää avainkoodien ylläpitoa ja niiden automaattista täyttöä.

Avainkoodien ylläpito Windowsissa
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Ylläpidä avainkoodeja.

Vinkki: Ylläpidä avainkoodeja ‐vaihtoehto näkyy vain, jos olet luonut vähintään yhden avainkoodin.

Avainkoodien tallentaminen macOS:ään

Voit tallentaa avainkoodeja Chrome-profiiliisi, jossa ne suojataan macOS-avainnipulla.

Tärkeää: Chrome ei voi tallentaa iCloud-avainnippuun tallennettuja avainkoodeja tai käyttää niitä. Jos tietokoneesi katoaa tai Chrome-profiili poistetaan, et voi palauttaa avainkoodeja.

Avainkoodien ylläpito macOS:ssä
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  3. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Ylläpidä avainkoodeja.

Vinkki: Ylläpidä avainkoodeja ‐vaihtoehto näkyy vain, jos olet luonut vähintään yhden avainkoodin.

Avainkoodien tallentaminen suojausavaimella

Voit käyttää suojausavainta koodien tallennukseen.

Tärkeää: Suojausavaimiin tallennettuja koodeja ei varmuuskopioida. Jos kadotat tai nollaat suojausavaimen, et voi palauttaa avainkoodeja.

Avainkoodien käyttäminen toisella laitteella

Voit luoda ja käyttää avainkoodeja toisella laitteella käyttämällä Chromea tietokoneella. Avainkoodit pysyvät toisella laitteella.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry sen sivuston kirjautumissivulle, jolle haluat kirjautua.
  3. Kun sinua pyydetään käyttämään avainkoodia, valitse Toinen laite.
    • Sinun on ehkä valittava Kokeile toista tapaa.
  4. Skannaa QR-koodi Android- tai iOS-laitteella.

Vinkki: Kun olet skannannut QR-koodin Android-laitteella, voit valita, että se muistaa tietokoneesi. Jos teet niin, Android-laite näkyy tietokoneella, kun tarvitset avainkoodia. Kun valitset tämän, saat laitteelle ilmoituksen henkilöllisyyden todentamisesta.