Personlig tilpasning af effektiviteten i Chrome

Med effektivitetsindstillingerne i Chrome kan du:

• Hjælpe aktive faner med at køre problemfrit
  • Undgå, at bestemte websites deaktiveres
  • Forlænge din computers batteritid
  • Søge hurtigere

Vigtigt! Du kan ikke personligt tilpasse effektiviteten af Chrome på mobilenheder med iOS og Android. Se, hvordan du ellers kan gøre Chrome hurtigere.

Aktivér eller deaktiver Hukommelsessparefunktion

Chrome deaktiverer faner, du ikke bruger i øjeblikket, for at spare på computerens hukommelse og hjælpe til, at aktive faner kører uden problemer. Når du går til en inaktiv fane, genindlæses den automatisk.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Vælg Effektivitet til venstre.
  4. Slå Hukommelsessparefunktion til eller fra.

Tips!

• Vær med til at sikre, at dine aktive video- og spilfaner kører problemfrit, ved at aktivere Hukommelsessparefunktion.
  • Nogle indstillinger og aktiviteter på din computer kan forhindre deaktivering af faner.
    • Aktiv lyd eller video (afspilning eller opkald)
    • Deling af skærm
    • Notifikationer på en side
    • Aktive downloads
    • Delvist udfyldte formularer
    • Fastgjorte faner
    • Forbundne enheder (USB eller Bluetooth)
Sørg for, at bestemte websites er aktive

Hvis du vil undgå, at et website deaktiveres, skal du føje det til ekskluderingslisten "Sørg for, at disse websites altid er aktive".

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Vælg Effektivitet til venstre.
  4. Vælg Tilføj til højre for "Sørg for, at disse websites altid er aktive".
  5. Herfra har du 2 valgmuligheder:
    • Tilføj aktuelle websites: Vælg blandt tilgængelige websites, der i øjeblikket er åbne på en fane.
      1. Markér afkrydsningsfeltet til venstre for det website, du vil tilføje, og klik på Tilføj.
      2. Vælg Annuller for at gå tilbage.
    • Tilføj websites manuelt
      1. Angiv webadressen.
      2. Vælg Tilføj.
      3. Vælg Annuller for at gå tilbage.

Tip! Webadressens format for politikken for manuel ekskludering af websites er: [scheme://][.]host[:port][/path][@query].

Her er nogle eksempler på, hvordan du tilføjer websites manuelt, hvis du vil oprette en ekskludering til:

• Hele domæner og underdomæner: Ekskluder webadresseskemaet. Eksempel: google.com matcher og forhindrer deaktivering af underdomæner såsom drive.google.com og calendar.google.com.
  • Specifikke domæner, men ikke underdomæner: Medtag et punktum (.) før webadressehosten. Eksempel: .google.com matcher ikke og forhindrer derfor deaktivering af underdomæner såsom www.google.com, drive.google.com og calendar.google.com.
  • Specifik undermappe: Medtag webadressestien. Eksempel: www.google.com/finance matcher og forhindrer deaktivering af alle Google Finans-sider, men den forhindrer ikke deaktivering af de primære sider for www.google.com.
  • Komponenter for webadressehost og forespørgselskomponenter: Stjerner (*) kan bruges som jokertegn. Eksempel: https://* matcher og forhindrer deaktivering af alle HTTPS-websites, og youtube.com/watch?v=* matcher og forhindrer deaktivering af YouTube-videoer.
    • Jokertegn som et match for præfikser, suffikser eller understrenge i komponenten for webadressehosten understøttes ikke. Eksempel: *oogle.com eller google.com/* matcher ikke og forhindrer derfor deaktivering.
Slå Energisparefunktion til eller fra

Chrome reducerer enhedens billedtagningshastighed og andre opgaver i baggrunden for at forlænge enhedens batteritid. Når energisparefunktionen er aktiveret, anvendes den automatisk, når enheden ikke er sluttet til en strømkilde, eller når batteriniveauet er lavt. Energisparefunktionen anvendes ikke, når din enhed er tilsluttet en strømkilde.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Vælg Effektivitet til venstre.
  4. Slå Energisparefunktion til eller fra.
  5. Vælg den ønskede indstilling.

Tips!

• Hvis du skal på en lang tur eller flyrejse, kan du aktivere Energisparefunktion for at forlænge batteritiden på din enhed.
  • Når energisparefunktionen er aktiveret, kan du opleve ændringer i spil- og videoeffektiviteten.
  • Energisparefunktion er tilgængelig på Windows-, Mac- og ChromeOS-enheder, hvor der er installeret et batteri.
Slå Forudindlæs sider til eller fra

Chrome forudindlæser sider, du måske vil besøge, så du kan søge hurtigere. Chrome kan bruge cookies til at forudindlæse side hurtigere, hvis du tillader cookies, og kan kryptere og sende sider via Google for at skjule din identitet for websites. Få flere oplysninger om cookies.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Indstillinger.
  3. Vælg Effektivitet til venstre.
  4. Slå Forudindlæs sider til eller fra.
  5. Vælg den ønskede indstilling.

Tips!

• Hvis du vil forudindlæse nogle af de sider, du sandsynligvis vil besøge, skal du vælge Standardforudindlæsning.
  • Hvis du vil forudindlæse endnu flere sider, som du sandsynligvis vil besøge, skal du vælge Udvidet forudindlæsning.