Instellingen voor websitecontent aanpassen

In uw instellingen voor content kunt u aangeven hoe Chrome moet omgaan met bijvoorbeeld cookies, afbeeldingen en Flash-media. Deze instellingen bepalen welke content websites aan u kunnen laten zien en welke informatie ze kunnen gebruiken terwijl u browst.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op het type content dat u wilt updaten.
    • Cookies. Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die u bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan. Meer informatie over het beheren van cookies.
    • Afbeeldingen. Afbeeldingen worden standaard toegestaan.
    • JavaScript. JavaScript wordt gebruikt om sites interactiever te maken.
    • Handlers. Chrome staat toe dat webservices vragen of u ze wilt gebruiken om bepaalde links te openen. Bepaalde links kunnen bijvoorbeeld een e-mailprogramma openen. Als u Gmail of Hotmail gebruikt, kan de site met deze instelling links verwerken waarmee anders een programma buiten uw browser wordt geopend.
    • Flash. Met de Adobe Flash-plug-in kunt u audio- en videocontent afspelen. Chrome vraagt u standaard of u Flash wilt uitvoeren wanneer u een pagina met Flash bezoekt. Meer informatie over het gebruik van Flash.
    • Pop-ups. Pop-ups worden standaard geblokkeerd, zodat ze niet automatisch worden weergegeven. Meer informatie over het beheren van pop-ups.
    • Locatie. Chrome vraagt u standaard of een site uw exacte locatiegegevens mag bekijken. Meer informatie over het delen van uw locatie.
    • Meldingen. Sommige websites, zoals Google Agenda, kunnen meldingen weergeven op het bureaublad van uw computer. Chrome vraagt u standaard of een site meldingen mag weergeven. Meer informatie over meldingen.
    • Microfoon. Sommige sites vragen mogelijk toegang tot uw camera en microfoon. Meer informatie over het gebruik van camera's en microfoons.
    • Camera. Sommige sites vragen mogelijk toegang tot uw camera en microfoon. Meer informatie over het gebruik van camera's en microfoons.
    • Plug-intoegang zonder sandbox. Sommige sites hebben plug-ins nodig zodat ze u dingen kunnen laten doen zoals video's streamen of software installeren. Chrome vraagt u standaard of een plug-in van een site de sandbox van Chrome mag omzeilen om toegang tot uw computer te krijgen.
    • Automatische downloads. Als u vanaf een site meerdere bestanden wilt downloaden, kunt u ervoor kiezen deze automatisch te downloaden.
    • Volledige controle voor MIDI-apparaten. Sommige websites willen SysEx-berichten (System Exclusive) gebruiken om volledige toegang te krijgen tot MIDI-apparaten (Musical Instrument Digital Interface).
    • USB-apparaten. U kunt verbinding maken tussen een website en een USB-apparaat. De website kan het apparaat dan beheren en informatie ervan registreren. Meer informatie over Chrome koppelen met USB-apparaten.
    • Synchronisatie op de achtergrond. Als uw computer offline gaat tijdens een taak (zoals het verzenden van een chatbericht of het uploaden van een foto), kunnen sommige sites de taak voltooien zodra de computer weer online is. De synchronisatie vindt plaats op de achtergrond, zelfs als u de website verlaat.
    • Zoomniveaus. U kunt instellen hoeveel u wilt inzoomen op bepaalde websites. Meer informatie over in- of uitzoomen.
    • Pdf-documenten. Chrome opent pdf-documenten standaard in de Chrome PDF Viewer. Als u de voorkeuren voor pdf-documenten van uw computer wilt gebruiken, vinkt u het selectievakje naast 'Pdf-bestanden openen in de standaard pdf-viewer-app' aan.
    • Beveiligde content. U kunt Chrome beveiligde content laten afspelen. In Windows of op Chromebooks kunt u sites toestemming geven om de nodige informatie over uw apparaat te bekijken. Meer informatie over beveiligde content.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.