Chromen turvallisuuden ylläpito

Voit selata verkkoa yksityisemmin ja turvallisemmin käyttämällä Chromen turvallisuusominaisuuksia, esim. turvatarkistusta ja selaussuojaa.
Vaarantuneet salasanat

Jos huomaat tililläsi tuntemattomia tapahtumia tai uskot, että salasanasi on vaarantunut, vaihda salasana välittömästi. Lue lisää vaarantuneen Google-tilin suojaamisesta.

Vaihda toisen sivuston salasana seuraamalla Chromessa olevia ohjeita. Lue lisää salasanojen ylläpidosta.

Selaussuojan suojaustasot
Kun Googlen selaussuoja on päällä, saat ilmoituksia haittaohjelmista, haitallisista laajennuksista, tietojenkalastelusta tai sivustoista, jotka ovat Googlen mahdollisesti vaarallisten sivustojen listalla. Lue lisää Selaussuojan suojaustason valitsemisesta.
Automaattiset Chrome-päivitykset
Jotta uusimmat tietoturvapäivitykset olisivat aina suojanasi, Chrome voi päivittyä automaattisesti uusimpaan selainversioon, kun uusi päivitys on saatavilla. Lue lisää Chromen päivittämisestä.
Salasanojen laitepohjainen salaus
Tärkeää: Varmista, että olet jo ottanut laitepohjaisen salauksen käyttöön. Katso, miten voit ottaa laitepohjaisen salauksen käyttöön.

Kun laitepohjainen salaus on käytössä, voit avata salasanan lukituksen Google-salasanallasi tai soveltuvan puhelimen tai tabletin näytön lukituksen avaustavalla. Tällainen salaus tarkoittaa, että vain sinulla on avain, jonka avulla voit avata salasanasi.

Turvatarkistuksen tekeminen Android-laitteella

Chromen turvallisuutta voi ylläpitää turvatarkistuksella. Turvatarkistus etsii seuraavia:
  • Vaarantuneet salasanat
  • Selaussuojan tila
  • Saatavilla olevat Chrome-päivitykset
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Turvatarkistus ja sitten Tarkista nyt.
  4. Jos Chrome löytää ongelmia:
    1. Napauta kohdetta, jossa ongelma on.
    2. Seuraa ohjeita näytöllä.
Laita Käytä aina suojattuja yhteyksiä päälle.

Jos sivuston URL-osoite sisältää HTTPS-yhteyden, se voi tarkoittaa, että yhteys on turvallinen. Yhteydet HTTPS:ää käyttäviin sivustoihin ovat turvallisempia kuin niihin, jotka eivät käytä sitä.

Kun laitat Käytä aina suojattuja yhteyksiä ‐asetuksen päälle, Chrome päivittää URL-osoitteet käyttämään HTTPS:ää ja näyttää varoituksen, ennen kuin siirryt sivustolle, joka ei tue sitä.

1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset ja sitten Yksityisyys ja turvallisuus.
  3. Laita suojaus-kohdasta Käytä aina suojattuja yhteyksiä päälle.

Vinkki: Kun olet lataamassa sivustoa, jonka URL-osoite ei käytä HTTPS:ää, näet osoitepalkissa Ei turvallinen ‐varoituksen.

Sivuston IP-osoitteen etsiminen suojatun yhteyden avulla

Kun käyt sivustolla, Chrome hakee sen isäntäpalvelimen IP-osoitteen. Tietosuojasi vuoksi Chrome salaa tietosi haun aikana, jos suojattu DNS-haku on päällä.

Suojattu DNS-haku on Chromessa oletuksena päällä ja automaattitilassa. Jos Chromella on vaikeuksia hakea sivuston tiedot tässä tilassa, ne haetaan suojaamattomassa tilassa.

Voit itse valita tähän käytettävän palvelun. Jos valitset palvelun itse, Chrome ei käytä salaamatonta tilaa oletuksena. Jos sinulla ongelmia tai näet esimerkiksi virheilmoituksen, voit tarkistaa palveluasetuksesi tai laittaa suojatun DNS-haun pois päältä. Virheilmoituksessa voidaan sanoa, että palvelimen IP-osoitetta ei löytynyt.

Tärkeää: Et voi käyttää Chromen suojattua DNS:ää, jos laitettasi hallitaan tai siinä on lapsilukko päällä.

Näin laitat suojatun DNS:n päälle tai pois päältä:
  1. Avaa Chrome Chrome Android-laitteella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestä ja sitten Asetukset ja sitten Yksityisyys ja turvallisuus.
  3. Valitse Suojaus-kohdasta Käytä suojattua DNS:ää.
  4. Laita Käytä suojattua DNS:ää päälle tai pois päältä.
  5. Valitse nykyinen tai toinen palveluntarjoaja.