Chromen turvallisuuden ylläpito

Voit selata turvallisemmin käyttämällä Chromen turvallisuusominaisuuksia, esim. turvatarkistusta ja HTTPS-First modea.

Vaarantuneet salasanat

Vaarantuneet salasanat ovat olleet mukana datavuodoissa kolmannen osapuolen verkkosivustoilla tai sovelluksissa. Vaihda vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian. Vaihda toisen sivuston salasana seuraamalla Chromessa olevia ohjeita.
Selaussuoja
Kun Selaussuoja on päällä, saat ilmoituksia haittaohjelmista, haitallisista laajennuksista, tietojenkalastelusta tai sivustoista, jotka ovat Googlen mahdollisesti vaarallisten sivustojen listalla. Lue lisää Selaussuojan käyttämisestä Chromessa.

Automaattiset Chrome-päivitykset

Jotta uusimmat tietoturvapäivitykset olisivat aina suojanasi, Chrome voi päivittyä automaattisesti uusimpaan selainversioon, kun uusi päivitys on saatavilla.

Salasanojen laitepohjainen salaus

Kun laitepohjainen salaus on käytössä, voit avata salasanan lukituksen Google-salasanallasi tai soveltuvan puhelimen tai tabletin näytön lukituksen avaustavalla. Tällainen salaus tarkoittaa, että vain sinulla on avain, jonka avulla voit avata salasanasi. Lue lisää laitepohjaisesta salauksesta.

Vinkki: Käynnistä Chrome päivityksen jälkeen näytön ohjeiden mukaisesti.

Turvatarkistuksen tekeminen Android-laitteella

Chromen turvallisuutta voi ylläpitää turvatarkistuksella. Turvatarkistus etsii seuraavia:
  • Vaarantuneet salasanat
  • Selaussuojan tila
  • Saatavilla olevat Chrome-päivitykset
  1. Avaa Chrome-sovellus Chrome Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Lisää Järjestä ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Turvatarkistus ja sitten Tarkista nyt.
  4. Jos Chrome löytää ongelmia:
    1. Napauta kohdetta, jossa ongelma on.
    2. Seuraa ohjeita näytöllä.

HTTPS-First moden laittaminen päälle

Yhteydet HTTPS:ää käyttäviin sivustoihin ovat turvallisempia kuin niihin, jotka eivät käytä HTTPS:ää. Kun laitat HTTPS-First moden päälle, Chrome yrittää ladata kaikki sivustot HTTPS:llä ja varoittaa, jos olet siirtymässä sivustolle, joka ei tue sitä.
  1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestäja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus.
  4. Valitse Suojaus.
  5. Laita Käytä aina suojattuja yhteyksiä päälle.
Vinkki: Kun olet lataamassa sivustoa, joka ei käytä HTTPS:ää, osoitepalkissa näkyy Ei turvallinen ‐varoitus.

Sivustojen suojattu IP-osoitehaku

Kun käyt sivustolla, Chrome hakee sen isäntäpalvelimen IP-osoitteen. Tietosuojasi vuoksi Chrome salaa tietosi haun aikana, jos suojattu DNS-haku on päällä.

Suojattu DNS-haku on Chromessa oletuksena päällä ja automaattitilassa. Jos Chromella on vaikeuksia hakea sivuston tiedot tässä tilassa, ne haetaan suojaamattomassa tilassa.

Voit itse valita tähän käytettävän palvelun. Jos valitset palvelun itse, Chrome ei käytä salaamatonta tilaa oletuksena. Jos sinulla ongelmia tai näet esimerkiksi virheilmoituksen, voit tarkistaa palveluasetuksesi tai laittaa suojatun DNS-haun pois päältä. Virheilmoituksessa voidaan sanoa, että palvelimen IP-osoitetta ei löytynyt.

Tärkeää: Et voi käyttää Chromen suojattua DNS:ää, jos laitettasi hallitaan tai siinä on lapsilukko päällä.
Näin laitat suojatun DNS:n päälle tai pois päältä:
  1. Avaa Chrome Chrome.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Järjestäja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Suojaus.
  4. Laita "Käytä suojattua DNS:ää" päälle tai pois päältä.
  5. Valitse nykyinen palveluntarjoaja tai oma vaihtoehto avattavasta valikosta.