Administrer Chrome-sikkerhed

Du kan få en mere privat og sikker browseroplevelse ved at bruge Chromes sikkerhedsfunktioner, f.eks. Sikkerhedstjek og Beskyttet browsing.
Kompromitterede adgangskoder

Hvis du bemærker en ukendt aktivitet på din konto eller har mistanke om, at din adgangskode er blevet kompromitteret, skal du straks ændre adgangskoden. Se, hvordan du beskytter en kompromitteret Google-konto.

Du kan ændre din adgangskode via et andet website ved at følge vejledningen i Chrome. Se, hvordan du administrerer adgangskoder.

Beskyttelsesniveauer for Beskyttet browsing
Med Google Beskyttet browsing modtager du underretninger om malware, usikre udvidelser, phishing eller websites, der er på Googles liste over potentielt usikre websites. Se, hvordan du vælger beskyttelsesniveau for Beskyttet browsing.
Automatiske Chrome-opdateringer
Google Chrome opdateres automatisk til den nyeste version af browseren, når den er tilgængelig på enheden, så du er beskyttet af de seneste sikkerhedsopdateringer. Se, hvordan du opdaterer Chrome.
Kryptering på enheden til adgangskoder
Vigtigt! Sørg for, at du allerede har konfigureret kryptering på enheden. Se, hvordan du konfigurerer kryptering på enheden.

Når kryptering på enheden er konfigureret, kan du bruge din Google-adgangskode eller skærmlåsen på kompatible telefoner eller tablets til at tilgå din adgangskode. Denne type kryptering indebærer, at du er den eneste, der har den nøgle, som giver adgang til dine adgangskoder.

Kør et sikkerhedstjek på en Android-enhed

Du kan administrere sikkerheden i Chrome ved hjælp af Sikkerhedstjek. Sikkerhedstjek søger efter:
  • Kompromitterede adgangskoder
  • Status for Beskyttet browsing
  • Tilgængelige Chrome-opdateringer
  1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Organiser og derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Sikkerhedstjek og derefter Tjek nu.
  4. Hvis Chrome registrerer nogen problemer:
    1. Tryk på elementet med problemet.
    2. Følg vejledningen på skærmen.
Aktivér Brug altid sikre forbindelser

Hvis et websites webadresse indeholder HTTPS, kan dette indikere, at der kan oprettes sikker forbindelse. Forbindelser til websites, der bruger HTTPS, er mere sikre end forbindelser til websites, der ikke bruger HTTPS.

Når du aktiverer Brug altid sikre forbindelser, opgraderer Chrome webadresser, så de anvender HTTPS, og viser en advarsel, før du besøger et website, der ikke understøtter dette.

1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Organiser og derefter Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed.
  3. Aktivér Brug altid sikre forbindelser under "Sikkerhed".

Tip! Når du er ved at indlæse et website, der ikke anvender HTTPS i webadressen, vises advarslen "Ikke sikker" i adresselinjen.

Brug en sikker forbindelse til at slå et websites IP-adresse op

Når du besøger et website, slår Chrome IP-adressen op for websitets hostserver. For at beskytte dig og dine personlige oplysninger krypterer Chrome dine oplysninger under opslagsprocessen, hvis opslag med Sikkert DNS er aktiveret.

Som standard er Sikkert DNS i Chrome aktiveret i automatisk tilstand. Hvis Chrome har problemer med at slå et website op i denne tilstand, slår den websitet op i ukrypteret tilstand.

Du kan vælge en tilpasset udbyder. Når du vælger en tilpasset udbyder, skifter Chrome ikke til ukrypteret tilstand. Hvis du har problemer, f.eks. fejlmeddelelser, kan du tjekke din udbyderindstilling eller deaktivere Sikkert DNS. Fejlmeddelelserne kan dreje sig om, at serverens IP-adresse ikke blev fundet.

Vigtigt! Du kan ikke bruge Chrome-funktionen Sikkert DNS, hvis din enhed administreres, eller forældreindstillingerne er aktiveret.

Sådan aktiverer eller deaktivere du Sikkert DNS:
  1. Åbn Chrome Chrome på din Android-enhed.
  2. Øverst til højre skal du trykke på Mere Organiser og derefter Indstillinger og derefter Privatliv og sikkerhed.
  3. Tryk på Brug et sikkert DNS under "Sikkerhed".
  4. Aktivér eller deaktiver Brug et sikkert DNS.
  5. Vælg din nuværende tjenesteudbyder eller en anden tjenesteudbyder.