Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Gebruiksgegevens van apps en extensies bekijken

Voor beheerders die de Chrome-browser of ChromeOS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je in de Google Beheerdersconsole informatie bekijken over apps en extensies die zijn geïnstalleerd voor de ingeschreven Chrome-browsers en Chrome OS-apparaten van gebruikers.

Als je meer informatie wil bekijken, klik je op een app of extensie om de pagina App-gegevens te openen. Ga naar Meer informatie over een app of extensie bekijken voor meer informatie.

Voordat u begint

Rapport bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand thenChromeand thenRapportenand thenApp- en extensiegebruik.
  3. (Optioneel) Selecteer links een organisatie-eenheid. Standaard worden alle extensies getoond.
Opmerking: Als er geen extensies worden getoond, controleer je of het filter Laatste activiteit niet is toegepast en verwijder je het filter als dit wel het geval is.

App- en extensiegebruik bekijken

Je kunt de volgende gegevens bekijken voor elke app die is geïnstalleerd voor ingeschreven Chrome-browsers en ChromeOS-apparaten die je beheert.

Informatie over apps en extensies

Beschrijving

Meldingen

Hiermee wordt belangrijke informatie over een extensie gemarkeerd:

• Verwijderd uit de Chrome Web Store in de afgelopen 28 dagen
  • Manifest V2 wordt binnenkort beëindigd
App-naam De naam en het icoon van de app.
App-type

Geeft een van de volgende typen aan:

• Android-app
  • Chrome-app
  • Chrome-extensie
  • Thema
  • Web-app
Installatietype

Beschrijft hoe de app is geïnstalleerd:

• beheerder: geïnstalleerd via beheerdersbeleid
  • ontwikkeling: uitgepakt geladen in de ontwikkelaarsmodus
  • meerdere: op verschillende manieren geïnstalleerd in verschillende browsers of gebruikersaccounts
  • normaal: normaal geïnstalleerd via een crx-bestand
  • overig: op een andere manier geïnstalleerd
  • sideload: geïnstalleerd door andere software op het apparaat
Chrome Web Store

Beschrijft de status van de Chrome Web Store-vermelding:

1. Gepubliceerd: bevat alle zichtbaarheidsopties: openbaar, verborgen en privé. Ga naar De zichtbaarheid instellen voor meer informatie.
  2. Publicatie ongedaan gemaakt door ontwikkelaar: Publicatie ongedaan gemaakt door de ontwikkelaar van de extensie. Ga naar Hoe kan ik mijn vermelding uit de winkel verwijderen? voor meer informatie.
  3. Verwijderd door Google: Verwijderd door de Chrome Web Store vanwege een beleidsschending of malware Ga naar Verwijdering voor meer informatie.
  4. Geen record op CWS: Nooit in de Chrome Web Store gepubliceerd.
  5. Ontwikkelaarsaccount verwijderd: de ontwikkelaar van de extensie heeft het Chrome Web Store-ontwikkelaarsaccount verwijderd.
Installaties Het aantal browsers of ChromeOS-apparaten waarvoor de app is geïnstalleerd.
Recht Het aantal rechten waarom de app heeft gevraagd.
Manifestversie

Het manifestversienummer, indien gerapporteerd, en het aantal app-installaties voor browsers en gebruikers.

Er verschijnt een waarschuwingsicoon voor extensies die Manifest V2 nog gebruiken. Meer informatie over de supporttijdlijn voor Manifest V2

App-ID De ID voor de app in de Chrome Web Store of Google Play.

Als je op een app-rij klikt, wordt er een pagina geopend met aanvullende gegevens.

Informatie over apps en extensies

Beschrijving

Installatiebeleid

Hiermee wordt het installatiebeleid getoond dat is ingesteld voor de app.

Je kunt hier ook het installatiebeleid instellen of wijzigen en aanvullende configuraties bekijken en instellen. Zie App- en extensiebeleid instellen voor meer informatie.

Details App-gegevens, waaronder de ID en een link om de app te bekijken in de Chrome Web Store of Google Play (indien van toepassing).
Verzochte rechten

Een lijst met de rechten waar de app om vraagt. Kijk hier voor een lijst met momenteel beschikbare rechten:

Verzocht om toegang tot websites Lijst met websites waarvoor de app of extensie toegang vraagt om gegevens te lezen of te wijzigen.
Installaties Een lijst van browsers en gebruikers waarvoor de app of extensie is geïnstalleerd en het aantal installaties per versie.
Installatieverzoeken Een lijst met installatieverzoeken van organisatie-eenheden voor de app. Je kunt het installatiebeleid ook instellen door een optie te selecteren in de lijst Installatiebeleid instellen.

Een app of extensie afgedwongen installeren of blokkeren

Je kunt elke app rechtstreeks blokkeren of afgedwongen installeren via het gebruiksrapport voor apps en extensies.

1. Plaats de muisaanwijzer op een rij.
  2. Klik op het Actiemenu .
  3. Kies een optie:
    • Blokkeren: Chrome verwijdert de app uit alle browsers en Chrome OS-apparaten in de geselecteerde organisatie-eenheid. De app kan niet meer worden geïnstalleerd voor browsers en Chrome OS-apparaten in de organisatie-eenheid.
    • Afgedwongen installeren: Chrome installeert de app voor alle browsers en Chrome OS-apparaten in de geselecteerde organisatie-eenheid. De app kan niet worden verwijderd of uitgezet voor browsers en Chrome OS-apparaten in de organisatie-eenheden.

Extensies zoeken

Gebruik het zoekvak om een specifieke app te zoeken. Je kunt de vooraf ingestelde zoektermen gebruiken om te zoeken op het volgende:

• Laatste activiteit
  • App-naam
  • App-type
  • Installatietype
  • Recht
  • Aantal installaties
  • Aantal rechten
  • Manifestversie
  • App-ID

Gebruiksrapport voor apps en extensies downloaden

Je kunt het Gebruiksrapport voor apps en extensies downloaden als csv-bestand.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Apparatenand thenChromeand thenRapportenand thenApp- en extensiegebruik.
  3. (Optioneel) Selecteer links een organisatie-eenheid. Standaard worden alle extensies getoond.
  4. Klik rechtsboven op Exporteren.
    Rechtsboven, onder Uw taken wordt een link weergegeven als het klaar is.
  5. Klik op Csv downloaden.
  6. Gebruik Google Spreadsheets of een ander spreadsheetprogramma om het csv-bestand te openen. Zie Gegevenssets en spreadsheets importeren voor meer informatie.

Bekende problemen

Filter 'Laatste activiteit' is niet beschikbaar in de zijbalk

Het filter Laatste activiteit dat je kunt gebruiken op de hoofdpagina van het rapport, is nog niet beschikbaar in het zijvenster. Een deel van de installatieaantallen in het zijvenster kunnen dus verschillen van de installatieaantallen op de hoofdpagina van het rapport. We werken eraan het installatieaantal toe te voegen aan het zijvenster in een toekomstige release.

Het nieuwste gebruik is niet meegenomen in de rapportgegevens

Er kunnen apps ontbreken voor apparaten waarvoor in de afgelopen 6 uur gegevens naar het rapport zijn gestuurd. We werken eraan dit probleem op te lossen in een toekomstige release.

Google verzamelt gegevens op een andere manier voor ChromeOS en de Chrome-browser

Voor ChromeOS-apparaten verzamelen we gegevens op basis van de organisatie-eenheid waarbij de ingelogde gebruiker hoort. Als een gebruiker bijvoorbeeld een bepaalde extensie op meerdere ChromeOS-apparaten installeert, wordt dit slechts als 1 installatie gerekend. Als meerdere gebruikers echter een bepaalde extensie installeren op een gedeeld ChromeOS-apparaat, wordt elke installatie afzonderlijk gerekend.​

Voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser worden gegevens verzameld gebaseerd op de organisatie-eenheid waarbij het ingeschreven apparaat hoort. Als meerdere gebruikers dus een bepaalde extensie installeren op een gedeeld Chrome-apparaat, wordt dit als 1 installatie gerekend. En als een gebruiker een extensie installeert op meerdere ingeschreven apparaten, wordt elke installatie afzonderlijk gerekend.

Permission counts

Het aantal rechten dat in het gebruiksrapport voor app en extensies wordt getoond kan anders zijn dan het aantal op de lijst met rechten op de pagina App-details. We proberen dit op te lossen. Controleer in de tussentijd de pagina App-details voor de meest recente rechten die zijn aangevraagd voor een app. Ga naar Meer informatie over een app of extensie bekijken voor meer informatie.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.