Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Het beleid ExtensionSettings configureren

Geldt voor beheerde Chrome-browsers op Windows, Mac en Linux.

Met het beleid ExtensionSettings worden meerdere instellingen beheerd, zoals instellingen die worden beheerd door bestaande, aan extensies gerelateerde beleidsregels. Het beleid ExtensionSettings overschrijft deze beleidsregels als deze ook zijn ingesteld.

Als je aangepast beleid wilt toepassen voor een individuele extensie, gebruik je de extensie-ID. Gebruik de waarde * om het standaardbeleid in te stellen voor alle extensies waarvoor je geen aangepaste configuraties hebt ingesteld.

Ga als volgt te werk om de ID van een app of extensie op te halen:

1. Open de Chrome Web Store.
  2. Zoek en selecteer de gewenste app of extensie.
  3. Bekijk de URL. De ID is de lange tekenreeks aan het einde van de URL.
    De ID voor Google Agenda is bijvoorbeeld gmbgaklkmjakoegficnlkhebmhkjfich.

Het beleid ExtensionSettings kan de velden bevatten die in de tabel staan.

Veld Beschrijving en instellingen

allowed_types

Kan alleen worden gebruikt om de standaardconfiguratie, *, in te stellen.

Hiermee bepaal je welke typen apps of extensies gebruikers mogen installeren in de Chrome-browser. Kies een of meer van de volgende opties:

blocked_install_message

Als je instelt dat gebruikers bepaalde apps of extensies niet kunnen installeren, kun je een aangepast bericht laten weergeven in de browser als gebruikers proberen deze apps of extensies te installeren.

Voeg je tekst toe aan de algemene foutmelding die wordt weergegeven in de Chrome Web Store. Je kunt bijvoorbeeld gebruikers laten weten hoe ze contact kunnen opnemen met de IT-afdeling of uitleggen waarom een bepaalde extensie niet beschikbaar is. Dit bericht mag maximaal duizend tekens bevatten.

blocked_permissions

Hiermee wordt voorkomen dat gebruikers extensies installeren en uitvoeren die om bepaalde API-rechten vragen die je organisatie niet toestaat. Je kunt bijvoorbeeld extensies blokkeren die toegang hebben tot cookies.

Als een extensie een recht vereist dat je hebt geblokkeerd, kan de gebruiker de extensie niet installeren. Als gebruikers de extensie eerder hebben geïnstalleerd, wordt deze niet meer geladen. Als een extensie een geblokkeerd recht heeft als optionele vereiste, wordt de extensie gewoon geïnstalleerd. Vervolgens worden de geblokkeerde rechten automatisch geweigerd als de extensie actief is.

Ga naar de site voor Chrome-ontwikkelaars voor een lijst met beschikbare rechten.

file_url_navigation_allowed

Chrome-browser versie 119 en hoger.

Hiermee kunnen extensies naar gespecificeerde bestands-URL's navigeren.

installation_mode

Hiermee wordt bepaald of en hoe extensies die je opgeeft, worden toegevoegd aan de Chrome-browser. Je kunt de installatiemodus instellen op de volgende opties:

• allowed: Gebruikers kunnen de extensie installeren. Dit is de standaard als er geen installatiemodus wordt ingesteld.
  • blocked: Gebruikers kunnen de extensie niet installeren.
  • force_installed: De extensie wordt automatisch geïnstalleerd zonder dat gebruikers daar iets voor hoeven te doen. Gebruikers kunnen de extensie niet verwijderen. Je moet ook de downloadlocatie van de extensie opgeven in update_url.
    Opmerking: Je kunt * niet gebruiken om de standaardconfiguratie in te stellen. De Chrome-browser weet dan niet welke extensie er automatisch moet worden geïnstalleerd.
  • normal_installed: De extensie wordt automatisch geïnstalleerd zonder dat gebruikers daar iets voor hoeven te doen. Gebruikers kunnen de extensie uitschakelen. Je moet ook de downloadlocatie van de extensie opgeven in update_url.
    Opmerking: Je kunt * niet gebruiken om de standaardconfiguratie in te stellen. De Chrome-browser weet dan niet welke extensie er automatisch moet worden geïnstalleerd.
  • removed: (Chrome-versie 75 of hoger) Gebruikers kunnen de extensie niet installeren. Als gebruikers de extensie eerder hebben geïnstalleerd, wordt deze verwijderd uit de Chrome-browser.

install_sources

Kan alleen worden gebruikt om de standaardconfiguratie, *, in te stellen.

Hiermee geef je op vanuit welke URL's extensies mogen worden geïnstalleerd. Je moet de locatie van het *.crx-bestand en de pagina waar de download begint (de verwijzende URL) toestaan.

Ga naar de Chrome-site voor ontwikkelaars voor voorbeelden van URL-patronen.

minimum_version_required

De Chrome-browser schakelt extensies, inclusief afgedwongen geïnstalleerde extensies, uit als de versie van de extensie ouder is dan de opgegeven minimum versie.

In de versietekenreeks wordt dezelfde indeling gebruikt als in het manifest van de extensie. Bekijk de documentatie voor Chrome-ontwikkelaars voor meer informatie.

update_url

Geldt alleen voor force_installed en normal_installed.

Hiermee stel je in waar de Chrome-browser een extensie moet downloaden.

Als de extensie wordt gehost in de Chrome Web Store, voer je https://clients2.google.com/service/update2/crx in.

De Chrome-browser gebruikt de URL die je opgeeft voor de eerste installatie van de extensie. Voor extensie-updates gebruikt de Chrome-browser de URL in het manifest van de extensie.

override_update_url

Hiermee stel je in dat Chrome de URL in het veld update_url of de update-URL die is opgegeven in het beleid ExtensionInstallForcelist, moet gebruiken voor daaropvolgende extensie-updates.

Als dit beleid niet is ingesteld of is ingesteld op false, gebruikt Chrome de URL die is opgegeven in het manifest van de extensie voor updates.

runtime_allowed_hosts

Hiermee kunnen extensies acties uitvoeren op specifieke websites, zelfs als ze ook zijn opgegeven onder runtime_blocked_hosts.

Je kunt maximaal honderd invoeren opgeven. Invoeren daarboven worden niet meegenomen.

De indeling van het hostpatroon is vergelijkbaar met overeenkomstpatronen, maar je kunt niet het pad opgeven. Voorbeeld:

• *://*.example.com

runtime_blocked_hosts

Hiermee voorkom je dat extensies acties uitvoeren op websites of websites aanpassen die je hebt opgegeven. Aanpassingen zijn bijvoorbeeld het blokkeren van JavaScript-injectie, toegang tot cookies en aanpassingen van webverzoeken.

Je kunt maximaal honderd invoeren opgeven. Invoeren daarboven worden niet meegenomen.

De indeling van het hostpatroon is vergelijkbaar met overeenkomstpatronen, maar je kunt niet het pad opgeven. Voorbeeld:

• *://*.example.com
toolbar_pin

Hiermee bepaal je of het extensie-icoon wordt vastgezet op de werkbalk. Je kunt dit instellen op het volgende:

• force_pinned: Het extensie-icoon wordt vastgezet op de werkbalk en is altijd zichtbaar. De gebruiker kan het niet verbergen in het extensiemenu.
  • default_unpinned: De extensie wordt verborgen in het extensiemenu, maar de gebruiker kan het icoon vastzetten op de werkbalk.

Als je dit veld niet instelt, wordt de standaardinstelling van default_unpinned gebruikt.