Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Sluta hantera eller radera Chrome-webbläsare

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare på Windows, Mac och Linux.

Om du har enheter med Microsoft Windows, Apple macOS eller Linux som inte längre används i organisationen kanske du bestämmer dig för att återanvända och distribuera dem för personligt bruk. Eller också kan vissa användare köpa en begagnad Windows- eller macOS-enhet där webbläsaren Chrome tidigare hanterades av en administratör på en skola, ett företag eller en annan grupp.

Om enheterna inte återställs på rätt sätt kan en administratör kanske fortfarande hantera webbläsaren Chrome. Innan du återanvänder en enhet ska du sluta hantera eller radera webbläsaren Chrome.

Sluta hantera webbläsaren Chrome

Kontrollera om Chrome hanteras

På en Windows- eller macOS-enhet:

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Välj Mer "" uppe till höger.
  3. Titta efter längst ned på menyn Om det står Hanteras av organisationen hanteras webbläsaren av någon annan. Om det inte står så hanteras inte webbläsaren av någon annan.

Windows

Om du vill ta bort hanteringspolicyer för Chrome från en Windows-enhet måste du rensa Chrome-inställningarna och sedan starta om webbläsaren Chrome. Mer information om hur du rensar registret finns i Microsofts dokumentation.
  1. Ta bort registernycklarna:
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Chrome
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Google\Chrome
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Google\Chrome
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\Chrome
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\Update
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node\Google\Enrollment
  2. Radera värdet CloudMancementEnrollmentToken från registernyckeln:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node\Google\Update\ClientState\{430FD4D0-B729-4F61-AA34-91526481799D}
  3. Ta bort katalogen som Google Update skriver cachelagrade molnpolicyer till:
    • %ProgramFiles(x86)%\Google\Policies
Även efter att användaren har rensat registret kan vissa externa program återställa registerinställningarna. Radera extern programvara och skadlig programvara som kan ställa in Chrome-registervärden. Information om hur du tar bort program finns i Microsofts dokumentation för Windows 7 och Windows 10.
Om du slutför dessa steg och webbläsaren Chrome fortfarande hanteras kontaktar du en professionell datareparatör. I sällsynta fall kan du behöva installera om Windows på grund av kvarvarande skadlig programvara.

macOS

På en macOS-enhet:
  1. Från Apple-menyn väljer du Systeminställningar.
  2. Klicka på Profiler.
  3. Välj de profiler som du vill ta bort.
  4. Klicka på - (minus).
  5. Klicka på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort profilen.

Du måste även ta bort misstänkta appar – appar som du inte kommer ihåg att du har hämtat eller som inte låter som ett äkta program.

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på Program till vänster.
  3. Hitta och ta bort misstänkta appar.

Du kan även behöva rensa användarnas standardinställningar. Kör följande kommando från en terminal:

ta bort com.google.Chrome som standard

Du kan även behöva ta bort filer som används för att konfigurera Chrome. Du kanske har skapat de här filerna manuellt eller så kan de ha skapats med ett enhetligt slutpunktshanteringsverktyg eller mobilhanteringsverktyg.

• Om du skapade filerna manuellt raderar du:
    • /Bibliotek/Inställningar/com.google.Chrome.plist
    • /Library/Managed Preferences/com.google.Chrome.plist
  • Om filerna har skapats med ett UEM- eller mobilhanteringsverktyg konfigurerar du verktyget för att radera relevanta policyer.

Linux

På en Linux-enhet tar du bort filer från /etc/opt/chrome/policy.

Radera Chrome-webbläsare från administratörskonsolen

Radera Chrome-webbläsare manuellt på listan Hanterad webbläsare:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter på administratörskonsolens startsida följt av Chrome-hantering.
  3. Klicka på Hanterade webbläsare.
  4. Välj en eller flera webbläsare i listan Hanterad webbläsare.
  5. Klicka på Radera markerade webbläsare "".

Radera organisationens Google-konto

Du kan inte ta bort din kostnadsfria prenumeration på Chrome Browser Cloud Management (CBCM) med Googles administratörskonsol. Du kan ta bort Chrome-webbläsare som inte måste hanteras i CBCM. Mer information finns i Radera Chrome-webbläsare från administratörskonsolen.

Om du bara har en kostnadsfri CBCM-prenumeration och ingen av användarna eller webbläsarna behöver tjänsten längre kan du radera organisationens Google-konto.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.