Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Sluta hantera webbläsaren Chrome

Gäller för hanterade Chrome-webbläsare på Windows, Mac och Linux.

Om du har enheter med Microsoft® Windows®, Apple® macOS® eller Linux® som inte längre används i organisationen kanske du bestämmer dig för att återanvända och distribuera dem för personligt bruk. Eller också kan vissa användare köpa en begagnad Windows- eller macOS-enhet där Chrome tidigare hanterades av en administratör på en skola, ett företag eller en annan grupp. Om enheterna inte återställs på rätt sätt kan Chrome- fortfarande hanteras av en administratör.

Kontrollera om Chrome hanteras

På en Windows- eller macOS-enhet:

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Välj Mer "" uppe till höger.
  3. Titta efter längst ned på menyn. Om det står Hanteras av organisationen hanteras webbläsaren av någon annan. Om det inte står så hanteras inte webbläsaren av någon annan.

Sluta hantera webbläsaren Chrome

Windows

Om du vill ta bort hanteringspolicyer för Chrome från en Windows-enhet måste du rensa Chrome-inställningarna och sedan starta om Chrome-webbläsaren. Mer information om hur du rensar registret finns i Microsofts dokumentation.
  1. Ta bort registernycklarna:
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Chrome
    • HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Google\Chrome
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Google\Chrome
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\Chrome
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\Update
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node\Google\Enrollment
  2. Radera värdet CloudMancementEnrollmentToken från registernyckeln:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node\Google\Update\ClientState\{430FD4D0-B729-4F61-AA34-91526481799D}
  3. Ta bort katalogen som Google Update skriver cachelagrade molnpolicyer till:
    • %ProgramFiles(x86)%\Google\Policies
Även efter att användaren har rensat registret kan vissa externa program återställa registerinställningarna. Radera extern programvara och skadlig programvara som kan ställa in Chrome-registervärden. Information om hur du tar bort program finns i Microsofts dokumentation för Windows 7 och Windows 10.
Om du slutför dessa steg och Chrome fortfarande hanteras kontaktar du en professionell datareparatör. I sällsynta fall kan du behöva installera om Windows på grund av kvarvarande skadlig programvara.

macOS

På en macOS-enhet:
  1. Från Apple-menyn väljer du Systeminställningar.
  2. Klicka på Profiler.
  3. Välj de profiler som du vill ta bort.
  4. Klicka på - (minus).
  5. Klicka på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort profilen.

Du måste även ta bort misstänkta appar – appar som du inte kommer ihåg att du har hämtat eller som inte låter som ett äkta program.

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på Program till vänster.
  3. Hitta och ta bort misstänkta appar.

Linux

På en Linux-enhet tar du bort filer från /etc/opt/chrome/policy.